Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért baj az, ha mindennap...

Miért baj az, ha mindennap megyek a temetőbe?

Figyelt kérdés
24 éves lány vagyok, apu 8 éve, anyu februárban halt meg. Én mindennap megyek a temetőbe, egyrészt gondozni kell a sírt másrészt így vagyok nyugodt. Ami bánt az az, hogy a párom ezt nem nagyon szereti, szerinte időpocsékolás mindig temetőbe járni. Pedig az ő anyja is meghalt már. Ma is megkértem, hogy vigyen ki a temetőbe, de meg sem hallotta.
2014. júl. 30. 14:50
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
58%
rád férne egy pszichológus, ideje lenne elszakadni a múlttól!
2014. júl. 30. 14:53
 2/27 anonim ***** válasza:
89%

Részvétem!

Egyébként nem baj, de hosszútávon ez így nem jó, mert halottak miatt tönkremegy az élőkkel való kapcsolatod...gondolj bele. A szüleid sem ezt szeretnék gondolom.

Azoknak nagyobb szüksége van rád, akik még itt vannak.

A sír nem lesz elhanyagolt, ha kéthetente mész.

2014. júl. 30. 14:57
 3/27 Argloss ***** válasza:
90%

Nincsen baj azzal, ha megemlékezünk az elvesztett családtagjainkról és nem felejtjük el őket soha, de ezen a szinten már problémás.

A múltnak nem szabad háttérbe szorítania a jelent és a jövőt. Nem szabad a megemlékezésnek alárendelned minden más kapcsolatodat.

2014. júl. 30. 14:58
 4/27 anonim ***** válasza:
85%

Érthető, hogy nagyon szeretted őket és nem tudsz tőlük elszakadni, de a temető látogatása nem forgatja vissza az időt, és semmit nem tesz jobbá.

Én egyetértek a pároddal, és úgy gondolom, hogy a szüleidnek is jobb lenne, ha a lányuk a saját életét élné, a jelenben.

2014. júl. 30. 15:00
 5/27 anonim válasza:
40%

Ez még csak nem is időpocsékolás, ez őrültség, ha mindig elmész a temetőbe, sose fogod őket elfelejteni úgy hogy végleg elhunytak, hozzá kell szoknod hogy még a temetőbe se mész el, havonta egyszer azért elmehetsz, 8x ne menj.

Próbálj másra gondolni, vagy csinálni valamit, pl: olvass valami regényt, neten leszedsz és olvasod, egy kicsit talán elveheti a figyelmedet erről.

Ne figyelj rájuk, felesleges mert már nem élnek, ritkán azért elmehetsz a temetőbe gondolni rájuk, de aktívan nem szabad.

2014. júl. 30. 15:01
 6/27 A kérdező kommentje:
Ti nem vagytok normálisok! Nem fogom hagyni, hogy a virágok kiszáradjanak vagy a sír elhanyagolt legyen. Különben is legalább addig sem unom magam itthon.
2014. júl. 30. 15:06
 7/27 anonim ***** válasza:
87%

szomoru dolog ami tortent, de teljesen felesleges es karos is minden nap menni.

Felesleges mert a szuleid nincsennek ott, a sir csak egy jelkep, egy jelzes, de ott nem a szuleid vannak.

Es karos mert nem tudod rendesen elni az eleted. A szuleid biztosan nem akarnak hogy a sirhelyuk rabja legy, azt akarnak hogy eld az eleted es legyel boldog. Az pedig nem fog menni ha minden nap kimesz a sirhoz.

Semmi gond nincs abbol ha elszaradnak a viragok. Ha havonta 1x kimesz, az is tobb mint eleg.

A szuleid benned elnek tovabb, akkor is ha soha tobbet nem mesz ki a sirukhoz.

2014. júl. 30. 15:11
 8/27 anonim ***** válasza:
85%

"Ne szánd a holtakat, Harry. Az élőket sajnáld, s legfőképp azokat, akik szeretet nélkül élnek."

Tegyél a sírra olyan virágot, amit nem kell minden nap öntözni. Menj ki hetente csak egyszer, gazolni, locsolni, ültetni bőven elég. Tönkre fog menni a kapcsolatod a pároddal. Ha pedig mész, ne kérd, hogy vigyen ki, menj magadtól.

2014. júl. 30. 15:15
 9/27 anonim ***** válasza:
77%

menjél dolgozni aztán nem fogsz unatkozni!

ez beteges!

2014. júl. 30. 15:21
 10/27 anonim ***** válasza:
70%

Ne kérd meg, hogy vigyen ki, menj gyalog, busszal, bicajjal. És ne legyél kinn órákat. Próbáld úgy, hogy amíg ő dolgozik, addig legyél a temetőben.

Én megértem, még nem halt meg egyik szülőm sem, nem tudom, nem tenném-e ugyanezt.

2014. júl. 30. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!