Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha szüleim tönkre...

Mit tegyek ha szüleim tönkre tesznek?

Figyelt kérdés
15 ves vagyok és tudom hogy még elég fiatal, és mindenki arra gondol hogy ez az egész csak azért van ,mert tini vok, de ez nem így van! 9 éves koróm óta megőrülök tőlük és egyre rosszabul bírom! Mindig beleszólnak az életembe, oda rángatnak ahova nem akarok menni olyan helyzetekbe kényszerítenek amit nem akarok ha a suliból 4esnél rosszabb jegyet viszek haza megvernek, a 4esnél csak ordítanak, a sportról meg ne is beszéljünk, olyan sportot csináltatnak velem amit nem akarok . ha megszólalok az álmaimmal kapcsolatban csak kinevetnek....:'( mindenért engem hibáztatnak és amikor lebuknak hogy ők csinálták akk is vagy rámfogják vagy kitalálnak valami mást ami miatt megbüntethetnek, ... ha kilok magamért akk azt mondják ordítok és megvernek....:( nem tudom mi legyen már nem érem értelmét az életemnek, töbszörösen öngyílkos akartam lenni, nem akarok élni, nincs miért....:( most mit tegyek???
2010. jan. 30. 16:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%

Az öngyilkosság meg... Ki nem akar öngyilkos lenni 145 évesen csak azért mert nem engedik azt csinálni mindenben amit ő akar?

(Nyugodtan le leht pontozni, de kicsit sok mostanában a vinnyogó kiskamasz, aki öngyilkossággal fenyegetőzik, mert jajjj, engeeeem senki nem ért meg...)

2010. jan. 30. 16:50
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
145 = 14 - 15
2010. jan. 30. 16:50
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenképpen, és minél előbb fordulj szakemberhez, aki ebben az ügyben pártatlanul tud meghallgatni téged és később a szüleidet. Ez lehet a suli pszichológus, ha van nálatok ilyen nincsen, akkor a helyi családsegítőben (nézd meg az interneten, hogy a lakhelyedhez melyik a legközelebbi családsegítő szolgálat) egy szakember. Segíteni fognak, hogy megoldódjon a helyzet. Ha már ilyen súlyos a probléma, hogy öngyilkosságra is gondoltál, akkor ne halaszd sokáig ezt a dolgot. Ők azon lesznek, hogy közted és a szüleid között újra rendeződjenek a dolgok, de ha ez nem lehetséges, akkor az egyéb családtagok bevonásával beszélhettek esetleg egyéb megoldásról is, pl. arról, amit már az előzőekben is sokan írtak, hogy esetleg egy időre, vagy hosszabb távon valamelyik nagyszülőhöz, rokonhoz költözz. Bátorság, a segítség ott van a közeledben!
2010. jan. 30. 16:56
 14/21 anonim ***** válasza:
79%
Ha normális az ofőd, vele is beszélhetsz erről, hátha ő is tud segíteni.
2010. jan. 30. 16:57
 15/21 anonim ***** válasza:
92%

Van egy rossz hírem:a szüleidnek az a dolga,hogy beleszóljanak az életedbe,sőt ők mondhatják meg,hogy hova menjél vagy sem.

Ha nem tetszik a sport,beszélj az edződdel,hogy mi a helyzet,beszélni fog a szüleiddel,hogy kár csinálnod.Azt is vedd figyelembe,hogy amit te szeretnél,arra meg nincs pénz.Lehet a "nemszeretem"is jobb a semminél.

A négyesnél rosszabb jegy tényleg gáz,az a dolgod,hogy tanuljál,tehát állj neki és nem lesz több kiabálás,verés.ha valami nem megy,előre szólj,így tudnak keresni korrepetítort.

Ennyi idősem jó álmodozni,viszont tényleg reálisak azok az álmok?Vedd figyelembe,hogy az álomvilág miatt kicsúszhatnak a valódi lehetőségek a kezedből.

Többszörösen nem lehet öngyilkosnak lenni,aki öngyilkos lesz az meghal és vége.Inkább a figyelmet szeretnéd magadra felhívni,de ez nem a legjobb ötlet.Azonkívűl egyszer véletlenül sikerülhet is.

Gondolom a legnagyobb probléma,hogy te már felnőtnek gondolod magadat,ők meg gyerekként kezelnek.Ezn te tudsz változtatni.Viselkedj megfontoltabban,legyél felelősségtudatosabb.Nem mondom,hogy felnőttként viselkedj,mert azzal még bőven ráérsz...

2010. jan. 30. 17:53
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig elmegyek otthonról, ha dráma készül. Mire hazaérek, általában kidühöngik magukat.
2010. jan. 30. 19:14
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Az érzelmeidet tiszteletben tarthatnák akkor is, ha nem értenek egyet veled.
2010. jan. 30. 19:18
 18/21 anonim ***** válasza:
90%

"ha megszólalok az álmaimmal kapcsolatban csak kinevetnek...."

Mik az álmaid? Mennyire reálisak? Oké, nem szép hogy kinevetnek, de azért a szülők elég jól szokták látni, hogy lehet-e abból valami.

2010. jan. 30. 19:22
 19/21 anonim ***** válasza:
67%
Ilyenkor azt kell csinálni,hogy megteszel mindent,amit anyud és apud kér,aztán nem szólsz vissza nekik semmit,ami számukra bántó lehet.Vagy ha nincs kedved a takarításhoz,a főzéshez,a mosáshoz,akkor csak egyszerűen segíts nekik..szóval nem neked kell egyedül megcsinálni semmit,hanem velük együtt csinálod.És ilyenkor ne beszélgess anyuddal,engedd,hogy ő indítsa a témát.És ha szerencséd lesz,pont szóba fogja hozni,hogy milyen segítőkész vagy és ezért xy jutalmat is kaphatsz akár,vagy lehet az is a jutalmad,hogy kedvesebbek lesznek hozzád,vagy nem fognak annyit verni..
2010. jan. 30. 20:47
 20/21 anonim válasza:
Én nagyon elítélem azokat az embereket, szülőket akik verik a gyereküket. Először is azért, mert ha születése óta úgy neveli a gyermekét, hogy az tisztelje, segítsen neki, akkor nem kell veréshez folyamodni, másodszor is azért, mert ha a gyerek mégsem hallgat a szüleire, akkor is büntesse meg, de ne verje!!! Nézz mélyen magadba! Ha te vagy a hibás, akkor változtass a viselkedéseden, mert a szülőt tisztelni kell, segíteni neki, elvégre ők neveltek fel! Ha TÉNYLEG OK NÉLKÜL vernek, akkor fordulj rokonhoz!
2010. jan. 31. 08:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!