Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőtartás bíróságilag?...

Szülőtartás bíróságilag? Többi lent!

Figyelt kérdés
Először is azzal kezdeném,hogy 28 éves vagyok!18 éves korom óta nem élek anyummal és tesómmal!Tehát 10 éve!A 10 év alatt tesóm és anyum együtt éltek!Sok hitelt vettek föl nem tudom mikre és nem tudták fizetni ami miatt most letiltásuk van!Tesómnak a fele fizetését,anyumnak a rokkant nyugdíjából ami 56000 ft abból 31000 ft-ot!Amikor tudtam segítettem pénzzel sőt volt,hogy felvettem 9000000 ft hitelt,mert szükségem volt rá és abból 300000-ret adtam neki!Most gyesből és családiból élek ami 38000 ft!Azt gondolom ők vették fel a hitelt számolniuk kellett volna ezzel!Nekem is vannak hiteleim,de én nem sápitozok pedig már lassan én sem tudom fizetni!Itt a gyerekem!Fenyegetőzik anyum testvére,hogy bírósághoz fordul,hogy szülőtartást fizesse!Milyen ember az ilyen?Kisemmizi a gyerekét?Szerintetek?
2014. máj. 17. 13:05
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

A szülőtartást az anyukád kérheti, nem a testvéred.

A bíróságon hivatkozhatsz arra, hogy első a kiskorú saját gyerek ellátása, a szülőtartás ehhez képest csak második a sorban.

(Egyébként a testvéredtől is kellene szülőtartást kérnie az anyukádnak.)

2014. máj. 23. 16:45
 22/25 anonim ***** válasza:
A testvér kerhet rokontartast.....
2014. máj. 24. 06:21
 23/25 anonim ***** válasza:

Csak ha kiskorú a testvér, én úgy tudom.

21-es voltam.

2014. máj. 26. 10:13
 24/25 anonim ***** válasza:
Nem. Bármilyen rokoni fokozattal, barmilyen koru hozzátartozó igényelhet rokontartast. Mas kerdes, hogy a felteteleknek meg kell felelnie.
2014. máj. 26. 10:16
 25/25 anonim ***** válasza:

PTK

4:197. § [A testvértartás]

Azt a kiskorút, akinek tartásra kötelezhető egyenesági rokona nincs, nagykorú testvére köteles eltartani, feltéve, hogy ezt saját maga, házastársa, élettársa és tartásra rászoruló egyenesági rokonai szükséges tartásának veszélyeztetése nélkül képes teljesíteni.

2014. máj. 26. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!