Miért van rám kiakadva, amikor ő fizette és tudta, hogy mi lesz? Csak szerintem nem jogos ez?
A nyáron elég keveset leszek itthon, 4 napja jöttem haza, de holnap már utazom máshová és ez egész nyáron így lesz, pár napokat (2-3) leszek egyhuzamban itthon.
Apa ma reggel mondta, hogy nem igaz, hogy sose vagyok itthon és hogy tavaly is ez volt, jövőre lehet, kicsit kevesebb dolgot kéne kitalálnom, de ezt tök furán mondta.
Most meg bejött, és flegmáb megkérdezte, hogy akkor neki holnap megint el kell mennie pénzt váltani?! Én meg mondtam, hogy tekintve, hogy nem ugyanaz a fizetőeszköz, mint ahol voltam és nem csak kártyákat akarok vinni, ezért ja, jó lenne. Erre meg rám csapta az ajtót...
Nem értem, hogy mi a baja, amikor tudta jól, hogy keveset leszek itthon, hiszen ő fizette ezeket, nem csak bejelentem pár naponta, hogy x nap/hét múlva jövök.
Ha akkor nem csak helyeselt volna, akkor talán most nem kellene duzzognia, mint egy kisgyereknek.
Apuci penzet viszont el kell utazgatni ugye? Es akkor meg neked all feljebb.
Ugye tenyleg nem erzed mennyire gáz vagy?
Kérdező, meg tudnád tenni, hogy visszautasítod a pénzét? Le tudnál mondani arról a "luxusról" amit az apukád kínál neked? Ha igen, tedd meg és utána már lázadozhatsz apuka ellen. Nem kell elköltöznöd, de nem is kell elfogadnod a "zsebpénzt".
De úgy érzem, te ragaszkodsz az apukád által előteremtett életszínvonalhoz, viszont amíg ő dolgozik meg azért a pénzért, amit te mondhatni a két szép szemedért kapsz meg, addig az lenne a minimum, hogy rém hálás leszel és világgá kürtölöd, hogy mennyire jó fej apukád van. Ha viszont nem így érzed, akkor ne fogadd el a pénzét. Ha nem kell a személyisége, akkor ne kelljen a pénze se. Főleg hogy nagyon úgy tűnik, hogy meg se érdemled.
Kérdező, tudod ez kétoldalú dolog.
Ha velem az én apám vagy anyám nem törődne, akkor a pénze sem kellene. Én úgy vagyok vele, hogy engem ne vegyen meg senki. A te hozzáállásodból az tűnik fel, hogy nem hogy nem tudsz, de nem is akarsz apuci pénzéről lemondani, és itt a hiba. Ez nem törődés amit apád csinál, és neked is lehetne egy hangyányi eszed, hogy nem hagyod magad kilóra megvenni.
Senkivel nem kell jópofiznod, semmit nem kell elnézned, de akkor a pénzét se várd el, és ne fogadd el. Így az igazságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!