Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A kisfiam szemtanúja volt a...

A kisfiam szemtanúja volt a férjem és köztem egy nagyon csúnya veszekedésnek. Hogyan tehetném ezt jóvá a kis lelkében?

Figyelt kérdés
2014. jún. 17. 00:09
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Legalább annyi eszetek lett volna, hogy a gyerek előtt nem balhéztok...
2014. jún. 17. 09:57
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Vannak dolgok, amiket nem lehet jóvá tenni. Ez már megmarad benne, sajnos. Lehet utólag szépíteni, de az "élmény" már megmarad. Vannak tettek, amiknek a következménye nem vonható vissza.
2014. jún. 17. 11:17
 13/32 anonim ***** válasza:
hát azt soha nem tudod jóvá tenni, ez benne fog maradni, ha szerencsétek van csak egy ideig, de az biztos, hogy az egész életére hatással lesz! max enyhíteni tudtok a fájdalmán, de lehet pont ettől lesz 10 év múlva drogos alkoholista iskola kerülő (ez nem vicc!), szóval még most beszéljetek vele erről mert ez egy gyerekben sokkal nagyobb trauma mint azt ti gondolnátok! tapasztalatból mondom! éreztessétek vele, hogy szeretitek és fontos nektek mert különben magát fogja hibáztatni
2014. jún. 17. 11:19
 14/32 anonim ***** válasza:
0%
Mond azt, hogy csak vicceltetek.
2014. jún. 17. 12:35
 15/32 anonim ***** válasza:
35%
Nem kell ennyire parázni, nem fog belehalni. Én 100 meg 100 veszekedést végignéztem otthon, köztük késeléstől kezdve asztalborigatást, tányérdobálást, trágárkodást mindent. És normális ember lett belőlem.
2014. jún. 17. 16:02
 16/32 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező: úgy, hogy leülsz vele és megbeszéled ezt az egészet. Elmondod, hogy ti az apjával már nem vagytok jóban, nem szeretitek egymást, de ez nem jelenti azt, hogy őt sem szeretitek. Az apjának is le kell ülnie vele, akár külön.

A válással várni kellett volna, amíg a srác kb. 7-8 éves lesz.

15-ös: te egy ostoba fajankó vagy, és még reklámozod is. Fogalmad sincs arról, hogy mit tud okozni egy 5 éves, Ödipusz korszak kellős közepén levő kisgyerekben a szülei veszekedése! Olyan fokú traumát is akár, hogy pszichiáter legyen a talpán, aki kicsellózza később belőle.

2014. jún. 17. 18:42
 17/32 anonim ***** válasza:
persze aztán úgy elmérgesedik a helyzet, hogy csak na.. csak a gyerek miatt várni óriási botorság
2014. jún. 17. 18:44
 18/32 CcAaSs válasza:

Csak szemtanúja, vagy fültanúja is volt az eseménynek a gyermek? Érdemes lenne a gyermek szemszögéből nézni a kialakult helyzetet. A gyermek számára mindkét szülő személye fontos és szükséges. A keletkezett „vita” és következménye mindkét szülő személyét egyformán érinti, függetlenül attól, hogy ki milyen „szerepet” vállalt a „vitában”. A gyermekben keletkezett „lelki vihar” esetleges rendezéséhez elengedhetetlen a szülők – és későbbi magatartásuk – hitelessége. Azonban ehhez előbb, a szülőknek szükséges a kapcsolatuk – négyszemközt történő - hosszútávú rendezése. Ennek hiányában ugyanis sem hiteles, sem eredményes nem lehet a gyermek által átélt konfliktus rendezésére tett kísérlet. A gyermek azt tudja elfogadni természetesnek, amit a szülők is természetesnek tartanak és azt természetesnek is élik meg. Egyáltalán nem mindegy, hogy miként is alakul a szülők közös kapcsolata, azonban a párkapcsolat „gyümölcsként” megszületett, mindenre érzékeny gyermek, a legkisebb hangulatváltozást is viharként élheti meg, ha hiányzik a családi közösségből a szeretet, a megértés és a jobbító szándék. A szeretetet, a megértést a jobbító szándékot meg(el)játszani nem lehet úgy, ha a „másik” szülővel szemben haragot, ellenszenvet táplálunk, vagy esetleg csak „agyonhallgatjuk”! Még azt érdemes szem előtt tartani, hogy mind a fizikai, mind a verbális erőszak komoly lelki traumát okoz, azonban az előbbi sokkal hamarabb „felejtésbe merül”, míg az utóbbi, ha tudat alatt is, de élete végégi munkálhat az alanyban!

„A kisfiam szemtanúja volt a férjem és köztem egy nagyon csúnya veszekedésnek. Hogyan tehetném ezt jóvá a kis lelkében?” A remélt eredmény érdekében érdemes lenne, így megközelíteni a dolgot;

A kisfiunk szemtanúja volt a férjem és köztem egy nagyon csúnya veszekedésnek. Hogyan tehetnénk ezt jóvá a kis lelkében?

Egyedül nem, csak közösen.

2014. jún. 19. 00:44
 19/32 anonim ***** válasza:
48%
16os, te vagy az idióta nem én! Pontosan keresztül mentem a dolgokon amiket leírtam és nem pszichológia könyvekből tanultam meg. Na mit okozott bennem? Semmit. Túlélem mert az ember sokmindent kibír. Nem kell itt lelki traumára gondolni attól hogy 2 ember veszekedett előtte.
2014. jún. 19. 07:21
 20/32 anonim ***** válasza:
Örökre benne marad, saját tapasztalat. Sajnálom a gyermeked.
2014. jún. 21. 09:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!