21 éves vagyok és a szüleim el akarják kérni az egész fizetésem?
Amikor olyanokat olvasok, hogy azt mondja a szülő, hogy 18 éves vagy takarodjál el itthonról, vagy mint a te helyzeted, akkor felmerül bennem a kérdés, hogy az ilyen emberek vajon miért vállalnak gyereket?
Azt megértem, hogyha azt mondják, hogy figyelj fiam, dolgozol, nem kérjük az egész fizetésedet, de a rezsibe adj bele, akár az 50%-át is a fizetésednek, akkor azt mondom, hogy rendben van, ha úgy vesszük ez egy kompromisszum.
De ha azt mondják, hogy az egészet add oda nekik, azt nem tudom megérteni. Mert fiatal vagy, magadra is kell költened valamennyit.
Nem próbáltál meg leülni beszélni a szüleiddel? Szerintem próbáljátok meg nyugodtan és egyezzetek meg egy olyan megoldásban ami mindkettőtöknek megfelel.
MÉGIS MI EZ??? A sok, szerencsére 0%-ot kapó leszólja a kérdezőt?
Elárulom: alap, hogy a szülő támogatja a gyereket, amíg maga nem képes eltartani maga. Alap, hogy az iskolát is fizetik neki. Az lenne a baj, ha nem így lenne. Nehogy ezért már cserébe várjanak valamit a szülők! Az egy más dolog, hogy később rájön a gyerek, hogy ezért hálásnak kell lennie és meghálálja valahogy. Szeretetből. De ezt kikényszeríteni nem lehet.
Kérdező, jól tetted, hogy ott hagytad faterod, amikor mondta a dolgot. És szerintem az lenne a legjobb, ha ezt megpróbálnátok a családdal megbeszélni, pl. elmondhatod, hogy te úgy látod, hogy faterod mindent megvesz magának, és irreálisnak gondolod, hogy te meg egy jogsira ne gyűjthess.
Bár így könnyű okosnak lennem, mert nem ismerem annyira a kérdező helyzetét, de tényleg túlzás, hogy elkérik az összes pénzét. Bár nem látom, ezt ők mivel indokolják, ill. indokolják-e. Miért kéne nekik az összes pénzed? Rosszul állnak, vagy mi a gond? Azon kívül, hogy faterod mindent megvesz magának, mi a helyzet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!