Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehet az anyámnak bármiféle...

Lehet az anyámnak bármiféle beleszólása abba így 18 éves koromban, hogy mikor és mennyit eszek?

Figyelt kérdés

Szeret beszólogatni, amikor mondjuk nem délben eszem meg az ebédet hanem később, hogy "miért nem ebédeltél még?", meg hogy "miért nem etted meg az ebédet?". És ez elég idegesítő, 18 éves vagyok, had döntsem már el én, hogy mennyit akarok enni, és had tudjam már én jobban, hogy mennyi kaja az, amennyi a gyomromnak jól esik egyszerre. Had ne kelljen rosszul lennem fájó has miatt csak azért, mert az anyámnak nem tetszik ha nem eszem meg az összeset.

Igazam van szerintetek?

2014. júl. 8. 12:29
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Ennyiből lehetetlen eldönteni. Lehetsz akár anorexiás is, de anyukád is lehet az a klasszikus, gondoskodásból megtömni vágyó fajta...
2014. júl. 8. 12:31
 2/9 anonim ***** válasza:
11%
Amíg vele élsz, az ő ebédjét eszed, elvárhatja, hogy együtt kajálj a családdal. Ez amolyan anyás szokás. Az meg, hogy mennyit eszel, abba szinte minden nő szeret beleugatni. Ezt el kell viselni, pont.
2014. júl. 8. 12:33
 3/9 A kérdező kommentje:
Azt nem várja el hogy együtt egyek velük, azt a szobámban szoktam. És szeretek enni, de délben többnyire még nem vagyok éhes.
2014. júl. 8. 12:34
 4/9 anonim ***** válasza:
85%

Nagymamám is ezt szokta csinálni. Igazából annyit tudsz mondani, hogy ne féljen, meg fogsz ebédelni, de most még nem esne jól, és nyilván ő sem szeretné, ha rosszul lennél.

Esetleg, ha van rá jó ok, mondd el neki, miért tér el az életritmusod az övétől. Pl. mert éjszaka tanulsz és későn fekszel le.

Tapasztalatom szerint ezt a problémát úgy lehet orvosolni, hogy napi egy étkezést megpróbálsz az övéhez igazítani, azt együtt megeszitek, beszélgettek, stb. Akkor a többi már hátha nem fogja zavarni.

2014. júl. 8. 12:45
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert egy bizonyos napon elérted életed 18-ik évét, az anyukádnak ugyanolyan gyereke maradsz.Ha születésnapod előtt egy nappal is megkövetelte az általad felhozottakat, miből gondolod, hogy egy nappal később változtatni fog?
2014. júl. 8. 12:48
 6/9 anonim ***** válasza:
Én 27 éves vagyok. 18 évesen elmentem egyetemre, onnantól kezdve csak hazajártam, de nem hetente, ugyanakkor máig kérdezgeti telefonon, hogy aznap mit ettem (nem naponta szerencsére), és kritizálja, hogy ez meg az nem rendes kaja. A rendes kaja persze nála jó zsíros, amit belém diktál, ha otthon vagyok. Enyhe túlsúllyal én vagyok a családban az etióp, ezzel szoktak szekálni, mert mindenki más el van hízva, a férfi és a disznó meg amúgy is 100 kilótól kezdődik (amit 18 évesen alulról súroltam).
2014. júl. 8. 13:03
 7/9 anonim ***** válasza:
43%
Nem értem,miért probléma az,ha édesanyád esetleg aggódik érted,ebből kifolyólag megkérdezi,ettél-e már és ha nem,miért nem. Ez nem beleszólás,az max akkor lenne,ha felszólítana rá,hogy ha tetszik,ha nem,akkor is egyél,így viszont csak érdeklődik és mivel egy anya a legjobbat szeretné a gyermekének (ideális esetben),akkor nyugodt,ha tudja,hogy ettél. Ez legyen életed legnagyobb problémája. Nem jövök azzal,hogy ha gyereked lesz,megérted,de...
2014. júl. 8. 13:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Szedj annyit, amennyi jólesik, és ne hagyj magad után maradékot a tányéron. Ennyi. Aztán a többibe nem kell beleszólni. Ha a teli tányér felét otthagyod, hogy neked nem kell, az kellemetlen. De ha eleve ki sem veszed, akkor majd megeszi más. És igen, anyádnak is meg lehet mondani, hogy felnőttél, mindenki a saját száján eszik, tartsa ezt tiszteletben! De ne nekünk panaszkodj itt, mint egy ovis, hanem anyáddal légy nyílt és korrekt. Nem kell hisztizni, hogy "de már 18 vagyok, blabla", hanem meg kell mondani higgadtan és nyugodtan, mint egy felnőtt, normális ember, hogy "köszönöm, nem kérek többet". Ennyire szimpla.
2014. júl. 8. 13:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Praszt dolog, mikor valaki mást cssztetünk, de igen, lehet. Mert ő az anyád, szeret, félt...

Nekem is rendszeresen beszólogattak, miért-mikor-mit... egy idő után megutáltam velük enni (a hétvégi ebédeken kívül mindig máskor ettem, mint ők), és azóta, ha valaki szekál, egyszerűen leteszem az evőeszközt, hogy akkor befejeztem a kajcsizást (ha teli a tányérom, akkor is).

Ja, igen, a másik kedvenc, mikor bébiszitterkedtem, és anyuka mindig szedett nekem is, aztán csodálkozott, meg sértődött, hogy a felét meghagyom. Hiába mondtam neki, hogy nem vagyok éhes, vagy nem akarok már megint tésztát, vagy kenyeret enni (szép hiánybetegségem lett tőle ráadásul), le se szrta. Gyűlöltem!

Szólj rá, vagy mondd el, miért nem eszel délben. A te dolgod.

Amúgy sosem értettem, minek kell ezért beszólogatni, csak megutáltatják a gyerekkel az evést - ami pedig jó. :)

2014. júl. 8. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!