Miért nem veszik észre, hogy tönkre tesznek?
A nagymamám hozzánk költözött, volt egy komolyabb műtéte 3 hónappal ezelőtt, majd egy hónapja ismét, amikből nem olyan tempóban épül fel, ahogy kellene.
A tesóm és apám 160 km-re élnek és dolgoznak tőlünk, csak hétvégén vannak itthon, anyám a közeli városban dolgozik. Én ápoltam és ültem a nagymamám mellett szakdolgozat írás közben, felvételire és államvizsgára készülve. Én mozgattam (csípő műtét volt), kísértem, főztem neki, etettem egy szó nélkül. Egyedül a hétvégékre tudtam tervezni, amikor volt itthon más is, aki tudott foglalkozni a nagyival. Arra sem mindig, mert a barátaim dolgoznak, kiszámíthatatlanul érnek rá, ráadásul nem is a közelben laknak.
Ez mostmár alap az egész család számára. Nem kapok se egy köszit, se egy "de jó, hogy te itthon vagyot", csak is a nagyimtól.
Felvettek mesterképzésre, tanulhatok tovább, de mivel idén nyáron nem tudok így dolgozni, a szüleim pedig nem tudnak anyagilag támogatni, vehetem fel a diákhitelt.
Teljesen elkeseredtem, ugyanis úgy volt, hogy a jövő hétvégét a barátnőmnél töltöm (idén először) az ország másik végében. Ezt is direkt úgy szerveztem meg, hogy a nagyinak ne legyen belőle hátránya, tudna itthon lenni más vele, mire nem, addigra hazaérnék.
Ma a szüleim totál keresztbe szerveztek és közölték, hogy ők jövő hétvégén elutaznak. Amikor rá mertem kérdezni, hogy "és én?", akkor az volt a válasz, hogy "te majd mész máskor".
Miért mindig én vagyok az utolsó a sorban? Mindenki tojik rá magasról, hogy az én életemmel mi lesz, hogy 3 hónapja nem voltam sehol 4 óránál több időre, hogy eladósítom magam szeptembertől és mit kapok cserébe? Egy nagy semmit.
Nem a nagymamám ellen szól, mert neki a szíve szakad meg, hogy ilyen fiatalon az én segítségemre szorul. Ő látja ebben a fájdalmamat, ő megért, senki más. Nagyon jó a kapcsolatunk és igazán szeretem, nem nehézség ellátnom, de néha nekem is jól esne néhány "szabad nap". :(
A nagyimtól nem akarok eltávolodni, de a családban mostmár legszívesebben az asztalra csapnék, hogy oldják meg nélkülem, én kiszálltam.
Tényleg hisztis vagyok és maradjak csöndben? Vagy mit kellene tennem?
Megpróbáltam. Nem tudnak mit csinálni, egyedül én érek rá. Nem lehetek olyan bunkó, hogy nem vagyok hajlandó gondoskodni a nagyimról. Ennyi volt a válasz.
Nem értik meg, hogy nem erről van szó, egyszerűen csak ha hétvégén menni szeretnék, akkor hagy menjek, ne szervezzenek keresztbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!