Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kiben van a hiba, ha egy 13...

Kiben van a hiba, ha egy 13 éves lány teherbe esik? A szülôben (anyában) vagy a lányában?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, van egy 13 éves lány, aki nem jár discozni, tanul rendesen, otthon is besegít, mert az anyjának szüksége van a segítségére, egy óvodáskorú gyermeket felügyel reggeltôl estig, mert az anya 'lepasszolja' neki... Aztán megismer egy nála jóval idôsebb férfit, akitôl 'szeretet' kap, figyelmet... De ennek kõkemény ára van: a férfi elvárja a szexuális együtt létet. A lány teherbe esik, nem mer/nem akar szólni az anyjának... És 9 hónap múlva születik egy gyermeke... Tehát gyermekként gyermeke születik... Kiben van a hiba ebben az esetben?
2014. jún. 26. 22:02
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
82%
Az anya és a pasi. A gyerek nem feltétlenül tudja felmérni, hol a határ és mik lehetnek a következmények. Erre az anyának kellett volna őt felkészíteni. A pasi meg undorító.
2014. jún. 26. 22:25
 12/42 anonim ***** válasza:
78%
8 Azért ez nem ilyen egyszerű...először is, nem mindenkit világosítanak fel ilyen precízen, a másik meg az, hogy lehet, a korabeli fiúk között nem talált olyat, aki meg tudta volna adni azt, amire vágyik: a szeretet. A fiúk még olyan éretlenek és nem mindenkinek van akkora szerencséje, hogy olyasvalaki akadjon az útjába, aki nem él vissza ezzel a helyzettel.
2014. jún. 26. 22:26
 13/42 A kérdező kommentje:
Nem az, hogy nem tudtam...Nem kérdezte, hogy 'jajj, drága Bözsikém,akarod? ' vagy 'húzzak gumit?' ... hanem csak... csak úgy... értitek... vagy nem... áhh,.mindegy is... egy gyenge pillanatomban vágytam arra, hogy valaki belelovaljon abba, milyen rossz ember is vagyok... vagy nem tudom...
2014. jún. 26. 22:30
 14/42 Skorpió87 ***** válasza:
74%
Igazán nem tehetsz róla, több figyelmet, törődést, szeretetet igényeltél volna. Aztán így alakult. Megértem, mert én sem kaptam. Anyám ritkán volt otthon, sokat dolgozott, Apám gyakran kiabált velünk, segíteni kellett folyton otthon... Be is sokalltam sokszor. Én sem tudtam jó döntéseket hozni, azt éreztem nem értenek meg és csak arra vagyok jó, hogy állandóan segítsek, mint egy szolga. Megtudlak érteni! Bár a férfit nem értem, miért nem foglalkozott azzal, hogy még csak 13 voltál? Ez büntetendő lett volna. Remélem azért a kapcsolatotok működik. Anyud nem valószínű, hogy valaha belátja, hogy mire vágytál volna gyerekként és szeretethiányból egy férfi karjába rohantál. Remélem tudtál tanulni a gyereked mellett valamit, hogy normális munkahelyed legyen, mert az sem utolsó egy gyerek mellett. Sajnos túl korán menekültél az otthoni gondok elől, de már nem tudod megváltoztatni. Nézz előre, légy gondos családanya és egyéb. Az évek elteltével, talán változnak a dolgok, ne foglalkozz a múlttal. Próbálj meg így is boldog lenni, ha egyébként az vagy a kapcsolatban! Kitartást kívánok hozzá! :)
2014. jún. 26. 22:34
 15/42 anonim ***** válasza:
68%
Miért kéne azt hallgatnod, hogy rossz ember vagy? Én rokonoknál kaptam "esti altatás", bár az nem fajult odáig, de épp elég volt ahhoz, hogy később problémáim legyenek a szexualitással... Nem tudtam azt sem, mi ez, mert nem készítettek rá föl.
2014. jún. 26. 22:34
 16/42 A kérdező kommentje:
Egyedül nevelem ôt... Az apja felé sem nézett soha... Tanultam, tavaly érettségiztem... Aztán azon vagyok közben, hogy legyen szakmám...
2014. jún. 26. 22:37
 17/42 anonim ***** válasza:
90%

Kerdezo, ne magad ostorozd, nem a te hibad. Egy 13 eves lany nem veletlenul "vedett" a torveny altal, pontosan azert mert nem kepes arra hogy maradektalanul felmerje a cselekedeteinek a kovetkezmenyeit. Gyerek voltal, ami tortent azert semmifele felelosseggel nem tartozol. Sot inkabb legy magadra buszke, hogy a tortentek ellenere gondoskodsz a gyermekedrol.

Probalj arra figyelni, hogy a gyerekednek teljes es boldog elete legyen, mert ez innentol kezdve csak rajtad mulik. Ehhez pedig csak az kell, hogy szeresd es figyelj ra.

2014. jún. 26. 22:39
 18/42 anonim ***** válasza:
63%
Csak így tovább! Ne add fel!
2014. jún. 26. 22:40
 19/42 anonim ***** válasza:
82%

Előre nézz, ne hátra, ezt soha ne felejtsd el! Ha kell írd ki minden fordulóban az otthonodban, hogy a szemed előtt legyen és ne tudd kikerülni a látványát. Tudatosítsd magadban!

Kár bárkit is hibáztatni, hiszen nem változtat semmit. A gyereked ott van, te ott vagy, a sorsod így alakult. Attól, hogy hibást keresel, minden ugyanúgy fog maradni.

Hülyeség lenne azt mondani, hogy te nem vagy érte felelős, hiszen de... Mondhattál volna nemet és igen. Mi az a korosztály vagyunk, ahol 13-4 évesen az ember már mindent tud (pedig én idősebb vagyok nálad), túl van számtalan felvilágosító órán. Az ember lelke máshogy működik, ezt megértem. A férfi hibázott, mert felelőtlen köcsög volt, aki tudta hogy szerezze meg azt, amire vágyik. Te hibás voltál, mert nem tudtál nemet mondani és anyukád is hibás volt, mert nem figyelt rád, talán észre sem vette, hogy mit művel veled ez a férfi. Egy anyának ne legyen természetes, hogy idősebb férfi flangál a lánya körül és egy anyának igenis tűnjön fel, hogy a gyerekével valami gond van, pláne hogy terhes.

Ezért mondom azt, hogy ne nézz hátra. Igyekezz úgy nevelni a gyerekedet, hogy vele ez ne történhessen meg és előre nézz!

2014. jún. 26. 22:48
 20/42 anonim ***** válasza:
86%

Kedves Kérdező!

Dehogyis Te vagy a hibás!!! Tiszteletet érdemelsz, amiért neveled a gyermekedet és tanulsz; mindezt úgy, hogy az anyád nem támogat. Ő viszont hibás, hogy lehet, hogy észre se vette? Ha észrevette, segítenie kellett volna mindenben, nem szidni, szégyellheti magát!

Remélem, nem erőszakból fogant a gyermek, "elvárja a szexuális együttlétet" ez bűncselekmény volt.

Ne hibáztasd magad, sokan kerülnek nehéz helyzetbe, Te helytállsz , és ez óriási dolog!

Sok erőt, szép életet Neked!

2014. jún. 26. 22:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!