Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van rám kiakadva,...

Miért van rám kiakadva, amikor ő fizette és tudta, hogy mi lesz? Csak szerintem nem jogos ez?

Figyelt kérdés

A nyáron elég keveset leszek itthon, 4 napja jöttem haza, de holnap már utazom máshová és ez egész nyáron így lesz, pár napokat (2-3) leszek egyhuzamban itthon.

Apa ma reggel mondta, hogy nem igaz, hogy sose vagyok itthon és hogy tavaly is ez volt, jövőre lehet, kicsit kevesebb dolgot kéne kitalálnom, de ezt tök furán mondta.

Most meg bejött, és flegmáb megkérdezte, hogy akkor neki holnap megint el kell mennie pénzt váltani?! Én meg mondtam, hogy tekintve, hogy nem ugyanaz a fizetőeszköz, mint ahol voltam és nem csak kártyákat akarok vinni, ezért ja, jó lenne. Erre meg rám csapta az ajtót...

Nem értem, hogy mi a baja, amikor tudta jól, hogy keveset leszek itthon, hiszen ő fizette ezeket, nem csak bejelentem pár naponta, hogy x nap/hét múlva jövök.

Ha akkor nem csak helyeselt volna, akkor talán most nem kellene duzzognia, mint egy kisgyereknek.

2014. jún. 22. 11:50
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
63%

Apuci penzet viszont el kell utazgatni ugye? Es akkor meg neked all feljebb.

Ugye tenyleg nem erzed mennyire gáz vagy?

2014. jún. 22. 17:24
 32/45 A kérdező kommentje:
Jajmár, nem az utolsó millióit költöm el éppen, nem kell úgy viselkedni, mintha ő itthon emiatt konzerveken meg kenyéren élne...
2014. jún. 22. 17:25
 33/45 anonim ***** válasza:
85%
ehh, remenytelenul buta vagy.
2014. jún. 22. 17:33
 34/45 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, meg tudnád tenni, hogy visszautasítod a pénzét? Le tudnál mondani arról a "luxusról" amit az apukád kínál neked? Ha igen, tedd meg és utána már lázadozhatsz apuka ellen. Nem kell elköltöznöd, de nem is kell elfogadnod a "zsebpénzt".

De úgy érzem, te ragaszkodsz az apukád által előteremtett életszínvonalhoz, viszont amíg ő dolgozik meg azért a pénzért, amit te mondhatni a két szép szemedért kapsz meg, addig az lenne a minimum, hogy rém hálás leszel és világgá kürtölöd, hogy mennyire jó fej apukád van. Ha viszont nem így érzed, akkor ne fogadd el a pénzét. Ha nem kell a személyisége, akkor ne kelljen a pénze se. Főleg hogy nagyon úgy tűnik, hogy meg se érdemled.

2014. jún. 22. 17:53
 35/45 anonim ***** válasza:
81%
Te most panaszkodsz vagy dicsekszel?
2014. jún. 22. 19:04
 36/45 anonim ***** válasza:
29%
Most komolyan, miért a kérdezőt támadjátok? Hogy kéne az apjával viselkednie? Inkább kifizet egy vagyont, csakhogy a lánya távol legyen, ne kelljen vele foglalkoznia, bár a kortársaival szívesen foglalkozik, akkor apuka ne húzza a száját. Ő nevelte így a lányát, hát megkapta.
2014. jún. 22. 19:04
 37/45 anonim ***** válasza:
89%
Vagyunk néhányan (pár ismerősöm és én is), akik nincsenek annyira jóban az apjukkal vagy anyjukkal - de így a pénze sem kell. Amikor a szüleim váltak, próbált megkörnyékezni engem és öcsémet is mindenféle jóval. Öcsém érzékeny időszakban volt, így őt le tudta kenyerezni, de én nem felejtek. Nem fogadtam el semmit, néha 1-1 ajándékot kapok tőle - úgymond az éves törődés -, amikor már túl cikinek érzi, hogy az élettársa gyerekeire 30x többet költ, mint rám. Elfogadom, kedvesen megköszönöm, mosolygok - és ha meglátogatom, viszek egy üveg bort és sütit, pont. De egy ismerősöm pl. 16 éves korában lépett le otthonról. Diákmunkát vállalt és tanult mellette. Nem volt arra kiváncsi, mit művelnek a szülei, mert azok ellenkeznek az elveivel. Én sem. Amint lett munkám, elköltöztem. Sokkal boldogabb vagyok így. Nekem nem kell pénztámogatás kamu-szeretetből. Inkább olyan emberekkel veszem magam körül, amilyenné válni szeretnék, akármennyivel kényelmetlenebb is. ;)
2014. jún. 22. 19:32
 38/45 anonim ***** válasza:
Miért nem anyukáddal élsz, ha apukáddal ilyen rossz a kapcsolatod? Akkor nem kellene a veled egykorú lányokat nézegetned, meg a többi.
2014. jún. 22. 21:36
 39/45 anonim ***** válasza:

Kérdező, tudod ez kétoldalú dolog.

Ha velem az én apám vagy anyám nem törődne, akkor a pénze sem kellene. Én úgy vagyok vele, hogy engem ne vegyen meg senki. A te hozzáállásodból az tűnik fel, hogy nem hogy nem tudsz, de nem is akarsz apuci pénzéről lemondani, és itt a hiba. Ez nem törődés amit apád csinál, és neked is lehetne egy hangyányi eszed, hogy nem hagyod magad kilóra megvenni.

Senkivel nem kell jópofiznod, semmit nem kell elnézned, de akkor a pénzét se várd el, és ne fogadd el. Így az igazságos.

2014. jún. 22. 22:13
 40/45 anonim ***** válasza:
26%
Nem apukával van a gond, értsd meg, hanem veled. Attól, mert tömi a zsebed pénzzel, még nem te vagy a ház királykisasszonya. Ha meg elfogadtad az utakat, meg a pénzt, akkor csak tartsd a kis szád, mert apuka azt csinál amit akar, azzal, akivel akar. Neked ebbe nuku beleszólásod van. Vagy ha nem tetszik a helyzet, akkor miért vagy benne partner? Itt te vagy a merőben kiszolgáltatott fél, és ha nem tetszik, nyugodtan kiszállhatsz belőle egy egyszerű "apa nem kell többé a pénzed" mondattal apád felé.
2014. jún. 22. 22:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!