Minden nő vágyik családra?
Azért teszem fel a kérdést, mert a családalapítást mindenki evidens dolognak gondolja, (nyilván a fajfenntartás bennünk maradt biológiailag) de én soha se akartam házasodni, gyerekeket szülni ilyesmik. Többször hangoztattam ezt a családomnak, hogy nem lesz családom, max egy párom házasság nélkül, erre anyukám tegnap betolta hogy minden nő vágyik családra mélyen legbelül, az anyai ösztönök miatt, és hogy el fog vinni egy orvoshoz hogy női hormonokat adjanak nekem (:DDD de sajnos halál komolyan mondta)
Tehát a kérdésem, hogy tényleg csak én vagyok ilyen különc, vagy mások is vannak, akik hasonlóan gondolkoznak?
21/L
Én speciel nem vágyok családra, de mondjuk hetero sem vagyok igazán. Kicsit azért sajnálom, hogy nem lesz "normális' életem soha
17/l
Ez a kérdés azért ennél jóval összetettebb, de alapvetően szerintem anyukádnak igaza van abban, hogy igen, minden nő vágyik családra.
Kivételek persze vannak, akinek például a karrierje kitölti az életét, az kevésbé vágyik rá.
No meg a környezet is sokat számít. Egyrészt hogy a családban mit látsz, másrészt hogy az ismerőseid körében mit látsz, harmadrészt hogy van-e olyan párod, akivel családot alapíthatnál.
Én is sokáig azt hittem, hogy sose lesz családom, volt egy komoly, hosszú kapcsolatom, de fel se merült bennem, hogy gyerekünk legyen.
Aztán szétmentünk és összejöttem a párommal. Ő olyan igazi apuka típus. Körülbelül egy hónap kellett és totál átállt az agyam. Hirtelen rádöbbentem, hogy amikor anyukám ennyi idős volt, már rég megszülettem neki. Hogy amíg húszévesen csak néhány ismerősömnek volt becsúszott gyereke, aki tönkretette az életét, most már egyre többen szülnek tervezetten, megalapozottan. Álmomban nem gondoltam volna, hogy ekkorát lehet változni. Megjegyzem, mindezt úgy, hogy nekem valóban katasztrofális a hormonrendszerem, ösztrogén,progeszteron valahol a béka feneke alatt...
Nagyon fiatal vagy még. Szerintem könnyen lehet, hogy eltelik 4-5 év, találsz egy olyan párt, akivel el tudod képzelni az életed, és máris megjön a kedved a gyerekvállaláshoz. Mert nem csak a hormonok fontosak, hanem az ideális körülmények is :)
Én is így voltam.voltam egy 2 éves kapcsolatom a srác mondogatta h majd család madj baba engem a hideg rázott a gondolattól is .
Most van egy lassan egy éves kapcsolatom és valamelyiknap beszélgettünk erről,h pl 5-6 év múlva eltudnánk képzelni azt hogy együtt alapítunk családot.
És én is úgy gondoltam,h igen,vele megpróbálnám.
Szóval szerintem ne keseredj el,csak várd meg a megfelelő partnert :)
21L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!