Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet egy ilyen anyával...

Mit lehet egy ilyen anyával tenni?

Figyelt kérdés
A történet összefoglalva: adott egy 50 éves nő, aki mindig ki volt szolgáltatva, nem törekedett különösebben, csak éldegélt, 3 házasságot kötött, hogy el legyen tartva, kocsi, pénz legyen, semmi más nem lényeges. Az anyámról van szó. 3 éve vált el legutoljára, azóta a fizetésem fele (150.000) landol nála, mert albérletet tartok fent, + étkezés. Nem akar elmenni dolgozni, depressziós, és engem okol, hogy ráuntam az egészre, és nem akarom tovább tartani. Semmi baja fizikailag, egész nap otthon gubbaszt, munkát nem keres, ahova beajánlottam, nem ment el, könnyű meló lett volna, de állítása szerint nem tud egész nap egy irodában aktákat tologatni, mert az bonyolult. Az a helyzet, hogy nekem már van családom és tudnánk hova tenni a pénzt, vagyis kell..és nem érti, miért zavarom el dolgozni, én vagyok a szívtelen dög, de muszáj nekem is feljebb lépnem a ranglétrán, ami megkövetel egy 2 éves egyetemi kiegészítőt, magyarán: tandíjra kellene eltennem a fizetésem azon felét, amit eddig anyámra kellett költeni. Mielőtt lehurrognátok: életében kb 5 évet dolgozott, a nagypapám és a szomszédok neveltek gyakorlatilag, mert neki a buli meg a férj-vadászat volt a fontos, sokszor vert, most szeretne kapaszkodni belém, de számtalanszor hazugságon kaptam, nem bízom benne és nem is akarok szoros kapcsolatot vele. Mit tegyek? Próbáltam ösztözöni, nem ment, elviselhetetlen természete miatt talált párt ugyan, de szakítottak is..el vagyok keseredve...
2014. júl. 3. 13:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi lenne a jó, de nem a gyereknek kell eltartani a szülőt. Mondjuk, ha önhibáján kívül nem tud dolgozni, akkor lehet neki segíteni, de az ő esetében nem erről van szó. Ki mint vet, úgy arat, meg aki szereti a kényelmet, a végén nagy szükségre jut, ez a helyzet anyuddal. Aztán, hogy mitől lett ilyenné, az más kérdés.
2014. júl. 3. 13:57
 2/6 A kérdező kommentje:
Volt olyan időszak, hogy amíg nem volt férjnél, a papa segítette, utána nem volt gond egy darabig, tényleg depi, de kezeltetni sem akarja magát, már milliószor kértem, hogy menjen, tegyen érte hogy jobb legyen. Annyira nem törődik semmivel..rágódik a múlton, hogy ÉN nem voltam jó hozzá (már ott ette meg a franc a dolgot, hogy nagyon fiút várt, és nem az lettem), aztán volt egy autónk, (jóval áron alul vettünk másikat) amit eladtunk, és nem neki adtuk, holott kis városban élünk, nincsenek távok, meg most azért felesleges, hogy álljon a parkolóban... valahol úgy érzem, hogy szemét vagyok, de évek óta nem voltunk nyaralni sem, mert neki ez kell, meg az, kell a műköröm, meg a hajfesték, de enni is kell.. marja az életemet, hogy mikor végzek, hogy jobb fizetésem legyen, rám zúdítja minden nap, hogy neki milyen rossz, de tenni nem akar ellene.. lenne egy jó munkalehetősége, de nem fog elmenni, az utcára meg csak nem kerülhet..de ha ez így marad, az én idegeim mennek mégjobban tönkre, és majd hülye lesz elmenni, ha így a kényelmes..
2014. júl. 3. 14:07
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha soha senki nem ösztönözte IGAZÁN a változásra, akkor a szép beszédre esze ágában nincs változtatni édesanyádnak.

Jó neki, hogy valaki kitartja, neki csak az a dolga, hogy lelkiismeretfurdalást keltsen benned.

Kegyetlenül hangzik, de ebben a JÁTSZMÁBAN te ugyanannyira partner vagy mint ő.

Én is édesanya vagyok, mégis azt tanácsolom, hogy zárd el a pénzcsapot.

Nyugodt, normális hangnemben le lehet vele ülni még egyszer megbeszélni ezt (NEM magyarázkodnod kell, nem kell igazolni, mire kell a saját pénzed)- esetleg mondhatod neki, hogy a következő 3 hónapban még tudsz neki adni, egyre csökkenő mértékben (pl. 150-100-50 ezer végül a 4.ben semmi)- így döntöttél, kéred, hogy fogadja el.

Egyébként értelmes embernek tűnsz. Ajánlom Eric Berne: Emberi játszmák című könyvét.

Neked kell döntened, hogy milyen életet szeretnél magadnak.

Amennyiben a leírtak valóságosak, úgy máris sokat tettél édesanyádért.

Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, mások családostól dolgoznak havonta ennyi pénzért, mint amennyi apanázst kap- ráadásul kifogásolható viselkedés mellett.

Ha nagyon mar az oktalan lelkiismeret, akkor max. fizetném a közös költségét (NEM neki adva a pénzt, hanem közvetlenül a szolgáltatónak) és valami rezsit (áram vagy víz) egy havi kisebb keretig- olyan dolgot válassz, amit NEM tud elkölteni másra, a megélhetéséhez szükséges alap dolog. Vagy max. havi 10-20-30 eFt értékben bevásárolnék neki élelmiszert vagy valami ételkiszállítónál befizetnék neki- ilyesmire gondolok.

Ha ez nem tetszik neki, háborog vagy zsarol, akkor nyugodtan lehet mondani, hogy nem kötelező neked adnod ezt sem... borzasztó unszimpatikusak az ilyen önző, lusta emberek számomra.

2014. júl. 3. 14:16
 4/6 anonim ***** válasza:

...előző vagyok: ja és 3 (ha kell 33!) lépés távolság.

Felnőtt ember vagy, nem kell napi szinten hallgatni a sirámait!

2014. júl. 3. 14:17
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen, én is hibás vagyok. 3 éve megy ez így sajnos.
2014. júl. 3. 14:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem vagy szemét, mert a lehetőségeiden felül támogattad őt, mivel magadtól vontad el a pénzt. Isten adott neki két kezet, menjen el dolgozni, mindegy mit.Mivel nem született királylánynak, dolgoznia kell. Ha nem akar változtatni, akkor csak azt tudom mondani anyádnak, mint a hazug, tolvaj főnöknőmnek: szép álmokat.
2014. júl. 4. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!