A szüleim megint pénzt kérnek tőlem kölcsön, mit tegyek? 19/F
Kb 1600€ spórolt pénzem van, amit arra szánok hogy majd kimegyek külföldre, és folyamatosan gyűjtöm.
Jómúltkor kölcsönkért tőlem apám 200€-t egy munkához, igérte hogy visszaadja de nem adta, "elfelejtette", meg amúgy se vagyunk jó anyagi helyzetbe, munkából spóroltam énis.
Viszont ahhoz hogy betudja fejezni a mostani munkáját szüksége van 200€-ra, hogy betudja fejezni, aztmondja hogy jövőhéten visszaadja, és az előző tartozást is.
Nem akarok köcsög lenni, és aztakarom hogy fejezze be a munkáját, meg inkább tőlem kérjen kölcsön "kamatmentesen", minthogy felvegyen valami providentes sz@rt....
Azon gondolkoztam hogy nyomtatok egy papírt, benne feltüntetem az igéreteit, stb, és aláíratom vele :D Hülyeség?
Mit csinálnátok a helyemben?
Az én testvérem egyszer tett ilyet, azóta sem. Mivel nem volt hajlandó megadni a pénzt, megmondtam neki, hogy ez volt az első és utolsó, hogy tőlem bármiféle pénzt is látott.
Nem kell semmiféle papírokat nyomtatni, még szerződést sem írtani vele. Úgysem fogod tudni belőle kivasalni a pénzt, ha önként nem adja oda.
Tudod, ugye jól, hogy mire megy ez a kölcsönkéregetés? Arra, hogy ne legyen meg a pénzed arra, hogy elhúzz tőlük.
Én azt tenném, hogy egy vasat sem adok és minél hamarabb kihúzok külföldre - nem csak ijesztgetem magam ezzel (és nem csak tetnném, hanem én meg is tettem).
Aki azt mondja, adj neki, annak vagy rendes szülei vannak, vagy a Stockholm szindróma mondatja velük, hogy "mégiscsak az apád".
Minél többet adsz, annál többet fog kérni.
Azért szomorú, hogy sokan a saját szuleiknek nem adnának :( Pár hete volt egy kérdezo, aki írta, hogy édesanyja mindenhónapban kér pénzt, de tudja, hogy értelmes dolgok helyett pl. cigire kolti. Most a kérdezo írta, hogy édesapja korábban is kért kolcson, de azokat meg is adta. Most a kérdezo is látja, hogy az apja nem fejezte be a munkát, így nem azért nem adja meg, mert szemétkedni akar, hanem mert még nem tudja mibol visszaadni, de dolgozik rajta (szó szerint).
Én a helyedben adnék mindenféle papír nélkul. Ha ezután sem adja meg és még tobbet kérne, akkor mondhatod, hogy nem adsz, vagy azt, hogy le van kotve a bankban.
"Most a kérdezo írta, hogy édesapja korábban is kért kolcson, de azokat meg is adta."
Figyelj:
"Jómúltkor kölcsönkért tőlem apám 200€-t egy munkához, igérte hogy visszaadja de nem adta, "elfelejtette"
Oké, nézzük meg a másik szemszögből ugyanezt.
Ahogy látom, itt a kérdező józan esze és a szíve közt kéne választania.
Ha a kérdező azon gondolkozik, hogy papírt irat a saját szüleivel, akkor az vall egy kapcsolatra köztük, nem?!
A család szép és jó dolog, de egy puszta vérrokonság nem csinál senkiből szentet. Milyen apa az, aki a (majdnem?)felnőtt gyereke jövőjéből akarja finanszírozni a saját pénzügyeit? Nekem ráadásul kicsit érzelmi zsarolásnak is tűnik ez.
A gyerek összespórolt pénzét elkunyizni elég lealacsonyító. Ilyet olyan esetben csinál az ember, ha a, már nincs hova lealacsonyodni vagy b, anyagilag nagyon nagy gázban van, és már senki más nem ad neki (barátok, rokonok, ismerősök). Nem csak a banktól lehet kölcsön kérni. Itt felmerül a kérdés, hogy vajon miért nincs más olyan, aki adna neki tőkét a "munkájához"... Szerintem ez gyanús.
Pontosan mit takar az a "munka" amit be kell fejeznie? Reálisan, szerinted lesz belőle annyi pénz, hogy utánna visszaadja neked azt a kétszer kb 60 ezret?
Vannak más adósságai is? Gyanítom, hogy igen. Szerinted kinek fog előbb fizetni?
Szerintem menekülj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!