Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek a helyemben?!

Ti mit tennétek a helyemben?!

Figyelt kérdés
Ha szeretnétek,mondom a hosszabb verziót,de a lényeg:kiderült,hogy az egyik (volt) tanárom a szülőanyám...Tavaly tanított,aztán leadta az osztályomat.Nem vagyunk jóban,sőt.Jövőre valószínű elmegyek innen,nem tudok így élni,hogy nap mint nap összefuthatok vele..14/L. Sajnos nem kamu.Bár az lenne..

2014. máj. 21. 19:36
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%
Tényleg nem bunkóságból mondom, de egy valamiért örülhetsz, hogy az ő lánya vagy. Ha olyat fogsz ki, aki azt vallja mint én, akkor meg sem születsz. Én ha nem tudom megtartani, akkor inkább elvetetném a gyereket. Örökbe biztos nem adnám, több ok miatt sem. A te anyukád viszont megtette, esélyt adva az életre. Ha pedig érdeklődik is irántad, akkor biztos nem vagy közömbös neki. Csak egyszerűen nem mer a szemed elé kerülni, bevallani az igazat. Biztos nem ok nélkül adott örökbe és már meg is bánta.
2014. máj. 21. 20:10
 12/30 anonim ***** válasza:
45%
Nem biztos, hogy kamu. Van egy ismerősöm, akit örökbefogadtak és neki erről fogalma sincsen.
2014. máj. 21. 20:11
 13/30 anonim ***** válasza:
90%

Sajnálom Kérdező, nem tudom mit tennék a helyedben... talán egyszer megvárni suli után, hogy ne tanár-diákként beszéljetek.

Amúgy miatta mész el?

2014. máj. 21. 20:12
 14/30 anonim ***** válasza:
89%

ma 20:11

Nagyon sok ember van akiket örökbe fogadtak, és leéli úgy az életét, hogy soha nem tudta meg az igazságot. Neki a szülei azok voltak akik örökbe fogadták.

Az örökbefogadás nem egyik napról a másikra zajlik. Mint írtam sokan örökbefogadás mellett döntenek, és nem azért, hogy eltitkolják a gyermek elől. (sokan amikor eljön az idő el is mondják a gyermeknek)

Azért döntenek az örökbefogadás mellett, mert sajátjaként szeretnék a gyermeket felnevelni. Senki nem akarja átélni (és sajnos volt rá példa) hogy a kisgyermek már lassan 5-8-10 éve velük él, és egy nap jönnek a gyámhatóságtól, hogy a gyermek biológiai anyja igényt tart a gyermekéhez akiről soha nem mondott le, és megfelelő életkörülményeket tud biztosítani számára. Így elkezdődik a "szoktatás" majd a nevelőszülőktől a búcsúzás.

A kérdező története azért kamu, mert ha nevelőszülőkkel van, akkor tudnia kellett róla, hiszen az anyja bármikor felvehette a kapcsolatot vele. Meg ugye ott van az időnkénti ellenőrzés, levelek sokasága.

Ha örökbe fogadták, akkor azt jelenti, hogy a biológiai szülei az apja és anyja is véglegesen, visszafordíthatatlanul lemondott a gyermek való minden jogáról. Így a nevük törölve lesznek, vagyis nyoma sem lesz annak, hogy kik a biológiai szülei. Innentől kezdve az örökbe fogadó szülők lesznek az igazi szülők. Nem csak a nevük lesz azonos, hanem minden amire jogosultak egymás iránt jár nekik. PL: örökség esetében.

2014. máj. 21. 20:20
 15/30 anonim ***** válasza:
56%

7-es jól mondja, anyakönyvi kivonatnál bukott a történet (én is örökbefogadott vagyok, és a születési anyakönyvi kivonatomon az örökbefogadóm neve szerepel (újat írtak, amikor megtörtént hivatalosan).

Kislány, ez ma már a 3. kamusztorid, amit látok, és nem is itt olvasgattam egész nap... nem unod még?

2014. máj. 21. 20:30
 16/30 A kérdező kommentje:
Nem tettem ki kérdést már vagy 3 hete,és akkor sem ide,és nem kamu.:( Ha kamu lenne,hogy tudták leélni nagyon sokan az életüket úgy,hogy örökbe voltak fogadva,de nem tudtak róla? ...
2014. máj. 21. 20:32
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
#13-as vagyok, köszi a lepontozást. :)))))
2014. máj. 21. 20:34
 18/30 A kérdező kommentje:
Mindenkit felpontoztam,kivéve azt,aki azt hajtogatja,hogy kamu.:)
2014. máj. 21. 20:34
 19/30 A kérdező kommentje:
Amúgy is elmennék,általános iskola,júniusban ballagok.
2014. máj. 21. 20:35
 20/30 anonim válasza:
36%

én elhiszem és sajnalom:(

amug mar nem azert de en kb 12 evesen lattam eloszor az anyakonyvi kivonatomat...es hat aki addig nemlatja az honnan tudna h orokbe fogadtak e?... :)

2014. máj. 21. 20:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!