Mit lehet egy ilyen anyával tenni?
Ha soha senki nem ösztönözte IGAZÁN a változásra, akkor a szép beszédre esze ágában nincs változtatni édesanyádnak.
Jó neki, hogy valaki kitartja, neki csak az a dolga, hogy lelkiismeretfurdalást keltsen benned.
Kegyetlenül hangzik, de ebben a JÁTSZMÁBAN te ugyanannyira partner vagy mint ő.
Én is édesanya vagyok, mégis azt tanácsolom, hogy zárd el a pénzcsapot.
Nyugodt, normális hangnemben le lehet vele ülni még egyszer megbeszélni ezt (NEM magyarázkodnod kell, nem kell igazolni, mire kell a saját pénzed)- esetleg mondhatod neki, hogy a következő 3 hónapban még tudsz neki adni, egyre csökkenő mértékben (pl. 150-100-50 ezer végül a 4.ben semmi)- így döntöttél, kéred, hogy fogadja el.
Egyébként értelmes embernek tűnsz. Ajánlom Eric Berne: Emberi játszmák című könyvét.
Neked kell döntened, hogy milyen életet szeretnél magadnak.
Amennyiben a leírtak valóságosak, úgy máris sokat tettél édesanyádért.
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, mások családostól dolgoznak havonta ennyi pénzért, mint amennyi apanázst kap- ráadásul kifogásolható viselkedés mellett.
Ha nagyon mar az oktalan lelkiismeret, akkor max. fizetném a közös költségét (NEM neki adva a pénzt, hanem közvetlenül a szolgáltatónak) és valami rezsit (áram vagy víz) egy havi kisebb keretig- olyan dolgot válassz, amit NEM tud elkölteni másra, a megélhetéséhez szükséges alap dolog. Vagy max. havi 10-20-30 eFt értékben bevásárolnék neki élelmiszert vagy valami ételkiszállítónál befizetnék neki- ilyesmire gondolok.
Ha ez nem tetszik neki, háborog vagy zsarol, akkor nyugodtan lehet mondani, hogy nem kötelező neked adnod ezt sem... borzasztó unszimpatikusak az ilyen önző, lusta emberek számomra.
...előző vagyok: ja és 3 (ha kell 33!) lépés távolság.
Felnőtt ember vagy, nem kell napi szinten hallgatni a sirámait!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!