Miért baj az, ha mindennap megyek a temetőbe?
Figyelt kérdés
24 éves lány vagyok, apu 8 éve, anyu februárban halt meg. Én mindennap megyek a temetőbe, egyrészt gondozni kell a sírt másrészt így vagyok nyugodt. Ami bánt az az, hogy a párom ezt nem nagyon szereti, szerinte időpocsékolás mindig temetőbe járni. Pedig az ő anyja is meghalt már. Ma is megkértem, hogy vigyen ki a temetőbe, de meg sem hallotta.2014. júl. 30. 14:50
11/27 anonim válasza:
Halottakkal a szíved mélyén foglalkozzál, ott is elég időt töltesz velük. Ez a fontos!
Testileg meg azért lelkileg is legyél inkább az élőkkel.
Ha annyira kell ez a minden napi rutin akkor esténként mielőtt elalszol mondj el egy imát a szeretteidért, mondd el nekik mennyire szereted őket most is. Temetőbe nem kell mindennap járni.
12/27 anonim válasza:
Minek teszed fel a kérdést ha nem fogadod el azt a választ aki azt mondja,hogy igen baj?
Whatever.
Nem hanyagolódna el a sír ha mondjuk heti 2x mennél csak ki. Valóban el kéne engedni őket,elszakadni a múlttól mert az élőkkel való kapcsolatod mehet így rá
13/27 anonim válasza:
Hugom is igy kezdte, 4 ev mulva belebolondult, nem tudta feldolgozni.
14/27 anonim válasza:
Mi nem vagyunk normálisak? Gondolom más választ vártál. A szüleid helyében inkább azt akarnám, hogy a lányom a barátjával és a többi szerettével töltsön annyi időt, amennyit mehet. Ameddig lehet.
15/27 anonim válasza:
Itt egyedül csak te nem vagy normális. Az hogy fáj, teljesen természetes, de nagyon nagy butaság, hogy a még "elő" kapcsolataidatt teszed tönkre, egy "holt" kapcsolat miatt.Keress fel egy pszihológust, mert így egyedül fogsz maradni, mert ezt senki se fogja elviselni vagy tolerálni. Nem lehet így élni.
16/27 anonim válasza:
Na látod én ezért kérek hamvasztás és azt, hogy szórjanak szana-széjjel a szélbe, folyóba, tengerbe, homokba ahova akarnak! Urnám se legyen! Nem kell hozzám kijárkálni. Ha a szüleim meghalnak akkor szerintem én így "temetem" el őket. :)
17/27 anonim válasza:
Próbálj róluk másképpen emlékezni, tegyél egy-egy fotót az éjjeliszekrényre, az íróasztalodra pénztárcádba róluk, a születésnapjukon, névnapjukon vihetsz nekik virágot, a sírt gondozhatod havi rendszerességgel is, nem lesz annyi idő alatt baja. A pároddal töltsd az idődet, mert ő van most veled. Tudom, szörnyű helyzet ez, de a szüleid már nincsenek veled fizikailag, nekik nem fáj már semmi, ők nem tudnak veled élő kapcsolatot létesíteni. A párod és az élő családtagjaid igen, velük kell törődnöd aktívan! A párod nem azért nem akar kivinni, mert nem szeret téged vagy a szüleid emlékét, hanem mert aggódik érted, hogy nem tudod feldolgozni a gyászodat. Próbálj utánaolvasni, mi ennek a folyamata, és ha kell, ne félj szakemberhez fordulni segítségért.
18/27 anonim válasza:
Szerintem is rád fér egy pszichológus.nem normális minden nap oda járni...
19/27 anonim válasza:
Gondozni kell a sírokat,de nem mindennaposan. Egy nap után még nem lepi el a gaz.
20/27 anonim válasza:
Úristen, mennyi agyoniskolázott ember van...
Én átérzem, és megértem a gondodat, de az, ha a párodnak ez gondot okoz... hát én elgondolkodnék a kapcsolaton...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!