Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek az normális, ha...

Szerintetek az normális, ha 19 évesen ki akar tenni, meg ilyeneket mond?

Figyelt kérdés

19 vagyok, most érettségiztem. A tanulás az egyetlen menekülőutam itthonról.

Most, hogy megvan az érettségim, anyám rögtön azzal jött, hogy most már innentől kezdve legyek önellátó, mikor tudja pontosan, hogy ez nem lenne semmilyen módon lehetséges.

Amikor betöltöttem a 18-at, az első veszekedésünkkor is rögtön azzal jött, hogy húzzak el otthonról.

Sokszor mondta azt is, hogy én itt csak megtűrt személy vagyok, és hogy itt semmi nem az enyém.

Az tény, nem segítek itthon szinte semmit (most már), DE ez is azért van, mert ha megcsináltam valamit, akkor folyton belekötött, és sehogy nem volt neki jó, és nem ismeri a "köszönöm" szót sem ilyenkor, meg persze kérni sem tud. Viszont ha valamit nem csináltam/csinálok meg azt mindig felhántorgatja, tehát azt rögtön észreveszi.

Szinte mindig érezteti velem, hogy alig várja már, hogy elmenjek itthonról.

Most jelentkeztem egyetemre, de nem tudom mi lesz, mert nem hiszem, hogy fog támogatni bármilyen módon is.

Azon is gondolkodtam, hogy elmegyek dolgozni, és akkor el is tudnék menni itthonról, legalább egy kis garzonba, viszont munka mellett biztos, hogy nem bírnám a fősulit is.

Olyan tehetetlen vagyok, nem tudom mit csináljak. :(

Ti mit gondoltok erről, mit csinálnátok a helyemben?

2014. júl. 9. 19:14
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

#9-es leírta neked szépen a dolgokat!!!!

Te akkor biztos mintagyerek voltál, biztos izgalmas kamaszkorod lehetett.

2014. júl. 9. 20:36
 12/20 anonim ***** válasza:

A #9-es vagyok. Nem értem az írásod.

Bizonyos szempontból mintagyerek voltam, más szempontból nagyon nem. Nekem a tanulással speciel soha nem volt gond, tanulás nélkül is 5-ös voltam. Viszont voltak dolgaim, nem durvák, semmi extra, bár néhány szülőt ez is kiborított volna.

Éppen ezért írtam, hogy minden kört a maga idejében kell lefutni. Nekem kicsit később sikerült, 20 éves korom körül voltak zűrös ügyeim. Persze nem rendőrségi vagy drogos esetekre kell gondolni, csak olyanokra, ami a szüleim értékrendjébe nem fért bele, az enyémbe pedig igen, és nagyon megengedő szüleim voltak/vannak.

Mára minden problémánk elsimult, anyukám a legjobb barátnőm.

Túléltem a megkésett kamaszkort, bár a lázadás szelleme mindig bennem marad, mert ilyen az egyéniségem.

39/N

2014. júl. 9. 20:48
 13/20 anonim ***** válasza:
Ja, és igen, elég izgalmas életem volt 16-26 között, és most is :D
2014. júl. 9. 20:49
 14/20 A kérdező kommentje:

10-esnek írtam (mert támad)hogy ő biztos mintagyerek volt, hogy te=#9-es leírtad, hogy mit kell érteni kamaszkor alatt, vagyis érted, hogy mit akarok mondani. :)

Na, szóval #9-es, a 10-esnek írtam a mintagyereket.

És köszi a választ #9-es!!! :)

2014. júl. 9. 20:55
 15/20 anonim ***** válasza:
:)
2014. júl. 9. 21:03
 16/20 anonim ***** válasza:

Akkor én is a#10-esnek: :)

akkor te egy nagyon elfogadó, határaidat nem bemérő, tekintélytisztelő (a szó rossz értelmében), soha semmi újat nem akaró, minden normát átgondolás nélkül elfogadó ember vagy. EZ nem baj. Sokan ilyenek, de a fejlődést soha nem ez vitte előre.

2014. júl. 9. 21:06
 17/20 anonim ***** válasza:
37%

Nezzuk csak. En, a tizes eltem helytelenul, megis a kerdezot akarja kivagni az anyukaja :)

Nagyon aranyos :)

Egyebkent ha az a helytelen, hogy betartottam az otthoni szabalyokat, iskolaba jartam, jo jegyeket hoztam, akkor vallalom, hogy nehany ember szerint helytelenul eltem. Pont nem jelent semmit, mert amit leraktam 34 eves koromra, megiscsak engem igazol, es ez szamit, nem nehany arctalan ember velemenye.

A szuleimmel jo a kapcsolatom, mindig szamithatok rajuk es ok is ram. Nem olyan rossz es keseru az eletem, mint a kerdezoe, akit a sajat anyja sem szivlel. Tenyleg en csinaltam rosszul, es a kerdezo cselekedett helyesen, amikor logott, amikor nem tanult, amikor csunyan beszelt az anyjaval.

Vicces :)

2014. júl. 9. 21:22
 18/20 anonim ***** válasza:
56%

"akkor te egy nagyon elfogadó"

Igen, es ez a helyes velemenyem szerint.

"határaidat nem bemérő"

pontosan tudtam, hogy hol vannak a hatarok, a kerdezovel ellentetben.

"tekintélytisztelő (a szó rossz értelmében),"

Tevedsz. A tekintelyt tiszteltem, a szuleim tiszteltem. A szabalyaikat betartottam, amig veluk laktam. Ez a hozzaallas sso

soha semmi újat nem akaró, minden normát átgondolás nélkül elfogadó ember vagy. EZ nem baj. Sokan ilyenek, de a fejlődést soha nem ez vitte előre.

2014. júl. 9. 21:25
 19/20 anonim ***** válasza:
56%

Szoval amig veluk laktam, a szabalyaikat elfogadtam.

"soha semmi újat nem akaró"

Ezt meg ugyan mibol gondolod? :)

"minden normát átgondolás nélkül elfogadó ember vagy."

Tevedsz. A szuleim normajat fogadtam el, mert tudtam, hogy jot akarnak nekem, es helyesen nevelnek.

"Sokan ilyenek, de a fejlődést soha nem ez vitte előre."

Nem ertunk egyet. A fejlodesnek semmi koze ahhoz, hogy egy 15 eves gyerek szemtelen otthon es nem tanul.

2014. júl. 9. 21:28
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem lenne szabad ilyet mondania anyudnak, h te "megtűrt személy" vagy. Mivel megjegyezted, nagyon a lelkedbe gázolt ezzel... Rám is mondtak sokfélét a szüleim, én is megjegyeztem mind... Sőt, mindent megjegyzek, amivel valaki is megbántott. Ezért nagyon ügyelek arra, hogy kinek hogy mondjam el a véleményem, sértés nélkül.

Úgyis elköltözöl az egyetemi éveid alatt, akkor már majd minden sokkal jobb lesz!

2014. júl. 10. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!