Miért nem engednek a szüleim motort venni?
Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék egy Simson S51 B motort de a szüleim nem engedik. Azt mondják veszélyes meg azt hogy nekem ez nem való csak a tanulás. Akármivel próbálkozok azt mondják felejtsem el. 14/f2014. jún. 5. 20:32
21/33 anonim válasza:
ha önálló leszel azt csinálsz amit akarsz de addig a szülők parancsolnak, ezért kib.szás az egész de csak 18-24 éves korodig kell csak kibírnod aztán go
22/33 anonim válasza:
èn 14 èvesen kezdtem el motorzni. apukád is motorozott már fiatalon, vagy valamelyik családtagod. szeintem probáld igy megközeliteni. mond hogy veszel bukot kesztyüt.,gerincvèdöt. Mondhatod azt is hogy saját zsebpènzböl veszed . èn földesen, erdöbe mentem na meg faluba 2 èvig ugy hogy jogsim csak 16 èvesen lett. Elnondom hogy ha ugy mèsz oda vizsgázni hogy mèg 1* se ültèl motoron akkor az a 6 kötelezö óra szinte semmi. Am az 50 ccm ès a 125 ccm nèl is 16 èv a korhatár èrdemes a nagyobbat választani . Ja ès a balesetes sztori nem irány adó. akár biciglivel is elöfordulhat vagy a lèpcsön megcsuszva is hogy bele halsz.
23/33 anonim válasza:
Gondolom tőlük kapod a zsebpénzt, amiből összespórolnád a motorra valót. Ez az egyik. A másik meg, hogy nagyon fiatal vagy. Bőven ráérsz pár év múlva elkezdeni motorozni, addig úgysem mehetnél ki utcára vele. Hidd el, lesz bőven alkalmad gyakorolni az órákon, én sem vezettem 15 évesen anyám autóját, csak hogy gyakoroljak 2 évvel előbb a jogsira... nem is értem, mit akarsz ezzel... ha meg annyira nem megy, hogy az órákon nem tudod megtanulni, akkor jobb is, ha nem közlekedsz motorral. Egyébként nálunk 1 éve halt meg egy szintén 14 éves srác kismotorral, aki körülnézés nélkül kihajtott a főútra, és belement egy autóba... persze ment a sírás-rívás, jaj, olyan fiatal volt, az autós meg miért nem látta az oldalról éjszaka világítás nélkül bevágódó motort... a hülyéje kinyírta magát, és tönkretette több ember életét, mert ilyen profi akart lenni, mint Te. Közúton vezetni nem olyan móka és kacagás ám, mint ahogy azt ti képzelitek. Oda kell figyelni minden apró mozzanatra, minden létező járműre a környéken, minden hangra és fényre, mert elég 1 hiba a te részedről vagy máséról, és véged. Ha egy zsákutcában körözgetsz Simsonnal, attól még nem fogsz megtanulni vezetni. Gyerek vagy még, de majd idővel megérted, miért nem engednek a szüleid motorozni.
24/33 A kérdező kommentje:
Nem tőlük kaptam a zsebpénzem. Apám motorozott de már ezért gondolom hogy kicsit kibas*ás
(ő 13 évesen kezdett el motorozni)
2014. jún. 6. 16:05
25/33 anonim válasza:
na pont innen kell megközelitened. Mond hogy ilyen idösen mát ö is ment!
26/33 A kérdező kommentje:
De le**arja hiába mondtam neki azt mondja neki megengették de nekem nem fogják. (Amúgy szerintem ez nagyon igazságtalan)
2014. jún. 6. 20:29
27/33 anonim válasza:
18 ne hidd, hogy nem volt még húzós helyzet és már nem egyszer ütöttek volna el, ha nem figyelek. Oda kell figyelni és akkor nincs gond.
28/33 claidheamohmor válasza:
Nem értem, mit nem értesz Oo
Többen is leírták, nem_szabad, és a szüleidnek_igaza_van.
Ha ezt képtelen vagy megérteni és elfogadni, akkor meg aztán tényleg nem kell téged motorra ültetni. Kész.
29/33 200025 válasza:
14 évesen már le lehet tenni a segédmotoros jogsit. 14/L
30/33 anonim válasza:
Ne hallgass ezekre, a többség biztosan begyepesedett szülő, aki félti a gyerekét! De ilyen elven ne is biciklizz, ne menj strandolni tóra, mert megfulladsz, ne járj focizni, mert megsérülsz, stb.! Én is 13-14 lehettem mikor haverom apjának lenyúltuk a simsonját, kikötöttük a kmóra spirált, hogy ne lássa, h mentünk vele. Szántón amúgy nyomathatod jogsi nélkül is, az nem közút! Légy kitartó és előbb-utóbb rábólintanak. Már az is nagy előny ha az udvaron gyakorolhatsz! Vagy köss valami kompromisszumot, mittudomén jól tanúlsz akkor kapsz egy szimót vagy valami hasonló marhaság! Amúgy ha ennyire vonz előbb-utóbb úgyis motorozni fogsz, nem tudják megakadályozni, csak elhalasztani. Ja és sose gondold, hogy a szüleid rosszat akarnak Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!