Mindig megdöbbenek az ilyen és ehhez hasonló kérdéseken. Az apjára merjem-e hagyni a gyereket?
Nem kétlem, hogy vannak olyan apák, ahol a kérdés jogosan merül fel. De én az utcán látottak alapján azt mondom, nem egy apában megfogalmazódhat a kérdés, biztonságban van-e a gyerek az anyjával?
Gyakran látok apukával sétálgató kicsiket, akiket az apjuk, ahogy mondani szokás, a széltől is óv.
Sajnos nagyon gyakran látom a következő szituációt: Anyuka kisgyerekkel. Semmi gond, amíg nem találkoznak "a" barátnővel! Onnantól a gyermek egyre kevésbé fontos. Anyuka figyelme már csak a "barátnőre" irányul. A halaszthatatlan fontosságú " Te, hallottad....?" szintű társalgásra. Szegény gyereket ilyenkor nemegyszer a járókelők mentik ki az autók közül és egyéb veszélyes helyzetekből. Szerintem nem az a fontos, hogy anyuka vagy apuk van-e a gyerekkel, hanem az, hogy milyen azaz apuka, anyuka.
A gyermekbalesetek mélyebb okairól
Mi vezet a tragikus balesetekhez? Jellemzően a felnőttek, köztük a szülők rossz példája vagy hanyagsága.
Tudjátok! A Google!
Ti kényszerítitek ki!
Ha figyelt volna az anya, nem hal meg a kislány!
A ...............vízbe fulladt kislány édesanyját gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt jogerősen hat hónap, egy esztendőre felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta a ................. Ítélőtábla.
Mennyit akartok?
Én másfél évig dolgoztam Háda turkálóban. Te, amit az anyukák ott tesznek a gyerekkel, na az nem kicsit kiborító.
Árucsere napján pl. bejönnek kisgyerekkel, akár annyira kicsivel, aki még babakocsiban van, és képesek 2-3 órán át a vacak rongyok között válogatni (mintha másnap nem megint ugyanannyi ruha lenne kitéve) úgy, hogy az ilyen napokon a 700 négyzetméteres üzletben az emberek egymást tapossák, egymás kosarából, zsákjából lopkodják ki a ruhákat, nem tudsz egyenesen, egy vonalban átmenni az eladótéren, mert egy négyzetméterre jut 2-3 ember.
Levegő nincs, iszonyat meleg van, mert a légkondik nem működnek rendesen, meg ki tudja, mikor lettek utoljára kitakarítva, kosz és por van, hiába söprünk fel, mert a ruhákból a kis szöszmöszök leesnek, ahogy az emberek válogatnak, és összeállnak gusztustalan csomókba. Tulajdonképpen, egész nap söpörhetnénk, de akkor ki áll a kasszában és ki rak rendet az eladótérben?
És ha szerencsétlen gyerek elkezd sírni, akkor vagy az a válasz, hogy "jó, mindjárt megyünk" (két óra múlva távoznak is) vagy a "ne hisztizzél már, anya most vásárol". Az ilyen "anyukáknak" tudok gratulálni, hogy az a néhány retkes ruhadarab fontosabb a saját gyerekénél... *taps, taps, taps*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!