21 éves vagyok és a szüleim el akarják kérni az egész fizetésem?
Az én szüleim azt mondták - és szerintem az a helyes is, - hogy "Ne nekem add vissza, hanem majd a gyerekeidnek. Velem csak akkor törődj, ha már a wc-re sem tudok kimenni." Persze ez kicsit le van sarkítva, mert ha rászorulnának, segítenék nekik, akkor is, ha a wc-re ki tudnak menni. De én úgy gondolom, csak az vállaljon gyereket, aki nem vár viszonzásul semmit. A szeretet önzetlen, ha viszont elvárják a hálát, az nem szeretet, hanem érdek.
Én sem kaptam se jogsit se autót a szüleimtől, pedig minden osztálytársam ezzel villogott. Tudomásul vettem. De az biztos, hogy nem adtam volna oda a teljes fizetésemet nekik (valószínűleg nem is kérték volna), de én hamar elköltöztem, amint lett pénzem, így nem kerültem ilyen helyzetbe. És hozzászoktattam őket ahhoz is, hogy nekem is van véleményem, elképzelésem, és az nem feltétlenül egyezik az ő véleményükkel. Eleinte nehéz volt, de szépen lassan elfogadták.
Állj a sarkadra. Add oda a rezsit és esetleg szállj be a kajába, takarító szerekbe, piperékbe, ilyen közös dolgokba - de tarts magadnak is pénzt, és ha összejött egy 2-3 kauciónyi, akkor pattanj.
Miért nincs bankszámlád? Arról nehezebben tudnák elvenni a pénzed, mint a készpénzt a zsebedből. Nyiss egyet, vannak a fiataloknak kedvezményes csomagok.
# 40/41 Időpont ma 08:44 vagyok.
Az előzőnek tökéletesen igaza van. Az ember a gyerekeire költsön. Egyébként szerintem sosem kell hozzá nyúlnom a gyerekeim pénzéhez, hiszen egyik sem szórja a pénzt. Kapnak zsebpénzt és elégedett vagyok velük, mert butaságokra nem költenek. Apám már meghalt és segítem anyámat, de nem pénzzel. Nem is várja el tőlem. Karácsonykor csőtörése volt, szereztem alkatrészt és javítottam neki. Kerítést csináltam. Szenyvíz bekötést csináltam. Fáit metszem, Beviszem a városba bevásárolni, vagy ha én vagyok bent megkérdezem mi kell és megveszem neki, stb. Amiben tudok segítek neki. Pénzt amióta külön költöztem nem adtam, de nem is kért. Igaz mondtam, ha kell neki, akkor szóljon. De eddig nem volt szükség rá.
Az hogy az összes pénzt elvennék tőlem engem is dühítene.
Kedves Kérdező ! Azért ne ess át a ló túlsó oldalára, tartsd meg a méltóságodat.
Nem ismerjük a körülményeidet és azt sem, h mire kell a pénz a szüleidnek. Mond meg nekik pénzt nem adsz, de szivesen bevásárolsz és néhány csekket is befizetsz. Az meg, h 21 évesen nincs jogsid, teljesen rendben van. 24 voltam mikor megcsináltam, de nem is értem minek azóta sincs mit vezetnem. (27L)
"Mi vagyok én? Ingyen rabszolga?"
Miert ok mi? Ingyenhotel? Azert ne essunk at a lo tulso oldalara.
Amugy csatlakozom a koltozest javasolokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!