Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnék különválni a...

Hogyan tudnék különválni a szüleimtől?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok idén fogok érettségizni, már nem bírom elviselni, hogy apám napi szinten többször is a fejemhez vágja, hogy dolgoznom kéne. Mindig megmondja, hogy mit csináljak egy önálló gondolatom se lehet. Anyám az én pártomat fogja de 18 év után már betelik a pohár. Mit tamácsoltok?
2014. febr. 23. 12:00
 1/4 piriiiiii ***** válasza:

Már a kérdést magát sem értem. Hát mindenek előtt érettségizz le. Mindenképp!!! Sima gimiben vagy, vagy szakmán?

Egy érettségivel biztosan könnyebb minden, mint 8 általánossal, aztán már különmehetsz, és igen, dolgoznod kell majd. Nem most, de ha különválsz tőlük, muszáj lesz. De ezt Te is biztosan tudod. Nincs semmilyen terved, célod a jövődre nézve?

2014. febr. 23. 12:07
 2/4 A kérdező kommentje:
gimiben vagyok, a legjobban az tetszene ha egyetemre is mehetnék meg valahogy el is tudnám tartani magam úgy, hogy tőlük független vagyok
2014. febr. 23. 12:13
 3/4 anonim válasza:

Én 18 éves leszek, még gimnáziumban tanulok, de már lassan 3 éve, hogy a hobbimból tudok pénzt keresni, aminek egy részét elköltöm, egy részét pedig félreteszem az egyetemi tanulmányaimra. Persze, itt kellett az alapanyagok miatt kezdőtőke, amit a szüleim biztosítottak.Én sem akartam függni tőlük, ezért ezt nem csak úgy kértem/kaptam, hanem szülinapomra mindenkitől alapanyagokat kértem/kaptam, és tádámmm, már minden meg is volt. Viszont a nyáron dolgoztam egy étteremben pultosként, ahhoz csakis én kellettem, nem a szüleim nyaltak oda be, nem volt protekcióm. Egyszerűen csak besétáltam, és közöltem, hogy jöttem jelentkezni a nyári diákmunkára. Viszont az hazugság, hogy nem kellett hozzá a segítségük, hiszen az ő házukban lakom, ők etetnek, valamint biztos érzelmi alapokat adnak/adtak, és ők formáltak olyanná, amilyen vagyok. :)

És a legfontosabb az életrevalóság, talpraesettség. Mindenben meg kell látni a lehetőséget, minden csak rajtad áll. Most találtam egy egész nagy embercsoportot, akik elég furcsa stílusban öltözködne, kizárólag csak a '70-es, '80-as, '90-es évek ruháit hordják, vagyonokat képesek adni az antik darabokért, így lehozom a hétvégén a padlásról az ősrégi ruhákat, kimosom/vasalom őket, és eladom :)

Suli mellett is lehet dolgozni, nálunk vannak olyan diákok a suliban, akik havonta párszor, mennek a Tescoba árufeltöltőnek. Igaz fárasztó, éjszakai munka, de megéri, mert nincs olyan sok nap egy hónapban, valamint a munka nem egyszerű :)

Egy másik ismerősöm (ő most elsőéves egy egyetemen) kémiából korrepetál, ami amúgy is hiányszakma, így nagyon jól megszedi magát. :)

Szurkolok Neked!

2014. febr. 24. 18:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyetem, és ott kolesz.
2014. febr. 27. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!