Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Költözni vagy nem költözni?

Költözni vagy nem költözni?

Figyelt kérdés

Eddig úgy volt hogy nyáron elköltözök itthonról, saját lakásba ami eddig ki volt adva, de most kaptam egy ajánlatot hogy újra kivennék a lakást.

Az a baj, hogy itthon annyival többet kell beleadnom a rezsibe és a kajába mint ha elköltöznék, hogy ha kiadom a lakást is csak max 10-15ezerrel jönnék ki jobban mintha elköltözök.

A költözés alap okai egyébként nem anyagiak, hanem az hogy önállósodni szeretnék, szeretnék saját időbeosztást, és szeretném ha nem rohangálnának és visítanának kisgyerekek a szomszéd szobában miközben próbálok vizsgákra tanulni.

Szóval mérlegelnem kéne hogy az a 10ezer forint mínusz havonta megéri -e nekem (egyébként nem okozna problémát).

Ti hogy döntenétek a helyemben?

(20/l)

2014. jún. 24. 12:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%

Ha nem okoz problémát a tizes mínusz, akkor miért gondolkozol még?

Nem lehet, hogy legbelül mégsem akarsz külön menni, és csak egy jó kifogást kerestél? :)

2014. jún. 24. 12:17
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem megérné, sőt... nekem amint lehetőségem nyílt rá, koltöztem. De én nem vagyok te, ezt neked kell tudnod:)
2014. jún. 24. 12:30
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Te semmiképpen nem veszítesz a költözésen, maximum 10 ezer Ft-ot, de az neked nem okoz gondot.

A szüleidnek annál érdekesebb a gondolkodása és a helyzete. Azt írod, annyi pénzt szednek el tőled, mintha saját magadnak ki kellene fizetnie egy önálló lakás rezsijét. ( Pedig a rezsi ördöngőssége az, hogy villany 1 embernek is ugyanannyiért világít, mint az egész családnak, a TV-t is lehet többen nézni. A szemétdíj és fűtés is ugyanannyi, bármennyien vagytok a lakásban.)

Ezzel tehát gyakorlatilag azt érik el, hogy félretenni nem tudsz. Így voltaképpen a szüleid adják ki a te lakásodat.

Viszont ha elmész, nyilván nem szállsz be a rezsibe, így ők elesnek az általad fizetett összegtől.

Meg akarnak majd győzni, hogy maradj.

Ha valóban menni akarsz, ne tudjon visszatartani senki és semmi!

Ha úgy döntesz, hogy maradsz, akkor viszont alkudj meg tisztelt szüleiddel, hogy mennyit vagy hajlandó a rezsibe fizetni, hogy meg tudj takarítani a bérleti díjból.

2014. jún. 24. 12:31
 4/13 A kérdező kommentje:

Csak azért merült fel a kérdés mert anyu mikor ezt mondtam neki, azzal jött hogy szerinte hülyeség elköltözni ha azt a lakást ki is adhatnám és plusz pénz jön be belőle, csak azzal nem számol hogy annyit adok haza hogy szinte semmi plusz nem marad.

(most konkrétan semmi nem marad mert most kevesebbért van kiadva).

Úgyhogy igazából én szinte biztos vagyok benne hogy költözni akarok csak nem tudom hogy reálisan látom -e a dolgokat és ezért jó látni mások véleményét is :)

2014. jún. 24. 12:35
 5/13 anonim ***** válasza:

Miből fogsz megélni, van fizetésed? Szerintem akkor költözz el, ha utána sem otthonról fogsz ennivalót hozni, meg pénzt kölcsönkérni.

Ez megoldható? És szívesen lennél egyedül?

2014. jún. 24. 12:39
 6/13 anonim ***** válasza:
Én biztosan a költözést választanám, sokkal szebb az élet ha a magad ura vagy.
2014. jún. 24. 12:41
 7/13 anonim ***** válasza:

3 vagyok. Anyádnak nagyon-nagyon nem érdeke a költözés, mert az ő bukszája lesz vékonyabb.

Neked viszont jobb lesz így.

A család ugyan szegényebb lesz a bérleti díj elmaradása miatt, de mivel te abból egy petákot sem láttál, tehát neked nem érdeked otthon maradni.

Arról nem beszélve, hogy a végén visszakapsz a bérlőtől egy felújítandó lakást, miközben a felújításra nem termeltél ki pénzt. (És még a végén kölcsön kérhetsz anyukádtól.)

Összepakoltál már?

2014. jún. 24. 12:52
 8/13 kovpet ***** válasza:
Biztos, hogy jól számolsz? Furcsa, ha egyedül majdnem jobban jössz ki mint a családodnál. Mennyi az annyi? Hátha kiderül valami számítási hiba, ha többen is megnézzük konkrétan a számokat.
2014. jún. 24. 14:15
 9/13 anonim ***** válasza:
Igen, általában ez akkor szokott dilemma lenni, ha jóval többet meg tudsz úgy spórolni, ha otthon maradsz, nekem is fura, hogy majdnem ugyanannyi pénzed elmegy.
2014. jún. 24. 14:21
 10/13 A kérdező kommentje:

#5: igen, van saját bevételem, úgyhogy nem otthonról kunyerálnék költözés után :)

8#: hogy konkrét számokat láss, most 150ezret fizetek otthonra, nagyrészt a másik lakás bérleti díjából plusz saját bevételi forrásból.

Ha elköltözök akkor ugyan elesek a bérleti díjtól, de marad annyi bevételem hogy az ottani (kisebb lakás) rezsijét és a saját kajámat fizessem, kb úgy számolok hogy a rezsi ott 40ezer forint körül szokott lenni, és további kb 50ezret költenék kajára.

Ez akárhogy is számolom jóval kevesebb mint 150ezer.

(annyi kiegészítést még írok a történethez, hogy a ruháim, könyveim, bérlet, stb nincs benne ebben a pénzben, azt most is külön fizetem magamnak.)

2014. jún. 24. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!