Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 21 éves vagyok és a szüleim...

21 éves vagyok és a szüleim el akarják kérni az egész fizetésem?

Figyelt kérdés
Sziasztok most fejeztem be a közép iskolai tanulmányaimat, és 2 hónapos munkán vagyok. El akarják kérni az egész fizetésem, ami nem sok... jogosítványt akarok szerezni de nem hagyják le akarnak nyulni azzal az indokkal hogy ők iskoláztattak stb... van benne valami de ki az a nagyon buta hülye aki azért dolgozik hogy az egész fizetését leadja? Nekem is vannak vágyaim...pl jogosítvány... elvégre ezért mentem el dolgozni.

#munka #fialkalmi
2014. júl. 29. 18:44
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
15%
Iskola ingyenes? akkor gondolom nem volt tornaruhád, iskolatáskád, tornazsákod füzeted, tolltartód és íróeszközöd, nem vettél a büfében semmit, nem volt osztálypénz és kirándulni se voltál.
2014. júl. 29. 19:26
 22/49 anonim ***** válasza:
19%
Különben is ha nem kaptál semmit költözz el. Majd akkor rájössz mi mindenért kell fizetni ami eddig természetes volt. Pl tv, internet, mobil.
2014. júl. 29. 19:27
 23/49 anonim ***** válasza:
76%
Vagy mond meg hogy nem adod oda, 20at adsz a rezsibe a többiből meg mostantól magad látod el, semmit nem kell adniuk, egy karéj kenyeret se.
2014. júl. 29. 19:29
 24/49 A kérdező kommentje:
TV-m nincs mobilom sincs
2014. júl. 29. 19:31
 25/49 anonim ***** válasza:
93%
Hát már ne is haragudjatok,de milyen szülő az aki azzal jön,hogy ő eteti,ő iskolazza,stb...??Talán ő akart megszületni?Ez nagyon undorító!!Tudom,mert én is így nőttem fel,és ha nem állok a sarkamra annak idején,még most is én fizetnem a hitelüket!Viszont legalább tanultam belőle,mert én nem azért szültem gyereket,hogy ő tartson el!Kérdező!Szerintem adj nekik valamennyit,de a többit tedd félre jogsira(ami tényleg nem hülyeség),és mond meg a szuleidnek,hogy segitesz,de meg kell tanulnod neked is beosztani a pénzed,a jogsi pedig nagyon is fontos!Nyugodtan pontozzatok le,attól még ugyanaz marad a véleményem...
 26/49 A kérdező kommentje:
Szúrkálódásból adtok nekik igazat?
 27/49 anonim válasza:
100%
Szia! Mintha csak régi önmagamat látnám. Arra kérlek, ne ess bele abba a hibába, mint amelybe én anno. Ez igen komoly dolog, ugyanaz történik meg Veled is, mint velem. Nyilván nem minden szülő egyforma, de az én esetemben így zajlott: 2007 novemberében elkezdtem dolgozni, rá pár hónapra (2008 januárjában) nyakamba lett varrva egy autó, amilyet véletlenül sem szerettem volna, továbbá melynek törlesztőjét nekem kellett fizetni, havi 40 ezer pénz volt (70 volt a fizetésem), mindemellett velük éltem, tehát víz, villany, ment a közösbe. De belementem. Természetesen fater vett magának egy másikat, márkásabbat, azt fizette ő. Ezek után nyáron szerettek volna vetetni velem egy akkor klassznak számító LCD TV-t 300 ezerért, mert nekem még tiszta a folyószámlám, miegymás, és biztos kapok rá hitelt. Nemet mondtam, ők megvették, telefonban édesanyám erőteljesen lehordott a sárga földig, hogy ezért neveltek fel, hogy ezt kapják vissza? Ezért ruháztak? Ezt követően lehűltek a kedélyek, ámde jött a krach, így megint csak pénz kell, kitől, hát tőlem. Irány a bank, 700 ezer forint, átutalni nekik. Törlesztőt fizettem, mellette az autót, amit nem akartam ugye. 2010 decemberében újabb hitel, megint 700, ekkor az autó már ki volt fizetve. Ez sem volt elég, irány a Provident, munkáltatói kölcsön, folyószámlahitel (mindezt úgy, hogy már saját családom volt), mert ha nem, akkor öngyilkosságot fognak elkövetni, végül a teljes adósságom 2,5 millióra rúgott, amelyet sokáig nem is akartam fizetni, mondván nem az enyém, minek, semmi közöm hozzá. No de mivel helyettem nem fizette azokat senki (ők elváltak, nem tartom velük a kapcsolatot a mai napig, nagyon haragszom is rájuk) és a nevemen voltak, így 2012-ben kijöttem külföldre dolgozni, ezáltal mára már "csak" 600 ezer az adósságom és egy banknak tartozom, amelyet rövid időn belül letudok, végül 26 évesen kezdhetek mindent a 0-ról. Sem autóm, sem lakásom, az egyetlen motivációm csak a gyönyörű szép kislányom, a párom, aki tartja bennem a szuflát, akik miatt még mindig kint dolgozom, mert muszáj. Köszönöm, hogy leírhattam, irtó nagy megkönnyebbülés, Te pedig ne hagyd magad, de tényleg!
2014. júl. 29. 19:50
 28/49 anonim ***** válasza:
100%

