Miért baj, ha egy szülö mindent megad a gyermekének amit csak tud?
ha telik rá hát te dolgod.
De éppenséggel pont hogy kompenzálsz, csak nem a szereteted, hanem saját sanyarú sorsod. Magadnak veszed a játékokat és nem a kicsinek.
Amúgy van a "mindent megadásnak" egy ésszerű határra is.
Nekem a mamám volt ilyen, csak nyekkenhettem és mindent megadott. Nagyon el voltam kényeztetve és egyke is vagyok. Nagyon önző felnőtt lett belőlem, soha semmit nem osztottam meg másokkal még a saját szüleimmel sem.
Az terelt vissza a középútra, hogy megismertem a párom, aki szegény családból jött 3 tesója volt. Ők mindent megosztottak egymással (játék, csoki ilyenek) náluk ez természetes volt. Azóta már én is gondolok másokra, és kezdek szocializáltabb lenni.
Ha túlságosan is elkényezteted és nem tartod ezt a dolgot ésszerű keretek közzé azzal ugyanúgy megnyomorítod a gyereked, mintha sz@@rnál rá!
Kettő gyereket neveltem fel. Ma már, az unokák a "sorosak".
Cak két tanácsom van: ami benne van a kérdésedben. Ne kompenzálj.A kevesebb, több lehet,és lesz még tini is---stb:)
A tiéd az egyik véglet volt, amit meg te csinálsz, az meg a másik...
Egyik sem jó, mindig a középút a megfelelő. Könnyen egy elkényeztetett, semmiért sem küzdő, kiállhatatlan, önállótlan felnőtt lehet a vége, egy ilyen nevelésnek.
Szerintem nem jól csinálod.
Nem szabad neki mindent megvenni, mert elkényeztetett lesz, és hidd el, nagyon vissza fog ez ütni.
Ha csak megtetszik neki valami megkapja, és mi lesz mikor már mindene megvan, és nem zsírkrétát, meg színezőt szeretne (mint te) hanem iPhone-t, vagy azt a jövőbeli kütyüt, ami felesleges, de dizájn, meg menő. És egyre nagyobb dolgok, mindenből. Sose tanulja meg a pénz értékét, hiszen mindent megkapott, sose tanulja meg, hogy meg kell dolgozni a tárgyakért, nem csak megkívánni és megkapni.
Egyszerűen csak azt kell fordítva csináld, ami téged is zavart.
Nem karácsony utánra, hanem karácsonyra ajándékot venni, nem használt, hanem rendes ruhát stb. De NE ESS TÚLZÁSBA. Károsabb lesz később, mint ami veled volt.
Ezzel semmi gond nincs. Ha nagyobb lesz akkor viszont fokozatosan szoktasd rá, hogy nagyobb értékű dolgokért meg kell dolgoznia pl. jó bizonyítvánnyal. Vagy tartsa rendbe a szobáját. Főleg ha tini lesz. A maik tinik márcsak követelőzni tudnak, mert ők a "nekik minden jár" generáció. Sok fiatalt nem érdekli, hogy mennyi munkába került az az iphone de neki kell, mert manapság ha nincs tanóra közben facebookon, akkor lemarad az életről...
És persze megkapja az iphont, de a szüleivel meg úgy beszél, hogy már én vágnám pofon mert annyira irritáló.
Kérlek ne nevelj ilyen gyereket! Ezt tartsd szem előtt és a saját sérelmeiden majd kerekedj felül, hogy belőle egészséges valamire való fiatal legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!