Miért baj az, ha mindennap megyek a temetőbe?
Részvétem!
Egyébként nem baj, de hosszútávon ez így nem jó, mert halottak miatt tönkremegy az élőkkel való kapcsolatod...gondolj bele. A szüleid sem ezt szeretnék gondolom.
Azoknak nagyobb szüksége van rád, akik még itt vannak.
A sír nem lesz elhanyagolt, ha kéthetente mész.
Nincsen baj azzal, ha megemlékezünk az elvesztett családtagjainkról és nem felejtjük el őket soha, de ezen a szinten már problémás.
A múltnak nem szabad háttérbe szorítania a jelent és a jövőt. Nem szabad a megemlékezésnek alárendelned minden más kapcsolatodat.
Érthető, hogy nagyon szeretted őket és nem tudsz tőlük elszakadni, de a temető látogatása nem forgatja vissza az időt, és semmit nem tesz jobbá.
Én egyetértek a pároddal, és úgy gondolom, hogy a szüleidnek is jobb lenne, ha a lányuk a saját életét élné, a jelenben.
Ez még csak nem is időpocsékolás, ez őrültség, ha mindig elmész a temetőbe, sose fogod őket elfelejteni úgy hogy végleg elhunytak, hozzá kell szoknod hogy még a temetőbe se mész el, havonta egyszer azért elmehetsz, 8x ne menj.
Próbálj másra gondolni, vagy csinálni valamit, pl: olvass valami regényt, neten leszedsz és olvasod, egy kicsit talán elveheti a figyelmedet erről.
Ne figyelj rájuk, felesleges mert már nem élnek, ritkán azért elmehetsz a temetőbe gondolni rájuk, de aktívan nem szabad.
szomoru dolog ami tortent, de teljesen felesleges es karos is minden nap menni.
Felesleges mert a szuleid nincsennek ott, a sir csak egy jelkep, egy jelzes, de ott nem a szuleid vannak.
Es karos mert nem tudod rendesen elni az eleted. A szuleid biztosan nem akarnak hogy a sirhelyuk rabja legy, azt akarnak hogy eld az eleted es legyel boldog. Az pedig nem fog menni ha minden nap kimesz a sirhoz.
Semmi gond nincs abbol ha elszaradnak a viragok. Ha havonta 1x kimesz, az is tobb mint eleg.
A szuleid benned elnek tovabb, akkor is ha soha tobbet nem mesz ki a sirukhoz.
"Ne szánd a holtakat, Harry. Az élőket sajnáld, s legfőképp azokat, akik szeretet nélkül élnek."
Tegyél a sírra olyan virágot, amit nem kell minden nap öntözni. Menj ki hetente csak egyszer, gazolni, locsolni, ültetni bőven elég. Tönkre fog menni a kapcsolatod a pároddal. Ha pedig mész, ne kérd, hogy vigyen ki, menj magadtól.
menjél dolgozni aztán nem fogsz unatkozni!
ez beteges!
Ne kérd meg, hogy vigyen ki, menj gyalog, busszal, bicajjal. És ne legyél kinn órákat. Próbáld úgy, hogy amíg ő dolgozik, addig legyél a temetőben.
Én megértem, még nem halt meg egyik szülőm sem, nem tudom, nem tenném-e ugyanezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!