Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mindig megdöbbenek az ilyen...

Mindig megdöbbenek az ilyen és ehhez hasonló kérdéseken. Az apjára merjem-e hagyni a gyereket?

Figyelt kérdés

Nem kétlem, hogy vannak olyan apák, ahol a kérdés jogosan merül fel. De én az utcán látottak alapján azt mondom, nem egy apában megfogalmazódhat a kérdés, biztonságban van-e a gyerek az anyjával?

Gyakran látok apukával sétálgató kicsiket, akiket az apjuk, ahogy mondani szokás, a széltől is óv.

Sajnos nagyon gyakran látom a következő szituációt: Anyuka kisgyerekkel. Semmi gond, amíg nem találkoznak "a" barátnővel! Onnantól a gyermek egyre kevésbé fontos. Anyuka figyelme már csak a "barátnőre" irányul. A halaszthatatlan fontosságú " Te, hallottad....?" szintű társalgásra. Szegény gyereket ilyenkor nemegyszer a járókelők mentik ki az autók közül és egyéb veszélyes helyzetekből. Szerintem nem az a fontos, hogy anyuka vagy apuk van-e a gyerekkel, hanem az, hogy milyen azaz apuka, anyuka.

2014. jún. 13. 09:11
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
87%
Én még egyszer sem láttam olyat, hogy járókelőknek kellett volna agyereket kimenteni autók alól. Nagyon hatásos, amit írsz, csak éppen nem igaz. Nem azt mondom, hogy nem fordul elő ilyen, na de "nagyon gyakran"? Ugyan már, ne túlozz, attól még nem lesz igazad. A kérdést pedig, amely megihletett, ha figyelmesen elolvasod, láthatod, hogy a 4 hónapos gyereket még SOHA nem gondozta az apukája. Így pedig nem szabad ráhagyni, mert fogalma sincs a saját gyerekéről. Alapvetően semmi gond nincs azzal, ha apa van a gyerekkel, de olyan apa is kell hozzá.
2014. jún. 13. 14:32
 22/46 anonim ***** válasza:
81%
Utolsó, én sem tudom elképzelni ezt. De én egy 40 ezres városban élek, nem egy kétmilliósban.
2014. jún. 13. 14:41
 23/46 A kérdező kommentje:

A gyermekbalesetek mélyebb okairól

Mi vezet a tragikus balesetekhez? Jellemzően a felnőttek, köztük a szülők rossz példája vagy hanyagsága.

Tudjátok! A Google!

2014. jún. 13. 14:48
 24/46 anonim ***** válasza:
Én viszont Bp-en élek, de én sem találkozom "nagyon gyakran" ilyen esetekkel, sőt. Nem azt mondom, nyilván van ilyen is, de nem nagyon gyakran, kérdező túloz.
2014. jún. 13. 14:50
 25/46 anonim ***** válasza:
81%
Senki nem írta, hogy nincsenek gyermekbalesetek, ezek egy részét szülői hanyagság esetleg figyelmetlenség okozza, ez is igaz. Ennek felismeréséhez nem kell a google. Nem is ez volt a kérdés, hanem a "nagyon gyakran". Ez pedig nem igaz, csak nagyot akartál mondani.
2014. jún. 13. 14:52
 26/46 A kérdező kommentje:

Ti kényszerítitek ki!

Ha figyelt volna az anya, nem hal meg a kislány!

A ...............vízbe fulladt kislány édesanyját gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt jogerősen hat hónap, egy esztendőre felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta a ................. Ítélőtábla.

Mennyit akartok?

2014. jún. 13. 14:58
 27/46 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező! Nem igazán érted, amit itt többen akarunk mondani.... Olvasgasd még párszor, hogy mivel van a problémánk. Senki nem mondott olyat, hogy nincsenek gyermekbalesetek, meg nincsenek felelőtlen szülők, akik inkább trécselnek és nem figyelnek arra, hogy a gyerek a kamion alá akar szaladni. De! Hogy ez "nagyon gyakran" megesik, ilyet valaki "nagyon gyakran" lát, azt kétlem. Innentől be is fejeztem, fusd még a köreidet.
2014. jún. 13. 15:01
 28/46 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező! Fogd már fel, hogy SENKI NEM MONDTA, hogy nincs ilyen, csak azzal vitatkozunk, hogy te ezt általánosnak próbálod beállítani. Nem értem, tényleg ilyen nehéz a felfogásod vagy nem akarod érteni, amit mondunk?
2014. jún. 13. 15:03
 29/46 anonim ***** válasza:
35%

Én másfél évig dolgoztam Háda turkálóban. Te, amit az anyukák ott tesznek a gyerekkel, na az nem kicsit kiborító.

Árucsere napján pl. bejönnek kisgyerekkel, akár annyira kicsivel, aki még babakocsiban van, és képesek 2-3 órán át a vacak rongyok között válogatni (mintha másnap nem megint ugyanannyi ruha lenne kitéve) úgy, hogy az ilyen napokon a 700 négyzetméteres üzletben az emberek egymást tapossák, egymás kosarából, zsákjából lopkodják ki a ruhákat, nem tudsz egyenesen, egy vonalban átmenni az eladótéren, mert egy négyzetméterre jut 2-3 ember.

Levegő nincs, iszonyat meleg van, mert a légkondik nem működnek rendesen, meg ki tudja, mikor lettek utoljára kitakarítva, kosz és por van, hiába söprünk fel, mert a ruhákból a kis szöszmöszök leesnek, ahogy az emberek válogatnak, és összeállnak gusztustalan csomókba. Tulajdonképpen, egész nap söpörhetnénk, de akkor ki áll a kasszában és ki rak rendet az eladótérben?

És ha szerencsétlen gyerek elkezd sírni, akkor vagy az a válasz, hogy "jó, mindjárt megyünk" (két óra múlva távoznak is) vagy a "ne hisztizzél már, anya most vásárol". Az ilyen "anyukáknak" tudok gratulálni, hogy az a néhány retkes ruhadarab fontosabb a saját gyerekénél... *taps, taps, taps*

2014. jún. 13. 15:05
 30/46 anonim ***** válasza:
81%
Mert, amikor Mohácsnál belegurult a kocsi a révnél két gyerekkel? Én teljesen kikészültem tőle, pedig nem ismerem őket és nem is jártam még arra. Sajnos vannak ilyen tragédiák. De szerencsére nem kell gyerekeket pecáznom nap, mint nap az autók közül.
2014. jún. 13. 15:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!