Lenyelheti az OTP az egész fizetésem?
Figyelt kérdés
A legutóbbi bankszámla kivonatomon értesítettek, hogy módosul az A-hitel keretem. Eddig 290.000 volt, most lecsökkentik 160.000-re. Szinte teljesen le van merítve, szóval ez most azt jelenti, hogy ha megérkezik a fizetésem (jelenleg 75.000), akkor azt visszatartják addig amíg az összes tartozást ki nem egyenlítem? Megtehetik ezt? Mert ha igen, akkor most gyakorlatilag 2 hónapig nem kapok fizetést!
Volt már hasonló helyzetben itt valaki?
2012. febr. 15. 09:22
1/6 anonim válasza:
Keresd meg a folyószámla szerződésedet és ott le lesz írva - amúgy szerintem nem vihetik el az egészet, csak 50% körül de ez csak tipp.
2/6 anonim válasza:
Egész fizetést nem nem vehetnek el, max akkor zárolhatnák a fizudat ha kiderül h vmilyen (pénzügyi) bűncselekményt követtél el. Az Apeh is pl csak a fizud 33%-át vonhatja le ha tartozásod van.
3/6 anonim válasza:
Nem, huszonvalahányezret (nyugdíjminimum) mindenképp rajta kell hagyniuk.
De ne haragudj, nem számítottál erre? Nyilván csökkent a fizetésed, és most ehhez igazították a hitelkeretet. Le kellett volna dolgozni a hitelt.
4/6 anonim válasza:
A férjemnek sajnos igenis volt egyszer ilyen, hogy elfelejtette megújítani a fordulónapon a folyószámlahitelét, és csak néztünk nagyot, hogy miért is tűnt el a fizetése. Persze utána újított és visszavehette, persze újra mínuszba ment, de ebből kiindulva igenis a tartozás erejéig levehetik a beérkező összeget.
5/6 anonim válasza:
Ezt nekem is megcsinálták, mikor gyesre mentem és visszavették a hitelkeretemet (előtte sajna rendesen lementem mínuszba, mert ingatlanvásárlási adót fizettem belőle 600e ft-ot) - gyakorlatilag fél évig nem tudtam pénzt kivenni a számlámról... De legalább ledolgozódott a hitelem :/
6/6 anonim válasza:
IGEN, ha csökkenti a hitelkereted. Ha hitelkereted van, akkor az a pénz a bank pénze... :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!