Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha szüleim tönkre...

Mit tegyek ha szüleim tönkre tesznek?

Figyelt kérdés
15 ves vagyok és tudom hogy még elég fiatal, és mindenki arra gondol hogy ez az egész csak azért van ,mert tini vok, de ez nem így van! 9 éves koróm óta megőrülök tőlük és egyre rosszabul bírom! Mindig beleszólnak az életembe, oda rángatnak ahova nem akarok menni olyan helyzetekbe kényszerítenek amit nem akarok ha a suliból 4esnél rosszabb jegyet viszek haza megvernek, a 4esnél csak ordítanak, a sportról meg ne is beszéljünk, olyan sportot csináltatnak velem amit nem akarok . ha megszólalok az álmaimmal kapcsolatban csak kinevetnek....:'( mindenért engem hibáztatnak és amikor lebuknak hogy ők csinálták akk is vagy rámfogják vagy kitalálnak valami mást ami miatt megbüntethetnek, ... ha kilok magamért akk azt mondják ordítok és megvernek....:( nem tudom mi legyen már nem érem értelmét az életemnek, töbszörösen öngyílkos akartam lenni, nem akarok élni, nincs miért....:( most mit tegyek???
2010. jan. 30. 16:08
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
85%
Nagyszuleid vannak?
2010. jan. 30. 16:13
 2/21 anonim ***** válasza:
92%
Nehéz eset. Ha van nagyid, költözz el oda, ők mindig jobban megértők. De nézz előtte magadba, hogy nincs e igazuk. Ha nincs akkor irány a nagyi.
2010. jan. 30. 16:14
 3/21 mimcsii ***** válasza:
71%

Vannak esetleg nagyszüleid,vagy nagybátyád/nagynénéd?

MM

2010. jan. 30. 16:14
 4/21 anonim ***** válasza:
92%
Tényleg utána kéne nézni, hogy milyen rokonokhoz mehetnél esetleg.
2010. jan. 30. 16:16
 5/21 anonim válasza:
90%
Közeli ismerőstől / rokontól kérj tanácsot. Ha téll olyan súlyos a helyzet akkor költözz hozzájuk. Ők majd megvédenek a szüleidtől. Végső esetben menj be a rendőrségre, utána a gyámhatósághoz...
2010. jan. 30. 16:24
 6/21 anonim ***** válasza:
75%
Vagy tényleg elköltözöl valahova, esetleg iskoládban van valami gyerek segítő tanár (nem tudom a pontos nevét, de a gyerekek otthoni problémáiban tud segíteni, vele nyugodtan beszélhetnél erről, kikérhetnéd a véleményét), vagy pedig megvárod, míg leérettségizel és elköltözöl.
2010. jan. 30. 16:33
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Nincs valakid, akihez elköltözhetnél?

Em anyum engem is sokszor kinevet az álmaim miatt, és valamennyire tudom milyen neked, bár engem nem vernek meg, olyan sportot űzök amilyet akarok, ha rosszabb jegyet kapok nem szoktak kiakadni.De anyumnak soha egy kedves szava hozzám, mindig engem szivat vmiért.

Esetleg még ofődnek beszélhetsz a dologról, egyik bnőmet is verte anyuja hülyeségekért, és az ofőnk beszélte meg az anyjával, h ne verje meg...

2010. jan. 30. 16:34
 8/21 anonim ***** válasza:
81%

Olvasd el Vavyan Fable-től a Jégtáncot. De ne állj bérgyilkosnak mint Jade:))

Tudom, hogy hülyén hangzik de vannak helyzetek ami elől nem lehet elfutni. Neked ilyen karma adódott, amiért őszinte részvétem, de mivel bevállaltad ezeket a szülőket és hozzájuk születtél, ez van.

Léteznek technikák, amikkel ki tudod zárni őket az elmédből, és segítenek hogy ne idegesítsenek annyira.. pl. buddhista meditáció (keress egy Kagyü csoportot a városodban, biztosan van.) Vagy keress egy pszichológust, és keressetek megoldást együtt (ha a szüleid szerint olyan kezelhetetlen vagy, biztosan fizetik :))) )

Vagy képzeld el, hogy te mennyi ideig vagy együtt velük, és úgy is kibírhatatlanok, ők viszont kénytelenek saját magukkal együtt élni a nap 24 órájában!!!

Fontos lenne hogy túljuss ezen és higgadt maradj, önbecsülést szerezz és elindulj az úton aminek a végén a magad lábára állsz. Úgy látszik, ők így támogatják ezt az utadat :)

Olvass sokat, az kikapcsol, és nagyon szégyellem magam ezért a tanácsért, de időnként hazudj nagyvonalúan, elegánsan (bombabiztos alibivel) a nyugalmadért, mert megérdemled hogy olyasmivel (is!) töltsd az idődet, ami jól esik, kisímít.

Próbálj Müller Pétert meg Csernust olvasni, plusz Szendi Gábort nagyon ajánlom, ha fogékony vagy rájuk.

És a Jégtáncot, nagyon fog tetszeni.

Az öngyilkosság pedig nem menő, de ha tényleg vernek, akkor fontold meg agyámhatóság-dolgot...

Sok sikert.

2010. jan. 30. 16:44
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Nehez dolog sajat szuleink felett iteletet mondani. Ha azt nezzuk,hogy az ember nem bantja azt akit szeret (hiszen a ketto uti egymast)akkor mondhatni hogy teged nem szeretnek(meg akkor sem ha ezt ok mondjak,igy erzik.) hiszen a tettek szamitanak,nem a szavak! Eloszor ezen kell elgondolkodni,aztan azon hogy kar lenne ha olyan e miatt kinyirni magad,hiszen nem fosz mindig a stuleiddel lakni. Persze addig is nem irigyellek! Kitartas
2010. jan. 30. 16:46
 10/21 anonim ***** válasza:
90%
Nem biztos hogy valóban ennyire tragikus a helyzet, de minden második kamasz utzálja a szüleit, mert hogy nem értik meg és csak bántják... És aztán abból kb. 100-ból egynél van, a többin ő maga is nevet pár év múlva. Én ennyiből nem látom olyan rettenetesnek, hogy nagyszülőkhöz kellene költözni. Miért is?
2010. jan. 30. 16:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!