Ti mit tennétek a helyemben?!
Sajnálom Kérdező, nem tudom mit tennék a helyedben... talán egyszer megvárni suli után, hogy ne tanár-diákként beszéljetek.
Amúgy miatta mész el?
ma 20:11
Nagyon sok ember van akiket örökbe fogadtak, és leéli úgy az életét, hogy soha nem tudta meg az igazságot. Neki a szülei azok voltak akik örökbe fogadták.
Az örökbefogadás nem egyik napról a másikra zajlik. Mint írtam sokan örökbefogadás mellett döntenek, és nem azért, hogy eltitkolják a gyermek elől. (sokan amikor eljön az idő el is mondják a gyermeknek)
Azért döntenek az örökbefogadás mellett, mert sajátjaként szeretnék a gyermeket felnevelni. Senki nem akarja átélni (és sajnos volt rá példa) hogy a kisgyermek már lassan 5-8-10 éve velük él, és egy nap jönnek a gyámhatóságtól, hogy a gyermek biológiai anyja igényt tart a gyermekéhez akiről soha nem mondott le, és megfelelő életkörülményeket tud biztosítani számára. Így elkezdődik a "szoktatás" majd a nevelőszülőktől a búcsúzás.
A kérdező története azért kamu, mert ha nevelőszülőkkel van, akkor tudnia kellett róla, hiszen az anyja bármikor felvehette a kapcsolatot vele. Meg ugye ott van az időnkénti ellenőrzés, levelek sokasága.
Ha örökbe fogadták, akkor azt jelenti, hogy a biológiai szülei az apja és anyja is véglegesen, visszafordíthatatlanul lemondott a gyermek való minden jogáról. Így a nevük törölve lesznek, vagyis nyoma sem lesz annak, hogy kik a biológiai szülei. Innentől kezdve az örökbe fogadó szülők lesznek az igazi szülők. Nem csak a nevük lesz azonos, hanem minden amire jogosultak egymás iránt jár nekik. PL: örökség esetében.
7-es jól mondja, anyakönyvi kivonatnál bukott a történet (én is örökbefogadott vagyok, és a születési anyakönyvi kivonatomon az örökbefogadóm neve szerepel (újat írtak, amikor megtörtént hivatalosan).
Kislány, ez ma már a 3. kamusztorid, amit látok, és nem is itt olvasgattam egész nap... nem unod még?
én elhiszem és sajnalom:(
amug mar nem azert de en kb 12 evesen lattam eloszor az anyakonyvi kivonatomat...es hat aki addig nemlatja az honnan tudna h orokbe fogadtak e?... :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!