Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engednek a szüleim...

Miért nem engednek a szüleim motort venni?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék egy Simson S51 B motort de a szüleim nem engedik. Azt mondják veszélyes meg azt hogy nekem ez nem való csak a tanulás. Akármivel próbálkozok azt mondják felejtsem el. 14/f

2014. jún. 5. 20:32
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Amúgy miért is követnének el bűncselekményt ha megvennék a motort? (10. ha gyakorlás nélkül megcsinálod grt de én azt nem tudnám)
2014. jún. 5. 21:10
 12/33 anonim ***** válasza:
81%

Hogy gyakorolsz?

M jogosítvány megszerzéséhez a minimális óraszám: 4 rutin + vizsga, 6 forgalmi + a vizsga. Amennyiben az oktatód úgy látja, hogy még nem kezeled biztosan a motort, akkor kérheti, hogy vegyél plusz órákat (addig nem enged vizsgázni, hidd el a te érdekedben teszi).

Viszont amíg nincs meg a jogosítványod nem vezethetsz motort közterületen, még gyakorlásként sem, max zárt pályán, magánterületen.

Amúgy 14 éves kölyöknek nem engedném meg a motorozást, mert ebben a korban ez a menőzésről szól, és igen felelőtlenek még. Még egy 50 köbcentis motorral is nagyot lehet esni. Szóval megértem szüleid félelmét.

2014. jún. 5. 21:14
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Én odavoltam a motoros pasikért.

Amióta meghalt egy, akivel radiztam, hát ...

persze fel kell nőni, hogy az ember ilyen dolgokra rájöjjön, hogy miylen érzés lenne szülőknek a gyerek halála, balesete ( ami nem az ő nem tudásából, vagy figyelmetlenségéből eredhet csak...).

2014. jún. 5. 21:16
 14/33 A kérdező kommentje:
Amugy nem a menőzésről szól már kiskoromban is imádtam nézni a motorosokat, a motorort már 2 éve is gondolkodtam rajta csak akkor még tudtam hogy nem lehet
2014. jún. 5. 21:22
 15/33 anonim ***** válasza:
78%

Ki mondta, hogy gyakorlás nélkül vizsgázzál??

El fogsz járni majd órákra, ott fogsz gyakorolni. Így kell megtanulni vezetni: motort, autót, buszt... mindent!

Szép is lenne, hogy mindenki jogosítvány nélkül furikázna, csak azért, mert épp "gyakorol".

És azért követnek el bűncselekményt, ha motorozni hagynak, mert nem vagy jogosult motort vezetni engedély nélkül! Ez ilyen egyszerű. Ez nem játék, a közúti közlekedésnek szabályai vannak.

2014. jún. 5. 21:26
 16/33 anonim ***** válasza:

Ja, és hozzáteszem, hogy 14 évesen már te is büntethető vagy ám!

És van olyan büntetési nem, hogy járművezetéstől eltiltás! Már most eltiltanának, ami azt jelentené, hogy nem is szerezhetnél jogosítványt az eltiltás ideje alatt.

2014. jún. 5. 21:27
 17/33 anonim ***** válasza:
94%

A kérdező védelmébe mondom, hogy én is 14 éves voltam, amikor megszereztem a jogsit segédmotorra, és még élek és senki nem ütött el azóta sem. 2004-ben tettem le.

Viszont kedves kérdező. Ha jól tudom, akkor ma már 16 évesen lehet csak az MA-t letenni. A motort nem célszerű a jogsi előtt megvenni, mert nem fogod kibírni, hogy ne motorozz. Az oktató azért van, hogy megtanítson motorozni. Előtte semmilyen rutin nem kell. Persze jó ha van, de nem azon fog múlni.

2014. jún. 5. 21:28
 18/33 anonim ***** válasza:
63%

17 attól, hogy Te élsz, szernecsére, sokan nem.

Mások hibábjából.

Ezt mindkát oldalról lehet nézni...

2014. jún. 5. 21:35
 19/33 anonim ***** válasza:
90%

Pedig a Simson tipikusan az a motor, amivel már vagánykodni lehet, mert még földesúton is faszán elmegy, ott meg nagyon ritkán találkozni rendőrrel.

Ha csak arra kéne, hogy A-ból B-be eljuss, akkor kérhettél volna egy robogót is.

Gyakorolni a rutinpályán kell az oktatás keretében, sőt addig a forgalomba sem enged ki jó érzésű oktató, amíg látja, hogy bizonytalan vagy.

Amúgy érthető a szüleid félelme, mert elég egy kis hiba is, hogy nagy baj egyen belőle, és a bukósisakot leszámítva szinte védtelen vagy.

2014. jún. 5. 21:51
 20/33 anonim ***** válasza:
64%

14 évesen semmilyen motort nem vezethetsz, hanem max. számítógépes szimulátort.

Egy bűncselekmény lenne a szüleid részéről kiskorú veszélyeztetése címszóval, kettő jogosan, de féltenek.

2014. jún. 5. 21:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!