21 éves vagyok és a szüleim el akarják kérni az egész fizetésem?
Akkor mondd meg nekik, hogy cigire nem adsz, azt fizessék ők. Esetleg megteheted, hogy veszel nekik olyan dolgokat, amikre szükség van, pl. mosószer, kenyér, az értelmesre megy, nem cigire.
Én amikor itthon kipakoltam, a cigit ki se pakoltam, ott hagytam a szatyorban, vegye ki onnan, akinek kell.
A rezsi és a kaja rám eső részét odaadnám, vagy csak a rezsit, a kaját meg venném magamnak. Szerintem ez így korrekt.
Egyébként hogy álltok anyagilag? Mert én pl.: ha jól állnánk eszembe nem jutna a gyerekemtől pénzt elkérni, tegye csak félre magának (persze ne értelmetlenségekre szórja el), mondjuk gyűjtsön lakásra, autóra akármire, esetedben nyilván a jogsi is fontos.
Ne add oda az összes pénzed! Én szerencsére nem voltam ilyen helyzetben. Amikor keresni kezdtem, onnantól saját magamat ruháztam, illetve ami kellett megvettem. Pénzt anyám csak a kajára kért. Amit az étkezési utalványokkal letudtam. Pénzem nagy részét félre tettem és ebből vettem egy régi házat (28 évesen) és ezt újítottuk fel a feleségemmel. Apám több pénzt akart tőlem, de anyám nem engedte. Öcsém viszont az összes pénzét piára, cigire, játékgépre költötte. Ő nem vett házat, sem motort, anyámék vették neki. Ők újíttatták fel a házát. Ja és Ő az aki nem beszél már velük és szerinte őt nem segítették.
Most én leszek majd az ő helyzetükbe. Nagyobbik fiam 16 éves. Egyenlőre még viszi a pénzt ezerrel, mert műszaki informatikusnak tanul. Most vettünk neki új notebookot, tablet, okostelefon. De én sem akarom elszedni a pénzét, ha majd dolgozik. Kivéve, ha baromságokra fogja költeni (cigi, pia, szerencsjáték, egyebek). Akkor tuti a felét elkérem, de leteszem neki letétbe, hogy mire családot alapít legyen neki miből kezdeni. Én nem dohányzom, nem iszom alkoholt, nem szerencsejátékozom. Az összes pénzünket a gyerekeimre költjük (3 van. A legkisebb 3 éves). Szóval én nem tudom megérteni az ilyen hülye szülőt, hogy a rohadt cigire költi a gyereke pénzét. Ha rezsire, kajára, esetleg gyógyszerre rendben, de a cigi, pia szerintem felesleges kiadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!