Más is van ilyen, vagy ehhez hasonló helyzetben?
Figyelt kérdés
18 éves, felnőtt nő vagyok. A párommal a kapcsolatunkat kellett feladnunk, hogy itthon nagyjából nyugalom legyen, de ez friss dolog, azóta pedig terrorizálva vagyok (pl. "Hívtad ma? Hívott ma? Gondoltál rá? Stb...) Nem tudom, meddig bírom ezt, nem akarom, hogy baja essen, mert apám fenyeget mindkettőnket. Eddig egyik páromat sem fogadták el, és igazából rengeteg kritériumnak kellene megfelelnie a számukra "tökéletesnek"... De nekem nem kell más. Hamarosan házat fog venni, és elköltözhetnék, de szüleim nem hagynák annyiban. Mit tegyek? Teljesen el vagyok veszve... Minden kitételt megcsináltunk, amit szüleim felállítottak, de nem hatja meg őket. Mert nem olyan, mint amilyennek lennie kéne. Valaki tudná erre esetleg az ésszerű magyarázatot, vagy megoldást? Nagyon megköszönném.2014. máj. 27. 10:48
1/11 anonim válasza:
Nem vagy felnott no, ha feladtad a kapcsolataodat. Inkabb kezdtek volna vele uj eletet.
2/11 anonim válasza:
Nagyon igazából nincs beleszólásuk hogy elköltözöl e hozzá vagy nem. És majd ha tovább szemétkednek akkor észrefogják venni hogy nem hívod/látogatod őket és beszélni is csak nagyon ritkán. Kénytelenek lesznek elfogadni a döntésed (+ a barátod) vagy elveszítenek. (Anyámmal nem beszéltem 12 éve emiatt... de nem is bánom.
3/11 anonim válasza:
18 éves vagy már elköltözhetsz és nem tehetnek jogilag ez ellen semmit,sőt ha a házban fenyegetnek téged te már feljelentheted őket,ha felnőtt lennél utána járnál ennek és nem szakítottál volna
4/11 anonim válasza:
18 éves vagy, de nem felnőtt nő, egészen addig amíg a szüleid tartanak el!
5/11 anonim válasza:
egyébként mi az oka annak, hogy nem fogadják el? mi a bajuk vele?
6/11 A kérdező kommentje:
Utánanéztem, s tisztában vagyok a jogaimmal, de mégsem tudok lépni... Semmit sem szeretnek benne: munkásember, de füllentős. Állítólag belevisz a rosszba, meg más lettem, mióta vele vagyok. Ez igaz. Többet szeretnék élni, elmenni vele, de nem engednek.
2014. máj. 27. 12:48
7/11 anonim válasza:
Füllentős? Tehat hazudik, mint a vízfolyás.... En se szeretnek ilyen partnert a lányomnak....
8/11 anonim válasza:
Tisztában vagy a jogaiddal.-és a kötelességeiddel is?
9/11 anonim válasza:
Füllentős?Még jó,hogy óvnak tőle akkor.
10/11 anonim válasza:
A megoldás az, hogy lelépsz. Megteheted.
Egyébként voltam hasonló helyzetben, pont 18 évesen. Nagyon biztos voltam benne, hogy a szüleim csak szabályozni akarnak, meg az életem tönkretenni - de az az igazság így utólag, hogy mindenben igazuk volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!