Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim megint pénzt kérnek...

A szüleim megint pénzt kérnek tőlem kölcsön, mit tegyek? 19/F

Figyelt kérdés

Kb 1600€ spórolt pénzem van, amit arra szánok hogy majd kimegyek külföldre, és folyamatosan gyűjtöm.

Jómúltkor kölcsönkért tőlem apám 200€-t egy munkához, igérte hogy visszaadja de nem adta, "elfelejtette", meg amúgy se vagyunk jó anyagi helyzetbe, munkából spóroltam énis.

Viszont ahhoz hogy betudja fejezni a mostani munkáját szüksége van 200€-ra, hogy betudja fejezni, aztmondja hogy jövőhéten visszaadja, és az előző tartozást is.

Nem akarok köcsög lenni, és aztakarom hogy fejezze be a munkáját, meg inkább tőlem kérjen kölcsön "kamatmentesen", minthogy felvegyen valami providentes sz@rt....

Azon gondolkoztam hogy nyomtatok egy papírt, benne feltüntetem az igéreteit, stb, és aláíratom vele :D Hülyeség?

Mit csinálnátok a helyemben?

2014. ápr. 24. 16:01
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Kért már tőlem kölcsön többször is, volt hogy 300at, és azt vissza is adta... a régi 200€-t azért nem adta vissza, mert elhúzódott a munka, meg nem voltunk valami fényes helyzetben, és az egész úgy "elfelejtődött". Nem akarok rosszat a szüleimnek, de azért itt több száz euróról van szó, és érthető a félelmem, mert ebből a jövőmet szeretném majd építeni.
2014. ápr. 24. 16:04
 2/20 anonim ***** válasza:
65%
Adjál nekik, megteheted nem kajára kell neked sem, max egy hónappalkésőbb mész ki.
2014. ápr. 24. 16:05
 3/20 anonim ***** válasza:
64%
Nem iratnék papírt, odaadnám az újabb kétszázat, de megmondanám, hogyha ezt sem kapom vissza, akkor soha többet nem adok kölcsön.
2014. ápr. 24. 16:06
 4/20 anonim válasza:
36%

Két tanu nélkül hülyeség mindenképp.

Egyébként meg te tudod milyen a kapcsolatotok, mennyire megbízható.

Egy biztos, ha nem fejezi be a munkáját, senki nem lát semmi pénzt.

2014. ápr. 24. 16:06
 5/20 anonim ***** válasza:
66%
Hozzájárulsz az otthoni kiadásokhoz, rezsihez, ennivalóhoz egyébként?
2014. ápr. 24. 16:08
 6/20 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem amit nekiadsz, arra keresztet vethetsz. Sosem látod viszont.
2014. ápr. 24. 16:22
 7/20 anonim ***** válasza:
66%
Nálunk ilyen elképzelhetetlen lett volna.A helyedben emlékeztetném az "elfelejtődött" 200€-ra.
2014. ápr. 24. 16:56
 8/20 anonim ***** válasza:
62%
Én megíratnám, két tanúval, és elmondanám, hogy bízom benne, de kérem a megértését. Szóval nem hülyeség, de csináld legálisan.
2014. ápr. 24. 17:16
 9/20 anonim ***** válasza:
37%
Én adnék, de szerintem nem rossz ötlet az aláírósdi, nem azért hogy az orruk alá dörgölt, csak hogy ne felejtődjön el (ez szüleid érdeke is), esetleg egy időpontban is megegyezhettek, hogy mikor törlesztik, azt is le lehet írni.
2014. ápr. 24. 17:23
 10/20 anonim ***** válasza:
74%
Nem adnék semmit.
2014. ápr. 24. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!