Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem veszik észre, hogy...

Miért nem veszik észre, hogy tönkre tesznek?

Figyelt kérdés

A nagymamám hozzánk költözött, volt egy komolyabb műtéte 3 hónappal ezelőtt, majd egy hónapja ismét, amikből nem olyan tempóban épül fel, ahogy kellene.

A tesóm és apám 160 km-re élnek és dolgoznak tőlünk, csak hétvégén vannak itthon, anyám a közeli városban dolgozik. Én ápoltam és ültem a nagymamám mellett szakdolgozat írás közben, felvételire és államvizsgára készülve. Én mozgattam (csípő műtét volt), kísértem, főztem neki, etettem egy szó nélkül. Egyedül a hétvégékre tudtam tervezni, amikor volt itthon más is, aki tudott foglalkozni a nagyival. Arra sem mindig, mert a barátaim dolgoznak, kiszámíthatatlanul érnek rá, ráadásul nem is a közelben laknak.

Ez mostmár alap az egész család számára. Nem kapok se egy köszit, se egy "de jó, hogy te itthon vagyot", csak is a nagyimtól.

Felvettek mesterképzésre, tanulhatok tovább, de mivel idén nyáron nem tudok így dolgozni, a szüleim pedig nem tudnak anyagilag támogatni, vehetem fel a diákhitelt.

Teljesen elkeseredtem, ugyanis úgy volt, hogy a jövő hétvégét a barátnőmnél töltöm (idén először) az ország másik végében. Ezt is direkt úgy szerveztem meg, hogy a nagyinak ne legyen belőle hátránya, tudna itthon lenni más vele, mire nem, addigra hazaérnék.

Ma a szüleim totál keresztbe szerveztek és közölték, hogy ők jövő hétvégén elutaznak. Amikor rá mertem kérdezni, hogy "és én?", akkor az volt a válasz, hogy "te majd mész máskor".

Miért mindig én vagyok az utolsó a sorban? Mindenki tojik rá magasról, hogy az én életemmel mi lesz, hogy 3 hónapja nem voltam sehol 4 óránál több időre, hogy eladósítom magam szeptembertől és mit kapok cserébe? Egy nagy semmit.

Nem a nagymamám ellen szól, mert neki a szíve szakad meg, hogy ilyen fiatalon az én segítségemre szorul. Ő látja ebben a fájdalmamat, ő megért, senki más. Nagyon jó a kapcsolatunk és igazán szeretem, nem nehézség ellátnom, de néha nekem is jól esne néhány "szabad nap". :(

A nagyimtól nem akarok eltávolodni, de a családban mostmár legszívesebben az asztalra csapnék, hogy oldják meg nélkülem, én kiszálltam.

Tényleg hisztis vagyok és maradjak csöndben? Vagy mit kellene tennem?

2014. júl. 27. 19:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Elmondani mindezt a családnak esetleg? Nagyid is segíthetne ebben a beszélgetésben, sőt, végül is róla is van szó.
2014. júl. 27. 19:22
 2/4 anonim ***** válasza:
Első jól mondja.
2014. júl. 27. 19:39
 3/4 A kérdező kommentje:

Megpróbáltam. Nem tudnak mit csinálni, egyedül én érek rá. Nem lehetek olyan bunkó, hogy nem vagyok hajlandó gondoskodni a nagyimról. Ennyi volt a válasz.

Nem értik meg, hogy nem erről van szó, egyszerűen csak ha hétvégén menni szeretnék, akkor hagy menjek, ne szervezzenek keresztbe...

2014. júl. 27. 19:53
 4/4 anonim ***** válasza:
És ha a nagyid mondaná?
2014. júl. 27. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!