Mit lehet tenni egy rosszindulatú anyával?
Együtt lakunk anyámékkal, van 1 gyerekünk.
A problémám, ami megmérgezi az életünket, hogy anyám naponta
elejt 1-2 irónikus beszólást ránk célozva, hogy mi milyenek vagyunk.
Azt tudni kell anyámról hogy mérhetetlen rosszindulatú ember, mindenkit megszól. Ezt még el is viselném, de engem a saját lányát is?????? Nincs rá oka, vagy talán rám is irigy lenne...nem tudom, de annyira elegem van belőle.
Nem tudom mit csináljak vele. Volt hogy 2 hétig nem beszéltem vele, mondjuk akkor nem itt laktunk náluk.
Leszólja a legújabb Samsung inox hűtőgépünket, hogy az sz@r, csak az ő ezeréves rozsdás hűtőjük a jó, ugyanez a mosógéppel, mindennel így van.
A kislányunkat lassan már úgy kezeli, mintha a saját gyereke lenne, folyton rá kell szólni, hogy ne nevelje, arra itt vagyunk mi.
A férjemre is mindig mond valami gúnyosat, pedig egy áldott jó ember ésén szeretem.
Tudom, hogy nem jó így együtt lakni, sajnos most ez van, de nem tudom, mit lehetne tenni addig, amig itt lakunk.
Én még csak 20 éves vagyok, de nekem is ilyen anyum, és az elköltözés, vagy külön élés, megoldja a problémát, de ettől senki nem fog megváltozni...ami azt jelenti, anyád így is úgyis megengedné magának ezt a beszólogatást.
Ez akkor alakul ki szerintem, ha valaki igenis irigy.
Tudom, hogy még neked is fura elhinni, de csupán azért mert az anyád, te meg a lánya vagy, az nem mentség az érzések alól.
A másik pedig, ha nem úgy alakult az élete, ahogy szerette volna, vagy épp egész nap otthon unatkozik, az nyomós bélyeg az ilyen viselkedésre, ez a belső békétlenség, elégedetlenség kivetítése.
Megváltoztatni nem tudod, ahogy az ember öregszik, úgy szilárdul, és a változásra inkább törik, mint hajlik...
Kevés az, aki képes ilyenekre, ha egész életében olyan volt, hogy például nem tudott bocsánatot kérni.
Amit tudsz tenni, hogy te FELNŐTTKÉNT viselkedsz, ami azt jelenti, amiben kell kiharcolod magadnak az igazad, de sohasem kiabálva, vagy győzködve. Egyszerűen nyugodt hangon közlöd, nem vagyok kíváncsi a megjegyzéseidre, amivel nap mint nap piszkálsz. Vagy elengeded a füled mellett, és rászólsz, ahányszor csak kell. Légy erélyes vele,de ne durva. Ha valami zavar azt ne nyeld le feltétlen. Amit amúgy itt is leírtál, nyugodtan leültetheted, és elmondhatod neki, diplomatikus formában.
Az ilyen embereket nem lehet felnőttként kezelni, ezért ne is így próbálj hozzá állni. Találd meg az ő nyelvét, és azon keresztül próbáld kezelni.
De sose hagyd, hogy élvezkedjen rajtatok, mert unatkozik...akár progit is kitalálhatsz neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!