Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért baj az, ha mindennap...

Miért baj az, ha mindennap megyek a temetőbe?

Figyelt kérdés
24 éves lány vagyok, apu 8 éve, anyu februárban halt meg. Én mindennap megyek a temetőbe, egyrészt gondozni kell a sírt másrészt így vagyok nyugodt. Ami bánt az az, hogy a párom ezt nem nagyon szereti, szerinte időpocsékolás mindig temetőbe járni. Pedig az ő anyja is meghalt már. Ma is megkértem, hogy vigyen ki a temetőbe, de meg sem hallotta.
2014. júl. 30. 14:50
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
91%

Halottakkal a szíved mélyén foglalkozzál, ott is elég időt töltesz velük. Ez a fontos!

Testileg meg azért lelkileg is legyél inkább az élőkkel.

Ha annyira kell ez a minden napi rutin akkor esténként mielőtt elalszol mondj el egy imát a szeretteidért, mondd el nekik mennyire szereted őket most is. Temetőbe nem kell mindennap járni.

2014. júl. 30. 15:36
 12/27 anonim ***** válasza:
91%

Minek teszed fel a kérdést ha nem fogadod el azt a választ aki azt mondja,hogy igen baj?

Whatever.

Nem hanyagolódna el a sír ha mondjuk heti 2x mennél csak ki. Valóban el kéne engedni őket,elszakadni a múlttól mert az élőkkel való kapcsolatod mehet így rá

2014. júl. 30. 15:36
 13/27 anonim ***** válasza:
89%
Hugom is igy kezdte, 4 ev mulva belebolondult, nem tudta feldolgozni.
2014. júl. 30. 15:48
 14/27 anonim ***** válasza:
89%
Mi nem vagyunk normálisak? Gondolom más választ vártál. A szüleid helyében inkább azt akarnám, hogy a lányom a barátjával és a többi szerettével töltsön annyi időt, amennyit mehet. Ameddig lehet.
2014. júl. 30. 15:51
 15/27 anonim ***** válasza:
74%
Itt egyedül csak te nem vagy normális. Az hogy fáj, teljesen természetes, de nagyon nagy butaság, hogy a még "elő" kapcsolataidatt teszed tönkre, egy "holt" kapcsolat miatt.Keress fel egy pszihológust, mert így egyedül fogsz maradni, mert ezt senki se fogja elviselni vagy tolerálni. Nem lehet így élni.
2014. júl. 30. 15:54
 16/27 anonim ***** válasza:
54%
Na látod én ezért kérek hamvasztás és azt, hogy szórjanak szana-széjjel a szélbe, folyóba, tengerbe, homokba ahova akarnak! Urnám se legyen! Nem kell hozzám kijárkálni. Ha a szüleim meghalnak akkor szerintem én így "temetem" el őket. :)
2014. júl. 30. 16:00
 17/27 anonim ***** válasza:
77%
Próbálj róluk másképpen emlékezni, tegyél egy-egy fotót az éjjeliszekrényre, az íróasztalodra pénztárcádba róluk, a születésnapjukon, névnapjukon vihetsz nekik virágot, a sírt gondozhatod havi rendszerességgel is, nem lesz annyi idő alatt baja. A pároddal töltsd az idődet, mert ő van most veled. Tudom, szörnyű helyzet ez, de a szüleid már nincsenek veled fizikailag, nekik nem fáj már semmi, ők nem tudnak veled élő kapcsolatot létesíteni. A párod és az élő családtagjaid igen, velük kell törődnöd aktívan! A párod nem azért nem akar kivinni, mert nem szeret téged vagy a szüleid emlékét, hanem mert aggódik érted, hogy nem tudod feldolgozni a gyászodat. Próbálj utánaolvasni, mi ennek a folyamata, és ha kell, ne félj szakemberhez fordulni segítségért.
2014. júl. 30. 16:42
 18/27 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem is rád fér egy pszichológus.nem normális minden nap oda járni...
2014. júl. 30. 17:37
 19/27 anonim válasza:
94%
Gondozni kell a sírokat,de nem mindennaposan. Egy nap után még nem lepi el a gaz.
2014. júl. 30. 18:00
 20/27 anonim ***** válasza:
10%

Úristen, mennyi agyoniskolázott ember van...

Én átérzem, és megértem a gondodat, de az, ha a párodnak ez gondot okoz... hát én elgondolkodnék a kapcsolaton...

2014. júl. 30. 19:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!