Amikor olyanokat olvasok, hogy azt mondja a szülő, hogy 18 éves vagy takarodjál el itthonról, vagy mint a te helyzeted, akkor felmerül bennem a kérdés, hogy az ilyen emberek vajon miért vállalnak gyereket?

Azt megértem, hogyha azt mondják, hogy figyelj fiam, dolgozol, nem kérjük az egész fizetésedet, de a rezsibe adj bele, akár az 50%-át is a fizetésednek, akkor azt mondom, hogy rendben van, ha úgy vesszük ez egy kompromisszum.

De ha azt mondják, hogy az egészet add oda nekik, azt nem tudom megérteni. Mert fiatal vagy, magadra is kell költened valamennyit.

Nem próbáltál meg leülni beszélni a szüleiddel? Szerintem próbáljátok meg nyugodtan és egyezzetek meg egy olyan megoldásban ami mindkettőtöknek megfelel.

2014. júl. 29. 19:53
 29/49 anonim ***** válasza:
91%

MÉGIS MI EZ??? A sok, szerencsére 0%-ot kapó leszólja a kérdezőt?

Elárulom: alap, hogy a szülő támogatja a gyereket, amíg maga nem képes eltartani maga. Alap, hogy az iskolát is fizetik neki. Az lenne a baj, ha nem így lenne. Nehogy ezért már cserébe várjanak valamit a szülők! Az egy más dolog, hogy később rájön a gyerek, hogy ezért hálásnak kell lennie és meghálálja valahogy. Szeretetből. De ezt kikényszeríteni nem lehet.

Kérdező, jól tetted, hogy ott hagytad faterod, amikor mondta a dolgot. És szerintem az lenne a legjobb, ha ezt megpróbálnátok a családdal megbeszélni, pl. elmondhatod, hogy te úgy látod, hogy faterod mindent megvesz magának, és irreálisnak gondolod, hogy te meg egy jogsira ne gyűjthess.

Bár így könnyű okosnak lennem, mert nem ismerem annyira a kérdező helyzetét, de tényleg túlzás, hogy elkérik az összes pénzét. Bár nem látom, ezt ők mivel indokolják, ill. indokolják-e. Miért kéne nekik az összes pénzed? Rosszul állnak, vagy mi a gond? Azon kívül, hogy faterod mindent megvesz magának, mi a helyzet?

2014. júl. 29. 20:01
 30/49 A kérdező kommentje:
Már beszéltem velük... amit adnék pénzt a szokásos napi cigi adagot vennék meg + értelmetlen dolgokat.
2014. júl. 29. 20:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!