19 évesen vehetnek állami gondozásba?
a szüleim nem tudnak anyagilag támogatni, ha ismerősök nem segítenének most is az utcán lennék (éltem már hajléktalanként is).
nemrég valaki megfenyegetett, hogy kihívja rám a rendőrséget, és akkor elvisznek állami gondozásba.
19 évesen megtehetik ezt?
mi történne, ha egy rendőr megtudná, hogy nincs hol laknom, és nincs mit ennem?
133/C.291 Életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése
Budapestet gyakorlatilag hajlektalannak akarjak latni, es mar nem csak a vilagorokseg reszeinel tiltott, hanem majdnem mindenhol, mert a keruleti polgarmesterek hataskore a tiltott terulet meghatarozasa
(2) A helyi önkormányzat, a főváros tekintetében a fővárosi önkormányzat, rendeletében kijelölheti a közrend, a közbiztonság, a közegészség és a kulturális értékek védelme érdekében a közterület meghatározott azon részeit, ahol az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodás jogellenesnek minősül.
Gyakorlatilag alig van kerulet, ahol lehetnek. Meg Csepelen is "tilos", nem csak a belvarosban. Mert a legtobb helyi onkormanyzat a kozrend es a kozbiztonsag jegyeben megtiltotta
Rendor is van a tavolabbi rokonsagban, onkormanyzati kiskiraly is sajnos, es toluk tudom.
Ugyvedek, ti viszont segithetnetek a hajlektalanoknak - en megtettem, amit megtehettem - ketten laknak nalam ingyen, a kulfoldon elo fiam szobajaban - es ti? Ti tettetek valamit ertuk?
Es az egyikük szabalysertesi birsagat ki is fizettuk, a Blaha Lujza teren kapta, most december elejen. 50ezer volt.
Az önkormányzathoz menj a szociális osztályra és a családgondozó központba!
Melyik kerület?
A neten ha rákeresel a kerületed szerint, megvan az elérhetőség és az ügyfélfogadási idő, minden nap sokáig fogad mindkét hivatal! Tőlük pénzbeli támogatást is lehet kapni, nem csak információkat.
A polgármesteri hivatalban is van lakáskiutalási program.
Ingyen ételosztás az minden nap van több helyen is, hajléktalanok melegedőjében és a Blahán a Krisnások által is. Ha felkutatod a konferenciákat, rengeteg maradék kaja van a nap végén, és ha eljársz kiállításmegnyitókra, ott is van svédasztal.:)
19 évesen felnőtt, önjogú ember vagy, pont úgy, mint mindenki más is, aki sajnos az utcán van.
Őket sem viszik semmilyen gondozásba - téged sem fognak.
Nem, nagykorú vagy. A rendőr nem tenne semmit, mert nem tehetne semmit. Egy egészséges nagykorú embernek el kell magát tudnia tartani.
Menj el a háziorvoshoz, és kérj beutalót a legközelebbi ifjúsági pszichiátrai gondozóba! (TB-re megy.) Kérj segítséget a szüleid ellen pszichiáterektől. Ők tudnak abban segíteni, hogy a szüleidről le tudj válni és képes legyél önmagad önállóan eltartani, párt találni, boldogulni a "szerető" családod nélkül is.
Nagykorú vagy, így nem.
Van ágybérlet, ez az egyik. 20 e ft/hó, és nem értem miért nincs semmiféle képzettséged, ilyen esetben nem létezik, hogy a munkaügyi központ nem keres megoldást, hogy legyen állásod, vagy munkanélküli segélyed stb., komolyan a másik takarítani mindig lehet menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!