Elmondjam, hogy kaptam egy iPhone-t, vagy ne? Nem tartozik rájuk?
A barátomtól kaptam és nem tudom, hogy mondjam-e anyáéknak, vagy használjam-e előttük.
Van, aki azt mondja, hogy nem tartozik rájuk, hogy a barátom mit vesz nekem ajándékba és nem mondhatják meg, hogy ő mit adhat nekem.
De a régi telefonomat is Karácsonyra kaptam és nem akarom, hogy azt gondolják, az nem tetszett, csak azért ez mégis más.
Szerintem ha elfogadtad, akkor vállald a felelősséget és mondd el a szüleidnek. Te is érzed, hogy valami gáz van, ha nem mered elmondani.
Anyósom tuti kiakadna, ha a 17 éves sógornőm hazaállítana egy iPhone-val, és azonnal követelné, hogy adja vissza. Igaza lenne szerintem. Ennyi idősen, ilyen kapcsolatban (jó, nem tudjuk mi lesz belőle, de egyelőre), szerintem nincs helye ilyen értékű ajándékoknak. Aztán ha összevesztek, jön a sz@@rdobálás...Én biztos nem fogadtam volna el.
24-L
Ezért megkapom itt a magamét, de leírom.
Neki ez nem nagy érték, számára ez olyan, mintha ti egy tábla csokit, virágot adnátok a párotoknak.
Máskor is kaptam már nagyobb értékű dolgot, csak a szüleim nem annyira vannak tisztában a divatmárkák áraival, meg kimagyaráztam úgy, hogy nem eredeti. De erre most nem mondhatom azt, ráadásul van egy kocka öcsém, aki elég hamar felismeri az ilyeneket.
Azért megnézném,h az itt nem elfogadók körében mennyien utasítanák el,az iPHONE-t a barátjuktól,mert én elutasítom attól,aki nekem udvarol és nem akarok tőle semmit,mivel az már kihasználás,de ha van egy olyan barátom,akit szeretek és megteheti
(mindkét végletben van már tapasztalatom a szegény és a gazdagban is),már csak azért sem utasítom vissza,mert ez olyan,mintha vissza utasítanám őt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!