Mit kell tennem, ha szeretném, hogy állami gondozásba vegyenek? 17L
Sziasztok!
Itthon annyira rossz a helyzet, hogy még egy intézetben is szívesebben lennék. Viszont nem tudom, mit kell tennem.
Egyébként aki már volt intézetben: Ott lehetnek személyes tárgyaim? Úgy értem, magammal vihetem a kedvenc párnám, meg egy pár apróságot, pl. plüssállatot? És a sulit tudnám folytatni rendesen? (Most leszek 12.-es, szeptemberben.)
Előre is köszönöm!
Egyébként, aki azt hiszi, hogy azért akarok lelépni, mert nem mehetek bulizni, vagy nem kapom meg a legújabb divat szerinti cuccokat, az inkább ne is válaszoljon, mert egyáltalán nem erről van szó! Nem vagyok egy tipikus lány, ezek a dolgok hidegen hagynak.
Szia!
Nem akarok butaságot írni, de egy ismerősöm is kb. 17 évesen akart államigondozásba kerülni, mert nem bírta elviselni az apját.
Őt nem vettek államigondozásba mondván, hogy nincs hely az ilyen otthonokban és inkább a kisgyerekeket emelik ki a családokból.
Egyébként azt ne hidd, hogy ott élni egy leányálom.
Nem vagyok jártas a témában, de szerintem ennyi idősen rosszul járnál az állami gondozással.
Egész biztosan van valami lehetőséged kollégiumra. Kérd a tanáraid segítségét, segíteni fognak nyáron is.
Vagy keress olyan barátokat, pasit , aki jó hozzád, és befogad a kanapéjára.
15:28
Valaszod mind addig ertelmes volt, amig nem ajanlottad a pasit.
Most keresen egy cukros bacsit, vagy minden este mas kanapen aludjon a kerdezo?
Akkor inkabb kerjen segitseget az iskolatol.
Fizikailag nem bántanak, csak lelkileg annyira terrorizálnak (főleg anya), hogy lassanként már elhiszem neki, hogy tényleg egy haszontalan senki vagyok... :(
Egyébként sajnos nincs senki, akihez mehetnék. Egyrészt nincsenek barátaim, pasi sincs, mert nagyon visszahúzódó vagyok, másrészt rosszul érezném magam, ha valakin "élősködnék"... Meg aztán, nem tudom, hogy a sulival mi lenne, tekintve, hogy minden papírt alá kell írnia a szüleimnek is, és ha elmennék itthonról, nem tudom, hogy oldanám ezt meg :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!