Azt hittem, csak trollkodik, de komolyan gondolja! Vőlegényem azt akarja, hogy ha valaha gyerekünk lesz, magázzon bennünket?
#20, igenis alapitok csaladot, sot mar egy ideje azt is tudom hogy apuka leszek
rajtam kivul meg sokan magaztak a szuleit, masok meg tegeztek, es kepzeld ez soha nem jelentett gondot senkinek
"rajtam kivul meg sokan magaztak a szuleit, masok meg tegeztek, es kepzeld ez soha nem jelentett gondot senkinek"
Mert régen mindenhol ez volt a szokás, régen mindenki magázta a szüleit, aztán ez változott, ma már a többség nem magázza a szüleit vagy ha jó maga szülő, akkor nem várja el, hogy magázzák a gyerekei. Ez a nem mindegy!
Ha egyik fél ilyen, így nőtt fel, de a másik meg nem vagy nem így gondolja, akkor ez igen is jelenthet gondot.
Nyilván akkor nálatok a leendő gyereketek anyja nem dolgozik, nem is dolgozott és nem is fog melletted, te leszel egyedül a családfenntartó, mert régen ez sem jelentet gondot, nem? Vagy ha éppen már beszélni sem fogtok egymással, megutáljátok egymást, akkor sem fogtok elválni, mert régen azt sem csinálták, ha boldogtalanul és nem egyetértésben is élték le az életüket, akkor sem váltak el.
Kedves andrysh,
attól, terhes tőled a partnered, nem leszel apa. Apának lenni több.
/Láttunk már itt a Gyakorin néhány ehhez hasonlót./
20-as
Mert régen mindenhol ez volt a szokás, régen mindenki magázta a szüleit, aztán ez változott, ma már a többség nem magázza a szüleit vagy ha jó maga szülő, akkor nem várja el, hogy magázzák a gyerekei. Ez a nem mindegy!
ez esetben szerinted a volegeny rossz szulo? teny hogy a gyerekenek meg kellene adja a valasztasi lehetoseget, ahogy majd en is fogom, majd szolitson ahogy jonak latja, hiszen csak egy kozonseges megszolitasrol beszelunk.
a paromnak meg van es lesz ezutan is munkahelye, de ez egy masik tema, az utolso sorokkal tuloztal azert egy picit nem gondolod?
#23, hidd el nem kell tolmacsolni semmit.
"ez esetben szerinted a volegeny rossz szulo? "
Nem mondtam egy szóval sem, hogy rossz szülő, csak gondolom nyilván te egy olyan társat találtál magad mellé, aki úgy gondolkozik, ahogy te. Viszont a kérdezőnél meg nem erről van szó. A vőlegénye a te elvedet vallja, a kérdező meg nem! És ez igen is jelenthet gondot, pedig te azt mondtad, hogy ez tök piszlicsálé dolog, ez nem gond. Valakiknél meg igen.
"de ez egy masik tema, az utolso sorokkal tuloztal azert egy picit nem gondolod? " Nem gondolnám, ugyanis a te érvelésed abból állt, hogy ez régen így volt és ez senkinek nem jelentett gondot. Amit meg én írtam, régen az is így volt. Ma már mégis gond, ezek szerint nálad is. Akkor ha másnak meg a magázás is régies felfogás és nem a szerint él, akkor te ezt miért nem tudod elfogadni, hogy valaki úgy gondolja. Tehát a párod dolgozik és elváltok, ha nem tudtok együtt élni. Régen ez nem volt így, mint ahogyan a megszólítás sem. Tehát egyiket elfogadod, a másikat meg nem?:) Érdekes...
el tudom fogadni hogy maskepp gondolkozik valaki, lehet nem jol fejeztem ki magam
ami szamomra erdekes hogy ez szerintem csak egy aprosag, egy ilyenen nem kellene felakadni, foleg annyira hogy az elhagyas is felmeruljon a kerdezoben
ahogy mar irta valaki az egyiket szollitja igy, a masikat ugy, vegul ugyis a gyerek fogja eldonteni hogy mit akar mondani
na de lehet a kerdezo mar nem kivancsi erre a vitara szoval lezarnam.
"ami szamomra erdekes hogy ez szerintem csak egy aprosag, egy ilyenen nem kellene felakadni, foleg annyira hogy az elhagyas is felmeruljon a kerdezoben"
Neked csak egy apróság, másnak meg meghatározza az életét, kapcsolatát. És nem is gondolnám, hogy itt arról van szó feltétlenül, amiről ez a vita szól, hanem hogy két ember nem tud normálisan megegyezni egy alapvető, jövőre néző dologgal és a férfi akar lecsapni az asztalra, hogy csak az legyen, amit ő akar, a nő pedig hallgasson és ne hisztizzen! És ha ez csak egy apróság szerinted, akkor miért ne lehetne az, amit éppen a kérdező szeretne? Vagyis ha ilyen apróság, akkor a kérdező vőlegénye miért nem megy bele abba, hogy tegeződés legyen a gyerekeivel? Nyilván azért, mert mégsem egy olyan apróságról van szó.:)
"ahogy mar irta valaki az egyiket szollitja igy, a masikat ugy, vegul ugyis a gyerek fogja eldonteni hogy mit akar mondani"
És szerinted ez egy tök jó, gördülékeny dolog? Nem anya, apa gyertek ide! Hanem hogy apám jöjjön már ide, meg te is anya gyere ide! Biztos nagyon jó dolog lenne és jól is venné ki magát.
Kérdező: itt nem az a probléma, hogy magázza-e a gyerek a szüleit vagy tegezze, és hogy ez ósdi vagy nem, hanem valójában az, hogy neketek kettőtöknek olyan iszonyatos szakadék van az értékrendetek között, hogy ha a leendő férjed buta, és kockafejű, abszolút semmi rugalmasság nincs benne (a buta ember hamar rugalmatlanná válik és automatikusan másolja a szülei mintáit), akkor inkább most bontsd fel az eljegyzést, és keress egy másik pasit, mint hogy pokollá tegyétek egymás életét és minden nevelési kérdésben öbölháborús közelharc szintű veszekedés robbanjon ki.
Pokollá teszitek egymás és főleg a gyerekeitek életét, és ami a fő: a kétféle nevelés úgy összezavarja a gyereket, hogy pszichiáéter legyen a talpán, aki később helyre tudja kalapálni. Értsd: hogy legalább valamennyire működőképes emberré legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!