Elváljak-e a szüleimtől, testvéreimtől? (18 vagyok, bőv. Lent)
18 éves vagyok, nem rég előjött nálam egy betegség, ami sajnos elég komoly és részben pszichológiai alapon is van.
Azt hiszem szeretnék elköltözni, életmódot váltani, keveset jártam emberek közé, beszűkültem, esti gimibe jártam, szeretnék meggyógyulni és úgy érzem az itthoni körülmények gátolnak ebben.
A szüleimmel nincs valójában nagy baj köztünk, de ha elmondanám nekik, hogy költözni akarok, nem engednének, levélben értesítsem őket?!
Ti mit tennétek?
Vannak olyan helyzetek, amiben a szülő kizárólag ront a gyereke állapotán, vagy éppen ő maga tette tönkre, és abból kifolyólag vannak mentális problémái.
Kérdező, nincs olyan, hogy nem engednek 18 évesen, de ha nem támogatnak elviekben, akkor a pénzükre se számíts. De ha lett volna lehetőségem egyedül megmaradni, akkor én biztos léptem volna. Így viszont csúsztam két évet.
Természetesen menj hogyha úgy érzed hogy ez segít meggyógyulni. Viszont talán azt tudnám javasolni hogy ne egyedül. Esetleg nincs valami barátod/barátnőd akivel jól megvagytok és elmenne veled?
Én biztos hogy elmennék. Ha 18 éves vagy nem kell megkérdezned az szüleidet.. Csak elmondod nekik. Nyugi nem fognak az ágyhoz láncolni hogy ne mehess el.
Köszi a válaszokat ! Egyetértek.
Tényleg erősen fontolóra veszem, igazából csak az érettségi bizonyítványra lenne szükségem + szakmám is van. Szeptemberben kész tervekkel tudtam volna költözni, de nem tudom, kibírom e még a nyarat.
Kibírod. Én évek óta bírom, és romlok, pár hét és talán változik.
Örülj, hogy időben ismerted fel, én sajnos nem, bár lehetőségem se volt menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!