Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 19 évesen vehetnek állami...

19 évesen vehetnek állami gondozásba?

Figyelt kérdés

a szüleim nem tudnak anyagilag támogatni, ha ismerősök nem segítenének most is az utcán lennék (éltem már hajléktalanként is).

nemrég valaki megfenyegetett, hogy kihívja rám a rendőrséget, és akkor elvisznek állami gondozásba.

19 évesen megtehetik ezt?

mi történne, ha egy rendőr megtudná, hogy nincs hol laknom, és nincs mit ennem?

2014. jan. 8. 01:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
55%

133/C.291 Életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése

Budapestet gyakorlatilag hajlektalannak akarjak latni, es mar nem csak a vilagorokseg reszeinel tiltott, hanem majdnem mindenhol, mert a keruleti polgarmesterek hataskore a tiltott terulet meghatarozasa

(2) A helyi önkormányzat, a főváros tekintetében a fővárosi önkormányzat, rendeletében kijelölheti a közrend, a közbiztonság, a közegészség és a kulturális értékek védelme érdekében a közterület meghatározott azon részeit, ahol az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodás jogellenesnek minősül.

Gyakorlatilag alig van kerulet, ahol lehetnek. Meg Csepelen is "tilos", nem csak a belvarosban. Mert a legtobb helyi onkormanyzat a kozrend es a kozbiztonsag jegyeben megtiltotta

Rendor is van a tavolabbi rokonsagban, onkormanyzati kiskiraly is sajnos, es toluk tudom.

Ugyvedek, ti viszont segithetnetek a hajlektalanoknak - en megtettem, amit megtehettem - ketten laknak nalam ingyen, a kulfoldon elo fiam szobajaban - es ti? Ti tettetek valamit ertuk?

Es az egyikük szabalysertesi birsagat ki is fizettuk, a Blaha Lujza teren kapta, most december elejen. 50ezer volt.

2014. jan. 8. 02:56
 12/23 anonim ***** válasza:
57%
Nem mindenkinek van külföldön élő fia... Hova tegyem a hajléktalant, a lépcsőházba? És miből tartsam el? A diákhitelemből? Nem elég, hogy hülye is vagy, még kamuzol is meg trollkodsz. De nagyon nem megy ez neked, szerintem most add fel! :))) Én legalább szoktam nekik pénzt adni, meg önkénteskedem, és te mit tettél... kamuztál egy sort. Biztos sokmindenkinek jobb lett tőle.
2014. jan. 8. 03:13
 13/23 anonim ***** válasza:
88%

Az önkormányzathoz menj a szociális osztályra és a családgondozó központba!

Melyik kerület?

A neten ha rákeresel a kerületed szerint, megvan az elérhetőség és az ügyfélfogadási idő, minden nap sokáig fogad mindkét hivatal! Tőlük pénzbeli támogatást is lehet kapni, nem csak információkat.

A polgármesteri hivatalban is van lakáskiutalási program.

Ingyen ételosztás az minden nap van több helyen is, hajléktalanok melegedőjében és a Blahán a Krisnások által is. Ha felkutatod a konferenciákat, rengeteg maradék kaja van a nap végén, és ha eljársz kiállításmegnyitókra, ott is van svédasztal.:)

2014. jan. 8. 03:38
 14/23 anonim ***** válasza:
70%
Az V. kerület eléggé belváros? Itt sok helyen életvitelszerűen tartózkodnak az utcákon, és senki nem zargatja őket.
2014. jan. 8. 05:16
 15/23 anonim válasza:
87%
Irj privat levelet, lehet tudok neked segiteni! (a levelben legyen benne a szamod, hogy tudjalak hivni.)
2014. jan. 8. 06:09
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

19 évesen felnőtt, önjogú ember vagy, pont úgy, mint mindenki más is, aki sajnos az utcán van.

Őket sem viszik semmilyen gondozásba - téged sem fognak.

2014. jan. 8. 06:55
 17/23 anonim ***** válasza:
52%
Írta, hogy ismerősök segítenek neki -.-
2014. jan. 8. 07:37
 18/23 anonim ***** válasza:
63%

Nem, nagykorú vagy. A rendőr nem tenne semmit, mert nem tehetne semmit. Egy egészséges nagykorú embernek el kell magát tudnia tartani.

Menj el a háziorvoshoz, és kérj beutalót a legközelebbi ifjúsági pszichiátrai gondozóba! (TB-re megy.) Kérj segítséget a szüleid ellen pszichiáterektől. Ők tudnak abban segíteni, hogy a szüleidről le tudj válni és képes legyél önmagad önállóan eltartani, párt találni, boldogulni a "szerető" családod nélkül is.

2014. jan. 8. 08:11
 19/23 anonim ***** válasza:
76%

Nagykorú vagy, így nem.

Van ágybérlet, ez az egyik. 20 e ft/hó, és nem értem miért nincs semmiféle képzettséged, ilyen esetben nem létezik, hogy a munkaügyi központ nem keres megoldást, hogy legyen állásod, vagy munkanélküli segélyed stb., komolyan a másik takarítani mindig lehet menni.

2014. jan. 8. 08:19
 20/23 anonim ***** válasza:
67%
Olyanra lenne lehetőség, hogy cselekvőképességet korlátozó/kizáró gondnokság alá vegyenek, de csak akkor, ha felügyelni kell a tevékenységeidet, mert pl. ön- vagy közveszélyes vagy. Viszont ez nem áll fenn.
2014. jan. 8. 09:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!