Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mindig megdöbbenek az ilyen...

Mindig megdöbbenek az ilyen és ehhez hasonló kérdéseken. Az apjára merjem-e hagyni a gyereket?

Figyelt kérdés

Nem kétlem, hogy vannak olyan apák, ahol a kérdés jogosan merül fel. De én az utcán látottak alapján azt mondom, nem egy apában megfogalmazódhat a kérdés, biztonságban van-e a gyerek az anyjával?

Gyakran látok apukával sétálgató kicsiket, akiket az apjuk, ahogy mondani szokás, a széltől is óv.

Sajnos nagyon gyakran látom a következő szituációt: Anyuka kisgyerekkel. Semmi gond, amíg nem találkoznak "a" barátnővel! Onnantól a gyermek egyre kevésbé fontos. Anyuka figyelme már csak a "barátnőre" irányul. A halaszthatatlan fontosságú " Te, hallottad....?" szintű társalgásra. Szegény gyereket ilyenkor nemegyszer a járókelők mentik ki az autók közül és egyéb veszélyes helyzetekből. Szerintem nem az a fontos, hogy anyuka vagy apuk van-e a gyerekkel, hanem az, hogy milyen azaz apuka, anyuka.

2014. jún. 13. 09:11
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
31%
* összes volt kollegám
2014. jún. 13. 16:10
 42/46 anonim ***** válasza:
57%

Majd, ha neked is csak turkálóból telik ruhákra és árucsere napján vannak a legjobb holmik akkor magyarázd, hogy ne menjen a gyerekkel oda.

Addig is, ismered a hátterét? Tudod hogy van e kire bíznia?

És mondhatod, hogy nem olyannak tűnik aki szegény. A nővérem vagy sógornőm turiból öltöztette a gyerekeket és senki meg nem mondta volna róluk. Csak ők tudták kire bízni a kicsiket, más nem tudja....

2014. jún. 13. 16:12
 43/46 anonim ***** válasza:
31%

Elhiheted, hogy nem hónap elején vannak a legjobb cuccok, hanem hónap közepén és végefelé. :D

Hogy miért? Mert Tiszakanyáron, ahol a válogatós, címkézős lányok dolgoznak, ők hónap elején válogatják ki maguknak a legjobb cuccokat, ezek már nem jutnak el az üzletekbe, hónap végére meg már nincs pénzük, amit ruhára költenének.

Mi, mint eladók hónap elején max. egy-két ruhát találtunk magunknak pont ezért. Hónap közepén jöttek a kincsek... Szóval az nem kifogás, hogy akkor vannak a legjobb cuccok, mert ez nem így van.

2014. jún. 13. 16:26
 44/46 anonim ***** válasza:

Szerintem egy kicsit már elmentünk....

Én minimum havonta járok hádába nagybevásárolni, mivel én 10-15 kilókat veszek, sok lenne a gyereknek, így nyilván nem viszem a 6 éves lányom sosem. De itt most istenigazából arról volt szó, hogy a beszélgető, felelőtlen szülők mennyire nem figyelnek a gyerekre, nagyon gyakori az, hogy úttestről, kamion elől kell elrángatni a gyereket idegennek, mert a szülő nem figyel, tehát ehhez én nem tudom hogy jön a hádás sztori. A hádában nem hinném, hogy életveszélyben volna egy gyerek, nyilván van olyan, aki annyira belemerül a túrásba, hogy nem figyeli merre kolbászol a gyerek, de ennél még mindig nem beszélünk életveszélyről. Szerintem.

2014. jún. 13. 16:29
 45/46 anonim ***** válasza:
31%

16:29

Nézd meg a 15:05-ös válaszom a 3. oldalon, úgy jön ide a Hádás sztori, hogy olyan körülmények közé viszik be a kicsi gyereket, ami egy felnőtt embernek is rossz (levegőtlenség, kosz, szöszök, por, rohadt meleg, rohadt sok ember), nemhogy egy gyereknek, főleg egy pici babának.

Ja, és nem egyszer volt olyan is, hogy egy-egy nagyobb gyerek kiment az üzletből, mert már unta, hogy a szülő válogat. Úgy rohantunk utánuk. Vagy mi vagy a biztiőr.

Ha meg egyszerre 200-an vannak benn az üzletben, akkor a többi felnőtt fellökheti (mivel egymást is fellökik), ráléphet a lábára (a miénkre is rálépnek), esetleg meglökheti úgy, hogy a fejét csúnyán beveri az állványba (erre is volt példa).

2014. jún. 13. 16:40
 46/46 anonim ***** válasza:
Nah jó, mindenre van példa, senki nem mondta, hogy nincs. Sok minden megtörténhet, de azért nem gondolnám, hogy rendszeres az, hogy a gyerek beveri a fejét az állványba. Egy koszos, levegőtlen helyre bevinni a gyereket meg nem hasonlítható össze a nem figyelek és a kamion alól kell kiszedni a gyereket esettel.
2014. jún. 13. 17:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!