Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért undorodhatok betegesen...

Miért undorodhatok betegesen a szüléstől, a terhességtől, magától a női élettől? De gyereket azonban szeretnék.

Figyelt kérdés
Sejtem, milyen dolgok állhatnak a háttérben, ám ha ezekre fény is derül, változni sajnos a dolog nem fog: hormonszintmérés bizonyítja, hogy 90%, hogy nem is tudnék teherbe sem esni, szinte semmi ösztrogént nem termelek, amit nem is bánok, ugyanis taszít a terhesség, a szülés, és minden, ami ezekkel a borzalmakkal kapcsolatos. Már egy terhes nő látványa is visszataszító, csak sajnálni tudom. Azonban mind e mellé nagyon szeretem a gyerekeket, ők is engem, de nem is szülőként, hanem mint egy nagytesó. Párom unokahúga is nővérének szólított. Félreértés ne essék, nem a gyerekekkel van bajom, sőt! Az egészen csöpp kisbabán kívül a totyogóssal is olyan jókat tudok játszani, hogy még a nagyanyja is csak bámul. Nincsenek különösképp olyan félelmeim sem, hogy jaaaaaj, a külsőm, elég fiús lány vagyok, úgyhogy nem emiatt van bajom. De a folyamattól, ami megelőzi ezt az egészet úgy irtózom, mint egy kivégzéstől.

2014. júl. 14. 14:06
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kimberly

Mondtákmár hogy bunkó vagy?

A testvérem minden álma egy gyerek. Eddig öt babája ment el. Akkor ő sem érdemli meg?

Attól még mert terhes vagy, lepattanhatsz a magas lóról.

Képzeld nem mindenko éli meg úgy a terhességet, mint te.

2014. júl. 18. 00:35
 22/28 A kérdező kommentje:
Na igen, itt jött be a képbe egy olyan bunkó, aki nem fogja fel, miről beszél. Ráadásul, olvasni sem tudhat, hiszen akkor felfogná, nem a gyereket nem tudom értékelni, de az a 9 hónap nekem igenis horror lenne, és kész. Nem mindenki éli meg rózsaszín vattacukros fantasy-ként. Honnan tudod, hogy nem ért engem olyan trauma anyám hasában, amiért okkal nem akarom ezt az egészet? Ha már személyeskedni kezdtél ismeretlenül, és ilyet mondtál, hát... Mint leendő anyuka, gyakorolhatnál némi empátiát, mert én hülyét kapnék ha anyám így beszélne... És képzeld, nem, nem szégyellem magam, mert nem bólogatok birkaként, hogy húúúú, ez de szép, mert rajtam kívül millió egyen élik meg ugyanígy ezt a dolgot, ha nem is ilyen durván, de sok embernek esik az jól, hogy fel merem vállalni azt, amit ők is éreznek. Úgyhogy k*rvára le lehet szállni a magas lóról, és tedd össze a két kezed, hogy te nem éled ezt át. Kb. olyan ez, amikor a nemi erőszak áldozatát szólják meg, hogy miért nem öltözködik nőiesen és csinosan, hiszen így csak szégyent hoz a női nemre...
2014. júl. 18. 01:15
 23/28 A kérdező kommentje:
Egyébként muhhahaha, így is-úgy is lesz, és ezerszer különb szülő leszek, mint te. Sajnálom azt a kicsit benned...
2014. júl. 18. 01:17
 24/28 anonim ***** válasza:
A terhesség és a szülés természetes folyamat, én nem akartalak megbántani. Nem hiszem, hogy a másik pocskondiázása ismeretlenül felnőtt emberhez méltó viselkedés. Nem kell versenyezni ki a jobb ember, ki a jobb szülő...az élet nem versenyistálló, mindenki fejlődik senki nem tökéletes. Próbálom megérteni, hogy valaki "alienként" gondol a gyermekére akit a szíve alatt hordoz, de nem megy. Nem szeretem én sem a vattacukros túlzásokat, nyilván mindkét véglet rossz. Komolyan gondoltam hogy egy jó pszichológus talán segíthetne megtalálni a probléma gyökerét és segítene a gátlásaid feloldani. Én szeretem az egyenes beszédet és őszinteséget, az még nem bunkóság. Ami a szívemen a számon típus vagyok. A karmában is hiszek, ezért írtam hogy talán nem véletlen h sajátod nem lehet, de azt nem mondtam hogy attól nem lehet vki jó anya. Csak lehetnek karmikus okai is a dolognak. Az örökbefogadás amúgy szép dolog, sok sikert hozzá! Üdv, Kym
2014. júl. 18. 07:19
 25/28 anonim ***** válasza:
Sajnálom h vkinek 5 babója elment, én már a második után feladtam volna valószínűleg, ezt az egyet is úgy kellett megmenteni progeszteron injekciókkal, mert véreztem, kórházba feküdtem vele 3 napot, nem ülök magas lovon...megszenvedtem érte, évek óta akartam gyereket csakhát az anyagiak nem engedték...
2014. júl. 18. 07:25
 26/28 A kérdező kommentje:
Na látod. Értékelem, hogy beláttad. Amúgy nem mondtam, hogy az egy alien, és van gyerek, aki alig 2 éves de a nagyanyjától fél, engem nővérének tekint. Tudatosan sem merném bevállalni, mert nem akarok elvetélni, annak meg értelme se lenne, hogy esetleg utána inni kezdenék, bekattannék, stb... A saját születésemre is haraggal emlékszik vissza anyám (mondjuk jogosan, ki nem haragudna egy olyan orvosra), így abszolút nem csoda, hogy miért taszít engem is az egész, és cseppet sem élem meg csodaként. Ettől függetlenül van még egy tippem, és akarok menni szakemberhez is, mert valami elképzelhetetlenül fóbiám van ettől az egésztől.
2014. júl. 18. 12:12
 27/28 anonim ***** válasza:
10%
Én gyűlöltem a terhességem minden percét, a szülés pedig borzalmas volt, mert későn értem be és már nem adtak érzéstelenítőt. De a gyereket nagyon szeretjük, sőt, nagyon vártuk, és szeretnénk egy másikat is - majd, ha kicsit megszépül ez a szenvedés.
2014. júl. 19. 07:59
 28/28 anonim ***** válasza:
70%

Nem hinném, hogy valakinek pszichológushoz kell fordulnia csak azért, mert nem rózsaszín felhőkbe burkolózva készül a terhességre. Vannak akik ősanyának születtek, vannak akik kicsit jobban realizálják a velejáróit, attól még nem lesznek kevésbé jó anyák. Néha már azzal is félelmet diktálnak az emberbe, hogy szinte elvárás a várandósság előtti széles vigyor és mérhetetlen boldogság, és ha ezt nem sikerül így megélni, a nő kudarcként fogja fel.

Én már azt is megkaptam, hogy nem is akarok igazán gyereket, csak mert kijelentettem, hogy nem vagyok hajlandó minden szart beszedni, amit felírnak, csak mert népszerű. Végül nekem lett igazam, mert a vérvizsgálatokból kiderült, hogy valóban nincs rá szükségem. Minden esetre az ilyen megnyilvánulásokkal sem sokat segítenek a jóakarók, hogy repesve várd a terhességet. Ezért én úgy döntöttem ,hogy soha többet nem fogok erről beszélni az ismerőseim előtt. Ha újra sikerül teherbe esnem, csak akkor fogom elárulni, ha már látszik.

2014. júl. 19. 08:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!