Mit tegyünk ha rosszindulatú lett a szövettan szerint?
Köszönöm a válaszod.
Amúgy tényleg nem volt közlékeny az orvos...Odaadta a szövettanos papírt, és azt mondta hogy sajnos rosszindulatú lett. De így visszaemlékezve mintha azt is mondta volna hogy maradéktalanul el lett távolítva. Nem is merem elmondani a mamámnak mert kikészülne szegény...Meg a háziorvosnak mikor ezt elmondtam, odajött és elkezdte a hátamat megsimogatni, hogy nagyon sajnálja...Meg azt is hozzátette, hogy ezzel 4-5 évig is el lehet éldegélni. Hát mondom köszönöm....
Jó, amúgy a háziorvos szavára annyira nem adok, mert még egy megfázást sem tud kikezelni, meg kb semmit sem tud. Múltkor is valami papírt bevittem, ő elkezdte mondani hogy ez mi én meg visszakérdeztem hogy "De doktornő, ez nem ez meg az?" És akkor mondta hogy "Jaaa de, igazad van" és akkor azt mondta amire én is gondoltam.
De tényleg a következő ellenőrzésnél majd megkérdezem a dokit.
Menj be a dokihoz!!!
Az orvosok (minden tiszteletem mellett mondom):
1- nem közlékenyek
2- ha te nem nyomulsz, ők nem fognak! A nyakára kell menni...
Annyira nem kell izgulni, az ilyen fajta kinövések sok gondot nem tudnak okozni, ha időben kezelik. Azért saját megnyugtatásodra kérdezősködj a dokinál, valószínűleg többet is tud mondani.
A melanóma egy elég gonosz fajta, általában mire feltűnik valakinek, addigra már komoly gondokat okozott.
Nekem nem világos, a szakorvos nem mondta miután közölte a szövettant, hogy elkezdik e sugárt?
Egyébként én úgy tudom a melanómának sok fajtája van.Egy ismerős nagyon idős néninek hosszú évek óta van, ott is így volt, hogy ránézésre jóindulatú, vagy ja, bocs mégsem, de aztán kapta a kemót, és azóta jól van(lekopogom).Szóval, erről hogy-hogy nem esett szó?én felkeresném újra.Aztán talán egy másik orvost is, addig amíg nem mondja valaki mi lesz a legjobb.De a nagyinak egyelőre ne szólj.Szerintem.
Nem melanómája volt/van a nagyinak, hanem basalioma. Ez is egy rosszindulatú bőrrák fajta [link]
Ahogy olvasom azt írják róla hogy eltávolítás után ellenőrzésekre kell járni, és figyelni rá. Szóval lehet hogy ez tényleg így megy....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!