Miért nem engednek el sehová sem a szüleim?!
Pár napja barátnőm mondta, hogy kísérjem el a buszmegállóba, hogy tudjunk beszélgetni (ő bejárós és máshonnan indul a busza, mert ilyen távolsági buszokkal jár) és mondtam, hogy oké. el is kísértem és megvártam vele a buszt, majd mikor elindultam visszafelé, anyám hívott, hogy hol vagyok, mondom megvártam XY-nal a buszt, erre elkezdett velem ordibálni, hogy mi az, hogy én megvárom mások buszát, milyen hülye vagyok, hogy nem megyek egyből iskola felé hazafelé...miért nem érti meg, hogy barátnőmmel összesen ennyit beszélek, meg a szünetekben?? miért olyan nagy baj, ha megvárom vele a buszt, hogy addig is beszélgethessünk??
régebben, még általánosban az akkori legjobb barátnőmtől tiltottak el, mert iskola után néha elmentem vele a játszótérre beszélgetni, és akkor is mindig cseszegettek, hogy én csak ne mászkáljak iskola után semerre, hanem menjek haza..
miért fáj nekik, hogy szeretnék egy kis időt szakítani a barátaimra is?? mert az iskolában, szünetekben nem lehet normálisan beszélgetni, mert ott vannak a többiek is, meg minden...
más szülők is ilyenek, hogy sehová nem engedik el a gyerekeiket? mit csináljak?
15L
ez igaz, csak az a baj, hogy régebben még el is mondtam neki, hogy most megyek XY-al ide meg oda és akkor is csak ordibálni kezdett velem, hogy ne merészeljek elmenni vele...úgyhogy már csak ezért sem szólok, hogy ne tudja megtiltani...
meg amúgy nem is lenne oka aggodalomra, mert állandóan emberek között vagyok kb., reggelente apám visz az iskolába, és ha oda bementem, nagy bajom már nem történhet, és hazafelé se történhet velem semmi, mert olyankor is emberek között vagyok...szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy azért sok ember között biztonságosabb, mert gondolom ha ott vannak körülöttem egy csomóan, csak észreveszik, ha odamegy hozzám valami részeg perverz alak, aki meg akar erőszakolni, vagy bármi. és most annyi együttérzés csak van az emberekben, hogy mondjuk látják, hogy ott egy lány és egy fickó elkezdi taperolni, vagy bármi, csak szólnak neki, nem az, hogy -Nézd, az a pasas épp megerőszakol egy kislányt, de érdekes, vegyük fel videóra, még véletlenül se segítsünk neki!
Előre szólj, hogy elmész. Mondjuk megeshet, hogy akkor nem engednek el. Azért mondjuk szerintem túlzásokba esik. Tanítás után fagyizás és KÖNYVESBOLT a barátnőkkel nem jelent automatikus elrablást stb. Nem mindegy, hogy 2-kor, vagy 3-kor végez? Elrabolhatják hazafelé menet is (sőt statisztikák bizonyítják, hogy akik ugyanazon az útvonalon, ugyanakkor mennek mindig, nagyobb az esély rá, hogy valaki kiszúrja).
Én örülnék neki, hogy a lányom könyvesboltba járna, és nem a híd alá piálni. A túlféltés sosem eredményes!
Van (vagyis inkább volt) egy nagyon jó fiú barátom, olyan mintha az öcsém lenne. A szülei szó szerint hülyére féltették. Korlátozták teljesen, hiába könyörögtünk az "ősöknek" én is és édesanyám is. Ma egy flegmatikus, depressziós emberke lett aki azt a kevés barátját is elmarta maga mellől.
Amúgy kislány, most azt mondom kamuzz! Nem szeretek hazudni de ilyenkor nem árt. Ha kettőig vagy suliban mond hogy háromig kell bent lenned. A maradék egy órácskát a barátaiddal töltheted, és ha van egy jó fej tanárod ő falaz neked. (nekünk volt annak idején)
21L
köszi a válaszokat :)
18:57 ebben van valami...szerencsére én nem mindig ugyanazon az útvonalon megyek hazafelé.
19:04 hát igen, szegény fiú...meg ha már a barátok, mint írtam, legalábbis úgy emlékszem, írtam, hogy 9.-es vagyok és most még jóba vagyok pár emberrel az új osztályból, de általánosban végig ki voltam közösítve, többek között azért is, mert amikor az osztálytársaim hívtak valamerre, sose mehettem velük, mert a szüleim nem engedték...és elég gáz volt, hogy mindig volt valami beszédtéma, pl. arról beszéltek, mit csináltak hétvégén a koripályán vagy mit tudom én, én meg csak ültem és hallgattam mindig, mert sosem vehettem részt az ilyenekben...
19:07 remélem néhány olyan szülő, aki túlságosan félti a gyerekeit, olvasta a kérdésemet és magára ismer
19:16 és 20:16 jó nektek, nálam épp fordítva van, legalább is a mostani osztályom szerencsére még nem találkozott az anyámmal, de a volt osztályom nem csípte, mert mindenkinek beszólogatott meg ok nélkül lecseszett másokat...volt olyan egyszer alsóban, hogy barátnőmmel homokoztunk és amikor anyám vitt hazafele, látta, hogy homok van a hajamban és kérdezte, hogy kivel játszottam az iskolában, mondom XY-al, erre másnap délután amikor jött értem, odament a barátnőmhöz és az egész udvar szeme láttára leállt vele ordibálni, hogy megveri, ha a közelembe mer jönni..úgyhogy ezek után még barátnőm is sokáig került..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!