Miért adnak ennyi pénzt az olimpiai érmeseknek, amikor ilyen nehéz helyzetben van az ország?
Az átlagember életének minden területén megszorításra kényszerül, a sport területén mégis a rongyrázás zajlik.
Magyarország gazdasága a bányászbéka segge alatt van, mégis világviszonylatban az USA és Franciaország után nálunk ér a legtöbbet (35 millió Ft) egy olimpiai aranyérem. És még ott a kirívóan magas életjáradék is. Németország, mint Európa legnagyobb gazdasága is biztosan rosszul csinál valamit, mivel ott az aranyérmesek "csak" 5 millió Ft-nak megfelelő eurót kapnak, de még most ezt is meg akarják szüntetni.
Eddig többségében jónak tartottam a Fidesz intézkedéseit, most a pofátlan olimpiai pénzek hatására döntöttem el, hogy soha az életben nem szavazok többé rájuk!
Vártam a kérdést.
Én azon az állásponton vagyok,hogy megérdemlik.Országimázst csinálnak és egész életüket erre tették fel ennyi jár.
Nem folyik rongyrázás. A sportolók a mindennapokban ugyanolyan lehetetlen helyzetben próbálnak boldogulni, amiben a többi ember. Azt nem nehéz észrevenni hogy ezek a jutalmak pusztán azokat illeti meg akik /szó szerint/ a világon egyedülálló teljesítményt érnek el. Akiknek ez nem sikerül, annak ellenére hogy hasonló időt energiát ültek céljuk elérésébe, továbbra is üres zsebbel maradnak.
Más országokkal pedig felesleges összehasonlítgatni. A „jutalom” csak egy része a támogatási rendszernek. Lehet hogy máshol kevesebbet adnak az eredményért, viszont nagyságrendekkel többet fizetnek a felkészülés időszakában.
én sokalom az összeget.
elhiszem hogy sok munka van ezekben az eredményekben,+ nagyon jó az ország megítélésének is a magyar siker, de 20(+) millió Ft rengeteg. túlzott összeg. Van olyan ország ahol semmit se kapnak a sportolók.
rengeteg márs hétköznapi ember is küzd és fradt annyit mint a sportolók, ők se kapnak semmi pluszt..
Nem irigylem én a sportolókat de sztem is aránytalan a dolog.
több mint 100 millió forint akkor is pazarlás.
Nem vitatható hogy jutalmat érdemelnek, de ez azért már túlzás.
Bárki, bármilyen területen ér el hasonló eredményt, az szintén meg lesz becsülve.
Torz elmélet a hétköznapi emberek sorsát is belekeverni. Aki átlagot teljesít, ne a legjobbak jutalmához mérje magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!