Miért mondják, hogy egy senki ingyenélő lesz abból, akinek engedékenyek a szüleik? Még nem láttam olyat!
A haverom szülei jófejek szerintem, lazán kezelik a dolgokat. Cigit fizetik neki inni is hagyják, sode tiltják, hogy nem mehetsz el sehova, még küldik is, hogy miért ül otthon, menjen kocsmába, vagy csajozni.
És erre több ismerősöm azt mondta, hogy egy kis életképtelen ingyenélő oesz belőle!
Fe miért? Nem látom az összefüggést aközött, hogy a szüleim lazák, engedékenyek, meg hogy egy senki ledz belőlem emiatt!
Ilyet még nem láttam!
Higy ledz belőle senki?
19 éves ilyenkor normális, hogy iszik és cigizik valaki... Sok ember csinálta ezt, és nagy ember lett belőlük!
Ezek a szülők nem lazák, csak épp pont nem érdekli őket, hogy mit csinál a srác.
Szerintem nem az a normális, hogy 19 évesen alkoholt
fogyasszon valaki rendszeresen, és cigizzen.
Az, hogy egyszer-egyszer megiszik egy pohár alkoholt, nyilván nem összehasonlítható azzal, hogy rendszeresen a kocsmába menjen.
Felelősségteljes szülőként én a gyerekem arra ösztönözném promiszkuitás és alkoholizmus helyett, hogy keressen életcélt magának, és egy jól fizető, hasznos munkát.
Ha lenne gyerekem én is szorgalmaznám hogy járjon el társaságba. De nem feltétlenül kocsmázni. A cigit tuti nem fizetném neki!
Amúgy nem azon múlik amiket le írtál. De ha tényleg a "leszrom hogy mi van a gyerekemmel" nevelési stílus áll amögött amit leírtál akkor nagyon is kétesélyes, hogy mi lesz a gyerekből. Tulképp akkor a barátokon múlik hogy milyen irányt követ.
Ha a szülők lazák és jó fejek, az nagyon jó dolog. Az is, hogy támogatják, a gyerek ne otthon üljön, hanem járjon el szórakozni. Ha megiszik egy pohár italt sem gond. Eddig oké.
Viszont, soha nem támogatnám,hogy a gyerekem cigizzen, és rendszeresen igyon. Támogatnám, hogy eljárjon bulizni, menjen koncertekre,sportoljon, eljusson minél több helyre, amíg megteheti. De miért kell ehhez cigi meg pia?
A válaszom az, hogy nem lesz ingyenélő senki, nem feltétlenül lesz az. Nekem csak nehezebb másokat megérteni, akik görcsölnek, nem akarnak előre haladni az életben (mert mindig lehet jobb), vagy akik nem kitartóak.
Én úgy veszem észre, hogy a laza szülő kitartó gyereket nevelhet, mert nincs megkeseredve a gyerek és vannak magától sikerélményei, de kis szülői segítséggel is. ott a bizalom, hogy ők segítenek, bármi van.
Az én szüleim lazák voltak, dohányoznak, így nekem is "engedték", mert mondták, hogy tapasztalatot kell szerezni, a tiltott gyümölcs édesebb. Azóta sem vagyok dohányos, pedig 21 éves koromban kis ideig cigizgettem (államvizsgakor). (27 vagyok L)
Az albérletemet meg egyéb dolgaimat fizették, amíg nem volt állásom (Msc mellett már nem kellett adniuk). Küldenek engem azóta is mindig, hogy menjek, ismerkedjek, tanuljak a világról, tavaly pl. kifizették, hogy a barátom után mehessek az USA-ba egy hónapra.
Szóval ilyen alapon el vagyok kényeztetve, viszont elvégeztem egy Bsc-t és két Msc-t, most a PhD-mat csinálom és mellette dolgozom is. Haladok a dolgaimmal, és ők ehhez teremtették meg a hátteret csupán (érzelmileg és anyagilag is).
Persze, ha van egy gyerek, akit kényszeríteni kell a tanulásra, akkor nem lehetnek a szülők lazák. eleve úgy kell nevelni, hogy érdekelje őt minden.
"Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje!"
saját pédával tudok szolgálni.
anyukámék SOHA nem tiltottak semmit, amíg felelősségteljesen viselkedtem, és mivel tudtam ezt, ezért mindig felelősségteljesen viselkedtem. 15 éves koromtól fesztiváloztam, koleszos voltam, sokat buliztam gimi alatt, anyuék mindig tudták mennyit ittam és mik történtek a bulikban, pedig nem kérdezték. tudtak a pasiügyeimről, anyu volt az első akinek elmondtam, mikor 16 évesen lefeküdtem a barátommal. 17 évesen piercinget, 18 évesen két tetoválást csináltattam (akkor még zsebpénzmegtakarításból, valamint az egyik tetkót szülinapra kaptam barátnőktől).
felkerültem bp-re egyetemre. 3 éves kapcsolatom van, ebből 2 éve együtt is élek a barátommal, már az eljegyzésről beszélgetünk. önfenntartók vagyunk (attól a 10-15ezer ft-tól eltekintve, amit a szülők hébe-hóba utalnak nekünk - nem kérjük, ők akarnak vele támogatni).
mint írtam, sosem korlátoztak. apukám elmondta a véleményét, mikor tetoválást csináltattam, de nem állt az ajtóba, nem tiltott semmit. dohányzom is, erről is megvan a véleményük, de mikor otthon vagyok nem gyújtok rá, a pénzt én keresem rá, tehát ebbe sem szólnak bele. a cigarettától eltekintve teljesen normális felnőtt lett belőlem, sokat tapasztaltam, a kapcsolatom a szüleimmel fantasztikus, mindenben számíthatok rájuk. 21 vagyok, jövőre diplomázok, a saját lábamon állok és minden rendben az életemben. pedig a világ leglazább szülei neveltek fel.
Szerintem sokkal sokkal jobb, hogy hagyják, hogy kiélje magát. Akit a szülei tiltottak mindentől, az amikor hirtelen "rázúdul" a szabadság, sokkal könnyebben fog engedni a csábításoknak, görcsösen próbálja bepótolni amiről addig lemaradt.
Szerintem a világon a legjobb példa erre, az orvosok egy nagy része. Én 4 évig laktam az orvosi kolesz közvetlen szomszédságában. Hát azoknál nagyobb állatot ritkán látni =D Buliznak, isznak, cigiznek, de kitombolják magukat és felelősségteljes, komoly szakember lesz belőlük.
Ha valamit elfojtanak, abból soha semmi jó nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!