Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engednek el a...

Miért nem engednek el a szüleim 18 évesen szórakozni?

Figyelt kérdés
Nem engednek el, pasim se volt soha, egyszerűen olyan nyomorékot nevelnek belőlem, egy félénk idióta vagyok, nem tudok mit tenni, alig várom, hogy elköltözzek, de sajna még pénzem sincs rá.

2013. nov. 22. 16:14
1 2
 1/15 aspikami ***** válasza:
87%
Szard le! Nagykorú vagy, oda mész ahová akarsz. Jelentsd be, hogy elmentél és hogy hova, aztán uzsgyi :D Úgysem tudnak semmit tenni ellene.
2013. nov. 22. 16:19
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Addig leszel félénk idióta nyomorék, amíg el nem kezdesz önállóan létezni. Én is azt hittem, hogy egy életképtelen egyén vagyok, aztán pár hónap után kiderült, hogy mihelyt nincs ott anyucika és magamról kell gondoskodnom, úgy megy minden, mint az ágybavizelés. ne félj attól, hogy szerencsétlen leszel, mert ez csak rajtad múlik.
2013. nov. 22. 16:20
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

17 és fél éves voltam, amikor is, hozzáteszem, engem sem engedtek el nagyon sehová, max. barátnőmig, más településre abszolút nem, és este 8-9-re otthon kellett lennem.

Aztán volt egy szilveszteri buli egy másik településen, ahová elhívtak a barátnőimmel együtt. Őket természetesen elengedték, az egyik barátnőm nevelőapja vitt volna minket át autóval és utána vagy vele, vagy busszal jöttünk volna haza. Hát, engem apám nem akart elengedni. Bármennyire is kérleltem, könyörögtem, nem engedett el, mert hogy egy másik településre mennék. Amúgy 20 km-re arrébb volt az a bizonyos település. Soha nem lehettek rám panasszal, mindig jól tanultam, nem csináltam semmi balhét sosem.

Besokalltam, közöltem apámmal, hogy nem vagyok már kisgyerek, másokat is elengednek ennyi idősen és fogtam magam és leléptem bulizni. Hívott anyukám akkor este, hogy apám bezárta a kaput, hogy ha elmentek, haza se menjek, aztán végül másnap kora reggel kizárta a kaput, boldog új évet kívánt apám mosolygó arccal és végre leesett neki, hogy túlságosan is féltve voltam mindentől. Utána már nem volt ilyen, hogy nem engedtek sehová. És persze akárhová mentem, nem is hoztam rájuk szégyent, tehát normálisan buliztam és szórakoztam.

2013. nov. 22. 16:27
 4/15 anonim válasza:
30%
Valószínű , hogy féltenek a mai világban én hogy őszinte legyek nem is csodálom, amiket lehet hallani mindenhonnan.... De persze téged is megertelek 18 évesen már menne az ember. Szerintem beszéld meg velük, hogy többen mentek vigyàztok egymásra és menj taxival :D
2013. nov. 22. 16:33
 5/15 anonim ***** válasza:

Engem dolgozni se engedtek el, pénzt se adtak, hát otthagytam őket és elmentem dolgozni. (Nem ment a suli rovására abszolút nem). Aztán egy idő után megnyugodtak és belátták, hogy ez van. És akkor még csak 15 vagyok, de egy 15 évesnek is lehet igénye zsebpénzre.

25/N

2013. nov. 22. 16:49
 6/15 anonim ***** válasza:
52%
Ha félénk idióta vagy mit kezdenél egy buliban? :)
2013. nov. 22. 16:50
 7/15 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem ha akarsz menj, de ha nem lesz hova hazamenned, akkor ne lepődj meg. Vagy élj velük az ő szabályaik szerint vagy költözz máshova.
2013. nov. 22. 16:50
 8/15 anonim ***** válasza:
97%
Mert nyomorékok, mint a mai szülők 80%-a. Azt hiszik, hogy attól lesznek szülők, hogy tiltják a gyereket mindentől, még ha felnőtt, akkor is. Undorító módon a gyerek fejéhez vágják az "amíg az én kenyeremet eszed..." kezdetű dumát, mintha a gyereknek naponta hálát kéne adni a szüleinek, hogy megadják az engedélyt, hogy a szülők házában lakjon. Nem gondolva arra, hogy az a gyerek egy percig nem kérte, hogy abba a családba születhessen, és szíve szerint inkább meg se született volna, mint hogy ilyen balf***ok neveljék fel. Nagyon sok barátomnak voltak ilyen szülei, általában meg is szakadt a kapcsolat, mert még 23 évesen se mehettek el bulizni, mert különben a bőröndjük várta őket az ajtajuk előtt, vagy közölték, hogy hétfőn úgy megy el a 200 km-re levő főiskolára, ahogy akar, mert se kaját nem adnak neki, se pénzt. Soha nem értettem, hogy ilyen lelki nyomorékok minek vállalnak gyereket, mint amilyenek a te szüleid is. És nézd meg, itt az élő példa, az ilyennek a gyereke is "félénk idióta" lesz, aki életképtelen és valószínűleg az is marad. Ezt a kisebbségi komplexusát pedig majd szintén a gyerekén vezeti le.
2013. nov. 22. 17:49
 9/15 A kérdező kommentje:
Nos, igen, rengetegszer hallom ezt az "amíg az én kenyeremet eszed..." dumát, de még kb. 1.5 év van, hogy a szakmámat megszerezzem, az érettségim már megvan, és ezalatt az idő alatt szeretnék elmenni diákmunkára, hogy aztán albérletbe mehessek egy olyan városba, ahol munkát kaphatnék... Remélem sikerül, de addig sajnos csak próbálom feszegetni a határaikat. Hát igen, nem is tudom hányadik válaszoló írta, hogy az édesapja aztán mosolyogva várta a kapuba, szerintem ha kicsit én is feszegetném a határokat és makacskodnék, (nem túlzásba) akkor egy idő után már nem hisztiznének, hogy elmegyek ide-oda, de ezzel nem szabad túlzásba esnem. Amúgy azért is vagyok ezen kibukva, mert nagyon sok 14-15 éves p%csa már a diszkóban rázza magát, meg a fél világgal lefekszik, ahhoz képest én sose r%banckodtam, meg nem lázadtam nekik, szóval ezt igazán megengedhetnék. Na mindegy.
2013. nov. 22. 18:06
 10/15 anonim ***** válasza:

Őszintén? Nem tekintenek felnőttnek és nem bíznak benned. Engem kb. 14 éves koromtól engedtek időnként házibuliba, hétvégén barátokkal eljárni (mozira kell itt gondolni például), X órára érjek haza. Meg még általános iskolában sulibuliba. Persze volt, hogy valami közbejött (lekéstem a buszt pl.) vagy szerettem volna még egy kicsit maradni, hazatelfonáltam, aztán vagy engedték vagy nem. De mindig hazaértem időre.

18 felett bejelentettem, hogy elmentem, majd jövök. Az itthoni és iskolai kötelességeimet mellette mindig elvégeztem, nem lógtam, nem voltak balhéim, a sulit is csináltam normálisan mindezért cserébe. Valamelyik bizalmi lépés nálatok nagyon kimaradt. Ülj le velük értelmese ezt megbeszélni.

2013. nov. 22. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!