Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit kell tennem, ha szeretném,...

Mit kell tennem, ha szeretném, hogy állami gondozásba vegyenek? 17L

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Itthon annyira rossz a helyzet, hogy még egy intézetben is szívesebben lennék. Viszont nem tudom, mit kell tennem.

Egyébként aki már volt intézetben: Ott lehetnek személyes tárgyaim? Úgy értem, magammal vihetem a kedvenc párnám, meg egy pár apróságot, pl. plüssállatot? És a sulit tudnám folytatni rendesen? (Most leszek 12.-es, szeptemberben.)

Előre is köszönöm!

Egyébként, aki azt hiszi, hogy azért akarok lelépni, mert nem mehetek bulizni, vagy nem kapom meg a legújabb divat szerinti cuccokat, az inkább ne is válaszoljon, mert egyáltalán nem erről van szó! Nem vagyok egy tipikus lány, ezek a dolgok hidegen hagynak.

2014. júl. 26. 15:14
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Márciusban leszek 18, szóval még kb. 8 hónap.
2014. júl. 26. 15:57
 12/17 anonim ***** válasza:

Nincs egy rokonod, aki befogadjon míg befejezed az iskolát? Utána ha másik városba felvételizel, mehetsz koliba.

Szerintem is kérj segítséget a tanároktól. Állami gondozásba ne akarj menni szerintem. Talán ha lenne egy befogadó család aki segít...

2014. júl. 26. 16:18
 13/17 anonim ***** válasza:
43%

Hát nem irigyellek, de tényleg kéne melléd valaki (akár én is ;) ). Aztán ha betöltöd a 18-at el is mehetsz otthonról. (Addig meg nagyszülőkhöz, nagybácsihoz, nagynénihez se tudsz menni?)

21F

2014. júl. 26. 17:42
 14/17 anonim ***** válasza:
Az állami gondozás esetedben már nem megoldás. Mire bekerülnél egy otthonba az elég hosszú idő a különböző környezettanulmányok stb... miatt, de addigra nagykorú leszel. Azonnal csak akkor emelnek ki a családból ha életveszélyben vagy, de szerintem az nem áll fent. Próbálj más megoldáson gondolkozni pl. kollégium, munka+albérlet
2014. júl. 26. 17:56
 15/17 anonim ***** válasza:

Gyámügyön kérvényezheted az állami gondozásba vételt, de mivel ez nem 1-2 nap leforgása, így bőven betöltöd a 18-at.

Nagykorúakat pedig nem vesznek állami gondozásba.

Így marad az, hogy suli után elmész valami messzi fősulira, ahol kolis leszel (persze ha a tanulmányi átlagod megfelel ahhoz, hogy államilag finanszírozott szakra kerülj), suli mellett pedig dolgozol.

Ha nem lehetséges, akkor suli után azonnal munkát keresel és lelépsz.

Kezdesz egy társbérletes albérlettel, és felküzdöd magad.

Egyik sem lesz sétagalopp, de meg lehet oldani.

2014. júl. 26. 18:28
 16/17 anonim ***** válasza:
Nagymamádhoz nem tudnál költözni?
2014. júl. 26. 18:29
 17/17 A kérdező kommentje:

Szerintem a nagyszüleim befogadnának, csak a szüleim nem hagynák annyiban, és mindenáron visszahoznának.

Én is arra gondoltam, hogy érettségi után rögtön lelépek, csak az a baj, hogy ahhoz, hogy felvegyenek valahová, nagyon jól kellene, hogy sikerüljenek az érettségijeim, ahhoz pedig jól kellene tanulnom. Csak sajnos itthon nem éppen ideálisak a körülmények, ezért nem vagyok valami jó tanuló :( Pedig mindenki azt mondja, hogy okos vagyok és gyorsan tanulok.

A munkakereséssel pedig csak az a baj, hogy egy érettségivel mit találnék? Egy csomó ismerősöm egyetemre járt, és még így sem talál semmit... De azért majd próbálkozom!

Egyébként igazatok van, az állami gondozás nem megoldás, csak ma annyira kiborultam, hogy hirtelen nem jutott más eszembe...

2014. júl. 26. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!