Mit mondjak anyámnak, hogy megengedje a telefot?
Tehát már az 5-6 éves gyerekek is okostelefonnal rohangálnak.
Nekem meg van egy szar 4 éves telefonom, ami nem csinál szinte semmit, csak telefonálásra jó.
Nem nagyon értenek az ilyen ketyerékhez a szüleim, szóval azt hiszik hohy nekem egy nagyon jó telefonom van.
Anyámnak mondtam, hogy rendelhetek e egyet, azt mondta van kettő telefonom is, minek akarok többet. Ja van még egy másik sz@r telefonom, egy alap telefon amit csak azért vettünk, hogy tudjunk ingyen beszélni. Naponta 2 órát utazok buszon, szóval jól jönne egy okostelefon, hogy ne unatkozzak.
Még meg se mondtam az árát, bőven van rá pénzem, jobbat os vehetnék mint ami kinéztem, csak azt félnék elvinni iskolába, meg buszon elővenni.
Teljes mértékben megvan rá a pénzem, de muter nem annyira akarja, faternek nem mondtam, mert az lenne az első kérdése hpogy mennyibe kerul, aztán nem tetszene neki az ára, és csak kicsit ideges lenne, de beleegyezne. De hogyan mondjam nekik, muternak is pl.?
15e vettem a gyereknek galaxy neo-t és szinte ugyan azt tudja amit az én drága telóm
úgy 2-3 éve ujjat nem tudnak technikailag a telok max a dizájnban :-)
szal egy 16évesnek teljesen jó egy ilyen is !
a legtöbb funkciót nem fogod használni !
wifi mobilnet sms telefonálás és fényképezés
ennél több nem kell egy telcsibe ha gyerek vagy !
16 évesen a pénzedet okosabb, szórakoztatóbb dolgokra is költhetnéd. (pl. strandolás, sportolás, bulizás, randizás)
A technikai kütyük veszítik el a leggyorsabban az értéküket, egy ma közepesen jó okostelefont már egy év múlva vacaknak fogsz érezni (erről gyártók gondoskodnak, szoftverfrissítésektől egyre lassabb lesz, mert minden új alkalmazás egyre több erőforrást igényel), plusz havonta párezer forintba kerül hozzá az adatcsomag is, ami nélkül meg semmit sem ér az okostelefon. Jó fizetésből már nem luxus egy középkategóriás okostelefon, de zsebpénzből és ösztöndíjból igen.
Ha van rá pénzed, vedd meg.
Szüleidnek mondd meg, hogy ezeket a kütyüket már csak azért hívják telefonnak, mert így nem kellett új szót kitalálni rá. Bár telefonálni IS lehet velük, de nem ez a fő funkciójuk.
Aztán az hulyeség hogy ha gyerek vagyok akkor nem is kell hpogy tobbet tudjon a felsoroltatoktól. Nekem játekra is kell, felnőttnek megfelel a 15 ezres. Mert az nem játszik rajta.
Volt tabletem megtapasztaltam hogy az 1 magos proccessor meg az 512 mb ram mire képes. Facebookra több mint fél oraig tartott felmenni jo internet kapcsolat mellett. Most éppen egy 2 magos processzoru tabletrol irok, ez is borzalmasan rossz, szoval eltudom képzelni hogy milyen jo lehet 15 ezeré.
Hány magos processzor van benne? Hány gb ram? Hány colos kijelző? Hány megapixeles kamera? Milyen fajta kijelző? Hány gb tárhely bővíthető e? Mekkora akkumulátor van benne?
Amit kinéztem telefont az 2 évig biztosan jo telefon, de még utána is használható.
4 magos processzor 1.2 ghz magonként
1 gb ram, 4 gb tárhely de bővíthető 34-ig
8 megapixeles hátlapi kamera, 2 megapixeles előlapi.
2300mah koruli akkumlátor.
5.5" kijelző
IPS kijelző
Stb...
Manapság kell egy ekkora tudású telefon netezésre, játékra.
Internet csomag se probléma számomra, mert havonta kapok 20 ezer osztondijat
Ha játszani akarsz, akkor vegyél egy zsák legót...
A telefon valóban arra kell, hogy telefonálni tudj, esetleg sms-ezni.
Azért, mert most "státusz szimbólum", nem kell magyarázni a dolgokat, hogy nem tudsz nélküle élni, és minden más megoldás sz@r, csak a kinézett telefon a jó.
Iskolában nem kell nyomkodni, otthon meg csak akad egy pc, laptop, vagy a "selejt" tableted. Azt a napi 2 óra utazást el lehet tölteni mással is, mint pöcögtetni a telefont, pl olvasni, vagy ha van ismerős akkor vele beszélgetni.
Nekem "ócska" telefonom van és bőven megfelel a rajta lévő sudoku, vagy toronyépítés, ha széjjel unom a fejemet, de ilyen ritkán történik, még a 4 órás vonatút alatt sem.
26L
Egy ilyen telefont, ha játszani is akarsz, hamar nagyon vacaknak fogsz érezni. Egy combosabb játéknak simán kell 2 GB belső tárhely, ennél pedig összesen ennyi a szabad (4 GB felét elviszi az Android szoftverkörnyezet), sok minden pedig csak belső memóriára telepíthető. (Ha nem lockos a telefon, akkor lehet rootolni, és utána olyan progit feltenni, ami az SD kártya és a belső memória címzését megcseréli, de ehhez már minimális buherátori érzék kell.
)
Az sem mindegy, hogy milyen chipkészletes (Qualcomm-okhoz képest a MediaTek-es megoldások ugyanazzal a procimag számmal és frekivel kb. felét teljesítik, grafikus feldolgozásban (FPS) még gyengébbek.)
Én is csak a 4GB tárhely miatt gondolkodok ezen a telefonon, de a memóriakártyára is lehet tenni játékokat, meg amúgy is csak ilyen 100-200 mb körüli játékok lennének rajta max.
nem sok 2 GB-es játék van, talán a GTA San andreas, de azzal meg nem akarok játszani úgy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!