Ha gyereked a neki kölcsön adott kocsidat összetörné, elvennéd tőle a kocsit?
Szóval felelőtlenül vezetett, és összetörte a kocsidat amit oda adtál használatra. Nem az övé a tied, te csak lemondtál róla, hogy vezetheti.
Ha összetörte elennéd tőle, és többé nem vezethetné? Vagyen majd saját autót, azt összetörheti?
Sok mindentől függ. Mióta vezet, mióta van jogsija? Van e munka lehetősége, vagy még nagyban tanul? Ültél e mellette, tudod, hogy hogyan vezet?
Nálunk is ez a rendszer van, fateromé az autó, de minden nap használom, elvihetem több napra is stb. Az első 3 hónapban végig mellettem ült, úgy vezettem, persze voltak kiabálások, meg engem is idegesített, hogy ott magyaráz valaki, de azért sok mindent tanultam így és nem bánom. 4 éve vezetek, eddig egyszer volt ütközésem, egy családapa nem adta meg a jobbkezet, belement 50el a kereszteződésbe és már nem tudtam megállni, csak annyira fékezni, hogy ne legyen nagyobb baj. Szerencsére faterom is mellettem ült, így nem kellett magyarázkodnom.
Ezzel csak annyit akartam, hogy ha tudod hogyan vezet, mennyire figyel oda az autóra és ő vezet nem az autó viszi, akkor nyugodtan hagyd vezetni, ha nem látod biztonságosnak, szerintem egy ideig segíts neki, menj vele. Nálunk bevált.
Én a javíttatás költségeit terhelném rá. Vagy fizesse ki, ha van spórolt pénze, vagy dolgozza le.
Ennek van súlya, mert érzi milyen kárt okozott a gyorshajtásért (mennyi spórolása veszett oda, hány hónapig kell megdolgozni a kárért). Ha elveszed, akkor csak a kényelem hiányát érzi.
Pár hetes jogsival meghúztam az autó oldalát. Nagyon haragudtam saját magamra :( Azt mondták, hogy semmi gond, mással is előfordult már ilyen, ennél nagyobb bajom sose legyen, csak ezentúl figyeljek jobban!
Szerintem bárkivel előfordulhat, hogy hibát követ el. Ezért nem vennél el tőle, de a javítás költségeit állja ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!