Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mondják, hogy egy senki...

Miért mondják, hogy egy senki ingyenélő lesz abból, akinek engedékenyek a szüleik? Még nem láttam olyat!

Figyelt kérdés

A haverom szülei jófejek szerintem, lazán kezelik a dolgokat. Cigit fizetik neki inni is hagyják, sode tiltják, hogy nem mehetsz el sehova, még küldik is, hogy miért ül otthon, menjen kocsmába, vagy csajozni.

És erre több ismerősöm azt mondta, hogy egy kis életképtelen ingyenélő oesz belőle!

Fe miért? Nem látom az összefüggést aközött, hogy a szüleim lazák, engedékenyek, meg hogy egy senki ledz belőlem emiatt!

Ilyet még nem láttam!

Higy ledz belőle senki?

19 éves ilyenkor normális, hogy iszik és cigizik valaki... Sok ember csinálta ezt, és nagy ember lett belőlük!

2014. jún. 12. 08:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

nem tiltanék semmit

de a cigit nem fizetném, egy az, hogy k.drága és egészségtelen, kettő ha szívni akarja, akkor keressen rá pénzt

2014. jún. 12. 13:05
 12/13 anonim ***** válasza:

"Ilyet még nem láttam!"

Én sajnos rengeteget. Ex-tanárként szörnyű látnom, hogy egykori tanítványaim mivé váltak. Alkoholista, segélyen tengődő, balhés, antiszociális, stb. emberek. Na persze ez az életút nem kamaszkorban kezdődött el, hanem jóval hamarabb.

2014. jún. 14. 14:13
 13/13 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy a haverod mennyire kötelességtudó és felelősségteljes. Ha ezek rendben vannak, akkor rendben van, hogy engedékenyebbek a szülők, mondjuk a cigit többekhez hasonlóan én se fizetném, keresse meg magának, ha füstölni akar.

Az ismerősök, akik szerint ez nem jó út, lehet, hogy valami olyat látnak, amit te nem vettél észre, talán lusta a kötelességeivel, talán nem, vagy rosszul megy neki a tanulás, esetleg felelőtlenül viselkedik.

Azért arra is gondolni kell, hogy nem egyszerű elhelyezkedni, még annak se, aki szorgalmas és lelkes, meg jó bizonyítványai vannak, az ismerősök ezt láthatják, és féltik, hogy idő elcseszi az életét, a szülők meg nem lesznek mindig mögötte (az élet normális rendje szerint).

Ismerek olyat, aki huszonévesként már nem tanul, és nem nagyon igyekszik azon, hogy elhelyezkedjen, nagyon sokat válogat, nem hajlandó a szakmáján kívül mást csinálni, de csak középfokú végzettsége van, és sok helyre az ő szakterületén felsőfokú végzettség az elvárás (persze, mondhatjátok, nem a papír, de pont ő az a típus, aki ha csak egy kicsit is nem stimmel valami, meg se próbálja, hogy hátha), ő pedig kényelmesen tartatja magát az anyjával, aki egyedül nevelte fel, és nem éppen jómódú, hogy mellényzsebből kicsengesse a felnőtt fia eltartását, és már volt pár vitájuk.

2014. jún. 16. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!