Volt élettársamnak mindig van valami rosszindulatú megjegyzése, amikor jön láthatásra elvinni 3 éves kislányunkat. Gúnyosan viselkedik velem, mindig beszól valamit. Hogy viselkedjek vele, úgy, ahogy ő, vagy nem kell vele foglakozni?
Szerintem NE alacsonyodj le az ő szintjére!
Ne foglalkozz vele, mert valószínűleg arra megy ki, hogy direkt bosszantson!
az én párom is úgy utálja az exét, hogy gyötrelem.
még az is fáj neki, ha az boldog.
az exe folyamatosan leoltja. aminek semmi értelme, mert a párom még velősebb, fájóbb dolgot eszel ki ellene.
szerintem a megoldás a legminimálisabbra szorított kontakt.
Szia!
Szerintem fölösleges belemenni minden adok-kapokba, mert csak élesedik a helyzet, és tönkreteszed az idegeidet. Ráadásul a másiknak sem segítesz, hogy kilépjen ebből az ostoba játékból, csak olajat öntesz a tűzre.
Ha úgy érzed, hogy valamit reagálnod kell, akkor mondj egy pár őszinte mondatot, de saját magadról. Hogy már hozzászoktál ehhez a csipkelődéshez, de azt el szeretnéd neki mondani, hogy belőled rengeteg erergiát von el, és a számodra nagyon nehézzé teszi, hogy normális maradjon köztetek a kommunikáció. És nem tudod, hogy ez-e a célja, de ha nem, akkor jó lenne ha végiggondolnátok, hogyan tudna ezen változtatni, mert a kislányotoknak nagyon rossz lesz, ha folymatosan ezt hallja. Esetleg kérdezd meg, hogy őszerinte te mit tehetnél, hogy ez változzon, mert ez a helyzet mindenki számára romboló, ezzel biztosan egyetért.
Ezzel bizos nagyobb meghökkenést és talán elgondolkodást váltasz ki, mintha te is beszállsz a ringbe.
Nem mellesleg pedig tényleg rettenetesen rossz hatással lesz a kislányotokra, ha ezt hallja.
(Én is voltam hasonló helyzetben, és megmondom őszintén, néha rettenetesen nehéz volt, nagy kísértést éreztem, hogy beolvassak, mert az ember zsebében néha kinyílt a bicska, de tudatosan választottam ezt az utat, és most utólag, 5 év után is nagyon-nagyon örülök neki, hogy volt hozzá elég erőm.)
Nem az a fontos, hogy ne reagálj semmire, sőt, időnként muszáj tükröt tartani, amikor a másik túlságosan benyomul az ember személyes határaiba és beletapos a lelkedbe, de az mindig legyen az iránytűd, hogy te soha ne bántani akard, ne ez legyen a célod. Tekints úgy rá, mint egy beteg lélekre, aki nem tudja mit csinál. És ha tudsz, imádkozz érte.
Remélem tudtam segíteni, sok erőt és bölcsességet kívánok!
u.i. a 4-es válaszoló nem bántani akart, hanem csak javaslatot tett, hogy mit mondjál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!