Egy szülő fel tudja dolgozni, ha a gyermeke öngyilkos lesz?
Nem tudom van-e erről statisztika, de sejtésem szerint aki öngyilkos lesz, annak már a gyerekkorával nem volt minden rendben. Egészen pontosan a szülei nem úgy nevelték, nem úgy szerették, nem úgy törődtek vele, ahogy az minimális szinten elvárható lenne.
Szóval a gyerek és szülője között emiatt rossz volt a kapcsolat és nem egy lelkileg egészséges felnőtt vált belőle.
Persze ilyen rossz szülővel való kapcsolatból lehet éppen nagyon erős lelkű ember, aki beletörődik, hogy gyerekkorában volt ami volt, felnőtt korában próbál jó életet teremteni és a saját gyerekének rendes gyerekkort..
De! De azért a legtöbb gyenge, és valami kínja, nehézsége felnőtt korában is lesz emiatt. ha nagyon gyenge, akkor simán öngyilkos lehet.
Mondván, nem szerette őt senki gyerekkorában, nem talált munkát, nem segített neki senki, barátai alig, még egy társat se talált, mert nem kell ő senkinek és hát akkor vessünk véget...
Na ilyenkor a szülő? Szerintem nem arról van itt szó, hogy a halálát nem tudja feldolgozni, hanem előjön a lelkiismerete, tudja, hogy valahol ő maga tehet a kialakult helyzetről, és azért sír, mert duplán csődöt mondott.
Szerintem nagyon kevés az olyan öngyilkos, akinek szép szuper gyerekkora volt szerető anyával és apával...
Szerintem sem lehet feldolgozni. Az enyém biztosan nem tudná. Annak idején csak ez tartott vissza :S
(#4 nekem is ez az idézet ugrott be. Théoden, Lotr :) )
11-es, ne írj ökörségeket légyszíves. pszichológiát tanulok, ha érdekel, tudok neked linkelni irodalmat, ami megcáfolja a sejtésedet.
amúgy alapvetően az öngyilkosság a legnehezebben feldolgozható halálforma, különösképpen a gyerek elvesztése. itt a legnagyobb az esélye, hogy a gyász nem megy végbe rendesen és sokszor pszichotikus állapotba kerülnek a személyek. most nagyonnagyon le leszek pontozva, de bennem már rengetegszer eflmerült, hogy nem akarom az életemet tovább csinálni, racionálisan le tudtam volna írni érvekkel, hogy miért lépek ki, de tudtam, hogy szüleim nem élnék túl a fájdalmat.
akit visszatartanak olyanok hogy ez meg az nem tudná feldolgozni a halálát, az nem akar meghalni, csak kínlódik. aki öngyilkos akar lenni, az kimegy a vonat elé és kész. egy barátom így ölte meg magát, és előtte nem műsorozott, hogy jaj mi lesz ha meghaltam.
ne verd magad arra, hogy pszichológiát hallgatsz, köztetek van a legtöbb dilettáns se.ggfej.
nem műsoroztam/műsorozom, ez egy anonim oldal, ahol leírtam a velem történteket a kérdezőnek.
irodalmakhoz :)
amúgy valamilyen szinten igazad van, elég sok balf.sz van az évfolyamunkban, de ez pont olyan általánosítás, mintha elítélnélek azért, mert mondjuk Anitának hívnak, és én még csak idióta Anitával találkoztam.
písz.
Én ismerek valakit aki szinte azonnal feldolgozta! Elég régóta él egy spirituális világban és azt állította,hogy az eset után beszélt a gyermekével és jó helyen van a lánya!
Komolyan nem értettem!
kitörölte amit írtam. szóval.
a "ne verd magad részhez" annyit mondanék még, hogy mivel erről a témáról pont tanultam, mert érdekel és részben érintett is vagyok benne, ezért hogyha szeretnéd a helytelen véleményedet megváltoztatni kutatások alapján, és kicsit bővíteni a tudásodat (mivel a radikális véleményed alapján látszik, hogy érdekel a dolog), akkor tudok neked ajánlani irodalmakat, amikben adatokat, kutatási eredményeket, statisztikákat, esettanulmányokat találsz. szóval szerintem nem vertem magam.
egyébként (ezt már nem feltétlen neked írom) érdekes, hogy ha sima véleményként, meg "olvastam a neten" szövegkörnyzetben írok le valamit ezen az oldalon, akkor sokkal inkább elfogadja a nép, viszont ha érdemesnek találom a téma súlyossága miatt, hogy odaírjam a pszichológiát, rögtön van, aki nekem ugrik. pedig nem szoktam sokszor, ugyanis nem vagyok még pszichológus, hogy erre hivatkozhassak, de a halál témájában pont volt egy kurzusom, a tanult/olvasott adatokat pedig nyugodt lelkiismerettel kiírom ide is.
13-as: teljesen mindegy, hogy te pszichológiát tanulsz-e vagy sem, te beszélsz marhaságokat. A 11-esnek abszolúte igaza van. Olyan érvekkel ne dobálózz, hogy mit tanulsz, mert azzal csak röhejessé teszed magad. A megszerzett tudás és az egyéni tehetség számít, nem az, hogy minek tanulsz éppen. A megszerzett tudás és az egyéni tehetség pedig egy tanulatlan öreg parasztasszonyban nagyobb lehet, mint benned, mert többet látott az életben, mint te. Csak nincs róla papírja és nem magolt be egy rakás felesleges marhaságot. :)
A legtöbb öngyilkos azért lesz öngyilkos, mert valahol nagyon mélyen a szülei valamit nagyon elszúrtak. Az öngyilkosság a magunk ellen fordított agresszió, és a személyiség olyatén önfeladása, amely mögött mindig az a mély kudarcérzés húzódik meg, hogy nem mer vagy nem tud tovább élni, ahogyan él.
Csak nagyon kevés embert lehet úgy az öngyilkosságba hajszolni, és csak speciális helyzetben, hogy a személyisége alapjai abszolúte rendben vannak.
Akinek a gyereke öngyilkos lesz, az legtöbbször azért nem képes feldolgozni a gyerek halálát, mert mélyne belül érzi, hogy ő is a sáros ebben, esetleg nem is kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!