Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nem szívből jön a bocsánatk...

Ha nem szívből jön a bocsánatkérés akkor megtegyem?

Figyelt kérdés

Véletlenül beszóltam anyámnak. Nem akartam hangosan mondani,de kicsúszott a számon. Nagyon berágott rám,felpofozott és felküldött a szobámba.

Azon vesztünk össze h én megettem reggelire a müzlit meg a tejet,és az a birkozó bátyámé lett volna. Ő versenyszerüen birkozik,és itthon minden jobb kaja őt illeti. Anyám nekem esett h milyen jogon ettem meg a müzlit,az nem az enyém volt,nekem vett parizert. Mondtam neki h megkívántam azért ettem meg. Piti dolog,mégis elkezdtünk kiabálni egymással és kicsúszott a számon h " fa.sza anya vagy,az egyik gyereked annyit zabálhat amennyit akar,a másik meg csak lesheti"

Bocsánatot kéne kérnem,de úgy érzem igazam van. Azért mert én nem versenyzek és nem sportolok,már nem is számítok neki. Nem jönne szívből a bocsánatkérésem,csak gépi bocsánat lenne.

Hogyam mondjam meg neki? nem mehetek le a szobából amig ő nem hív,ugyh még lemenni se merek

2010. júl. 25. 09:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
40%
Én nem kérnék bocsánatot.
2010. júl. 25. 09:54
 2/16 A kérdező kommentje:

Én se szívesen teszem meg,de muszáj. Elvégre az anyám,én meg csak gyerek vagyok.

Ő veszi a kaját biztosítja h tiszta ruháim legyenek,legyen hol aludnom,stb... Nem szabad vele így beszélnem.

2010. júl. 25. 09:56
 3/16 anonim ***** válasza:
Szerintem várj még egy iks időt, majd mondd neki hogy Sajnálod.
2010. júl. 25. 09:57
 4/16 anonim ***** válasza:
40%
én sem szívesen kérnék bocsánatot. én mindenből egyformán veszek a két gyerekemnek. túró rudiból, csokiból, joghurtból, bármiből. ha a kevés pénz miatt nem tudott neked is müzlit adni, akkor ezt pofozkodás nélkül is megbeszélhette volna veled. én nem ugatom le a gyerekemet, ha megeszi a másik gyerek részét is, pedig van rá példa, hogy előfordul. ha éhes, egyen, olyan még nem volt, hogy nem jutott a másiknak semmi.
2010. júl. 25. 10:03
 5/16 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem is várj még egy kicsit, hátha te is átértékeled. Mindenesetre ha tényleg így van ahogy írtad, elgondolkodtató az egész.

Ugyanakkor lásd meg azt is, hogy ott volt még az a két szó is, hogy "neked vettem" (valamit) ... Ergo ellát, költ rád, FELnevel önzetlenül téged is, úgyhogy nem árt megbecsülni, bármennyire is nem tetszik egyes lépése.

Pláne, hogy egy csicska müzli miatt le "f*sza" anyáztad, holott ő életének jórészét rátok áldozza.

2010. júl. 25. 10:04
 6/16 A kérdező kommentje:

van pénz így kajára,csak mindig bátyám kapja a jobbat,finomabbat. Mert ő birkozik,és kell neki az energia,az az övé volt egyedül. Nekem abból nem szabadott volna ennem. Az enyém a parizeres kenyér lett volna.

De tökre megkívántam és megettem ami volt,már elég kevés volt egyébként,tesóm azzal jól se lakott volna.

Tudom h ellát meg minden,és nem is akartam hangosan kimondani,de kicsuszott a számon.

7 éve h bátyám elkezdett sportolni,meg birkozni versenyszerüen azóta ez van. Eddig még sose szóltam miatta.

2010. júl. 25. 10:20
 7/16 anonim ***** válasza:
Bocsánatot kérnék amiért hülyén beszéltem de megvédeném magam és fenntartanám, hogy az indulatomat a helyzetben így lehiggadva is jogosnak gondolom.
2010. júl. 25. 11:01
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Fura volt olvasni a kérdésedet, mert nálunk is így van ez, csak itt én vagyok a "kitüntetett" fél. Én edzőterembe járok, és teljesen máshogy kajálok mint a többiek a családból. Minden nap csirkemellett vagy halat eszem, nekem általában külön van kaja. És volt már rá példa, hogy hallottam, hogy öcsém kérdezi mi van a sütőben és hogy ehet-e belőle, anya meg mondta, hogy nem, mert az enyém. :S Hát elég szarul éreztem magam. Egyébként nálunk egyenlőség van, csak máshogy, mert ő meg rengeteg csokit, chipset, nasit és üdítőt kap, tehát máshogy van kompenzálva. Mostanában pedig, hogy többször rákérdezett, sokszor anya úgy csinálja a kajámat, hogy kettőnknek is elég legyen. Csak eddig ő leszarta mit eszik, el is van hízva kicsit, inkább a hagyományos kajákat ette. Most meg már sokszor inkább az enyémet választja. Lehet hogy nálatok is elég lenne annyi, hogy megmondod anyukádnak, hogy te is müzlit szeretnél reggelizni, vagy azt enni amit a bátyád. Lehet neki meg sem fordul a fejében, hogy te azt kívánod, vagy hogy szívesen ennéd. A sport pedig ha komolyan csinálja az ember, speciális étkezéssel jár. Ez szinte egyfajta követelmény, mivel a fizikai megerőltetésnek kitett sportoló igényei eltérnek egy olyan emberétől, aki semmit nem csinál. Más kérdés, hogy én pl. a müzli és a parizeres kenyér közt nem látok minőségbeli különbséget --> lehet, hogy a müzli drágább, de semmivel nem hasznosabb táplálék, mint a másik.
2010. júl. 25. 11:29
 9/16 A kérdező kommentje:

én is mindig megkérdezem ha vmit megennék h ebből lehet e enni. ma a müzlit is csak azért ettem meg,mert azt hittem h kehet belőle enni,meg elég kevés volt,a bátyám jól se lakott volna tőle.

Hát nálunk nincs kompenzálás. Ez se jó így sztem. Én csak azt látom h neki mindent,ő azt eszik amit akar és annyit amennyit akar,nekem meg mindig meg kell kérdeznem h ehetek e ebből vagy abból.

Eddig sose szóltam ez miatt,és most se akartam hangosan mondani. csak ugy magamba gondoltam,de véletlenül kicsuszott a számon.

Anya még mindig nem szólt h lemehetek,pedig minnél elöbb túl akarok esni ezen a bocsánatkérésen

2010. júl. 25. 11:35
 10/16 anonim ***** válasza:
Hát, akkor nem tudom. Mondd neki, hogy sajnálod, hogy úgy beszéltél vele, de mondd meg az is, hogy neked ez milyen rosszul esik. Hogy úgy érzed a bátyádat jobban szeretik nálad, és emiatt csúszott ki. Nekem ez érthetetlen, mert nálunk mindig nagy hangsúly volt erre fektetve, hogy egyenlően bánjanak velük. Ahogy nő az ember mások lesznek az igények, de a szülő feladata hogy rájöjjön, hogyan éreztesse mindkét gyermekével, hogy ugyanolyan fontosak neki mind a ketten. Vagy akár többen..
2010. júl. 25. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!