19 évesen vehetnek állami gondozásba?
a szüleim nem tudnak anyagilag támogatni, ha ismerősök nem segítenének most is az utcán lennék (éltem már hajléktalanként is).
nemrég valaki megfenyegetett, hogy kihívja rám a rendőrséget, és akkor elvisznek állami gondozásba.
19 évesen megtehetik ezt?
mi történne, ha egy rendőr megtudná, hogy nincs hol laknom, és nincs mit ennem?
Nagykoru vagy, nem tudnak allami gondozasba venni.
Miert vagy Budapesten, ha nem tudsz mit csinalni?
Lakj a szuleiddel, es keress valami munkat.
Ha ott, ahol a szuleid laknak, nincs munka, akkor a kozeli varosban biztos talalsz valamit
Mi a szakmad?
Budapesten buntetik a hajlektalansagot (lehet, hogy mas varosokban is), ha jol tudom penz es/vagy elzaras
köszi, eddig én is úgy tudtam, hogy nem lehet, de már két helyről is hallottam (köztük anyám volt az egyik aki ezzel jött, hogy odaküldd)
otthon nem lehetek, ha itt maradnék, az rosszabb mint az utca -hidd el-.
Budapesten csak néhány helyen tilos az életvitelszerű ott tartózkodás.
azért vagyok ott, mert ott a legtöbb a "talált kaja".
munkát nem találok.
Van ilyen rendelet, es 50ezres a buntetes, illetve elzaras.
Sajnos nem a segites a cel, hanem a teljes ellehetetlenites.
Hiaba pontoztok le, a rendeletet nem en talaltam ki, hanem az uralkodo kormanypart.
18 éves kortól felnőtt ember vagy. Ez azt is jelenti,hogy állami intézetbe nem tudnak sem bevinni, és te sem tudsz odamenni. Az állami intézetekből 18 évesen útjukra engedik a bentlakókat.
Ha nincs senki aki befogadjon akkor menj hajléktalan szállóba.
De kíváncsivá tettél. Áruld már el nekem, hogy jutottál el idáig? Iskola? Továbbtanulás??
Nem tudnak állami gondozásba venni, mert már nagykorú vagy. Ha egészséges felnőtt vagy, nem csinálnak veled semmit. A rendőr sem. Próbálj meg munkát találni. Még az a szerencséd, hogy vannak ismerőseid, akik segítenek, most gondolom van hol laknod, ha kiírtad ide a kérdést.
8. válaszolónak: Ügyvéd vagyok és bizony naponta szembesülök ezzel a problémával, persze igyekszem türelmesnek lenni, de amikor már a lehető legjobban lefordítottam neki a szöveget közérthetőbb nyelvre és még mindig nem érti, akkor nekem is kezd elszakadni a cérna. Sokszor nem azért nem érti, mert hülye, hanem mert nem is akarja, mert elhatározta, hogy márpedig az úgy van, ahogyan ő gondolja... Na, szerintem ez is pont ilyen. Ráadásul ez mégcsak nem is a jogtárból van, hanem egy bulvárcikket linkelt be, ami direkt a legbutábbaknak is szól, és akkor azt sem érti meg... Nem is tudom, ilyenkor sírjak vagy nevessek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!