Pofátlanság volt pénzt kérni?
Kaptam egy parfümöt + 75ml EDT-ta jándékba. A kettő értéke együtt úgy 10-12 000Ft. Mivel nem használtam, fel se volt bontva, arra gondoltam, eladom. Anyukám mondta, hogy szeretné, ha nem adnám el, úgyse kapnék annyit érte, mint ér, ő viszont elfogadná. Mondtam, oké, de akkor legalább 3000Ft-t adjon érte, hogy azért valami hasznom legyen.
Erre az egész család egy emberként hurrogott le, hogy nem szégyenlem magam, édesanyámtól pénzt kuncsorogni.
Tényleg pofátlanság volt?
Igen, nem volt túl jó kapcsolatom velük
Mint már ezerszer leírtam egyébként, végül megegyeztünk és megkapta csak úgy.
"Úristen, lesülne a pofámról a bőr, ha anyámtól BÁRMIÉRT is pénzt kérnék, pláne haszonszerzés céljából!"
Ez igaz. Viszont Anyukám nekem meg nem kérne el ingyen semmit, amiről tudja, hogy eladni akarom, mert valamiért kell a pénz. Sőt, még csak úgy nem is akarná elfogadni, hanem megkérne, hogy akkor kapja valamilyen alkalomra. És akkor megkapná, egy kis meglepi ajándékkal együtt.
A kérdéses esetben az anyuka sem makulátlan.
Nem pénzért adjuk el a javainkat a szülőknek, de milyen szülő az, aki rögtön lecsap az ingyen zsákmányra, mikor tudja, hogy a gyereknek más tervei vannak vele.
Nálunk ilyen szitu elő sem fordulna eleve, mert nem ilyenek a szüleink. A tesómmal rendszeresen adunk nekik kérés nélkül is, bár nincsenek rászorulva, hála ég.
Én akkor is amellet vagyok, hogy normális szülő nem kuncsorog egy parfüm miatt. Főleg olyan gagyi dumával, hogy úgy sem kapna annyi pénzt érte, de ő elfogadná ingyen. gyakorlatilag lelejmolta a lányát.
Nálunk ez úgy zajlana, hogy ha nekem nem tetszik, akkor eladom. Anyukám megszaglászza, neki tetszik, akkor neki adom, de az garantált, hogy nem szólítana fel, hogy ne adjam el, hanem neki ingyen. Ez a probléma itt.
Sajnálom, ha nem érted a különbséget.
A kérdés alapján nem csak ez, hanem más problémák is garantáltan vannak anya és lánya között.
Nem kuncsorgott, hanem azt mondta, amikor a kérdező vacilált, hogy mi legyen vele, hogy ő örülne neki.
Az biztos, hogy nem ép család.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!