Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvárható egy anyától ilyenkor...

Elvárható egy anyától ilyenkor a bocsánatkérés?

Figyelt kérdés
Ha például kiderül, hogy az egyik gyereke esetleg nem a férjétől van, hanem egy régi szeretőjétől, akivel a férjét csalta. Ha a férj ezt egy veszekedés során a gyerek arcába vágja, hogy ki tudja ki az apja, a nő meg csak hallgat, nem mondja meg az igazat, ráadásul a gyerek ekkor érti meg, miért mindig a testvére volt a kis kedvenc (mer tő közös gyerek, az illető meg nem biztos). Ilyenkor szerintetek nem egy bocsánatkérés lenne a minimum? Tartozik ilyenkor a nő a gyerekének egy bocsánatkéréssel szerinted? Jogosan haragszik, neheztel egy gyerek ezért az anyjára? Illetve jogos, ha a nő a gyerek szemrehányásaira agresszívan reagál és igyekszik ezért a gyereket eltávolítani a család körül (mondjuk hogy ne emlékeztessék folyton - a gyerek és a férje - a baklövésére)? Szerintetek ilyenkor kinek milyen jogai és kötelességei vannak?
2014. júl. 4. 19:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
38%

Igen igen igen és igen.

Az anyának kötelességei vannak, ha anyának nevezhető egyáltalán, a gyereknek viszont joga van a kiegyensúlyozott, boldog élethez.

2014. júl. 4. 19:27
 2/15 anonim ***** válasza:
95%
Azért mert az apa ezt a nő arcába vágta, még nem biztos, hogy tényleg így van.
2014. júl. 4. 19:28
 3/15 anonim ***** válasza:
48%

Az a baj hogy az lenne a fer ha igen is bocsánatot kérne anyuka a helyzet miatt,de mivel félrekefélt így nem is lehet egy jó jellemre számítani.

A gyerek jogosan neheztel az anyjára hisz becsapta ,hazudott,a gyereknek joga van tudnia hogy ki az apja!

Az anyának a kötelessége hogy megmondja hogy ki az apa,ha ezt nem teszi akkor igen is ki kell verni a balhét meg a fogait is .

2014. júl. 4. 19:30
 4/15 A kérdező kommentje:
De az anya nem tagadott semmit.
2014. júl. 4. 19:30
 5/15 anonim ***** válasza:
76%

Miert tartozna bocsanatkeressel? Mert megszulte es felnevelte? Inkabb a hivatalos apukanak kellene bocsanatot kernie: o vallalta ugy a gyereket, hogy tudta, esetleg enm az ove. A leheto legaljasabb dolgo ezt a gyerek vagy a no fejehez vagni utolag.

Nyilvan a nonek se kellett volna felrelepnie, de ha akkor a partner megbocsatott neki, akkor utolag bunkosag beszolni.

2014. júl. 4. 19:33
 6/15 anonim ***** válasza:
97%
Akármi is az igazság, ezt az anyukának és az apukának nem a gyerek előtt veszekedve kéne megbeszélnie.
2014. júl. 4. 19:34
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor az apának kellene bocsánatot kérni, mert valószínűleg ezt bosszúnak szánja az anyával szemben és nem igaz a vád. De ha igaz, akkor is az apa az, aki nem korrekt és csúnyán viselkedett ebben a helyzetben.
2014. júl. 4. 19:45
 8/15 anonim ***** válasza:
78%
a mintaszülők mai napi epizódját olvashattuk
2014. júl. 4. 19:45
 9/15 anonim ***** válasza:
11%

Mintha én írtam volna ki a kérdést. Csak az én mostohaapám még molesztált is fiatalkorom óta.

Én emiatt elfordultam anyáméktól. Nem csak a hazugságai miatt, hanem azért is, mert fizikailag és mentálisan egészen addig bántalmazott amíg el nem jöttem, másrészt arra nem volt képes, hogy annyit mondjon bocsánatkérés helyett, hogy "fiam, igen, elég hülye voltam, de mindenki követ el baromságokat". Még ennyit sem. Ő mindent tökéletesen csnált, én meg szívtam, elég sokat és nagyokat. Bár olyan helyre kerültem volna, ahol kívánt gyerek vagyok... de ezt már ellőttem.

Hogy elvárható-e, nem tudom megítélni. Örülnék, ha legalább velem, a gyerekével tisztázná, mert legalább annyiba nézze szegény kölykét.

N25

2014. júl. 4. 19:55
 10/15 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy más is ilyen cipőben jár, szörnyű dolog ez. Nem is értem, hogy képesek emberek ilyenre.
2014. júl. 4. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!